Zima, kdy jsme se poznali

Zima, kdy jsme se poznali https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496473/bmid_zima-kdy-jsme-se-poznali-T2S-496473.png 3 33 11

Jess by nikdy nenapadlo, jaký dopad na její život bude mít záhadný, okouzlující Nik, který si v letadle na cestě domů z vánočního veletrhu hraček přisedne na místo vedle ní. Po přistání v Londýně ho nechce nechat jen tak odejít. A ani neví jak, a pozve ho na návštěvu. Zatímco ho provází hračkářstvím, kde pracuje, má Jess znepokojivý telefonát z domova Willow Court, kde žije její babička. Domov před Vánoci končí. Jess je odhodlána najít své babičce nové pohodlné bydlení – a uspořádat tu nejlepší vánoční oslavu, jakou Willow Court zažil. Jak čas běží, Nik, který se přidá k Jess a jejímu nejlepšímu příteli Oliverovi v úsilí uskutečnit tyto plány, ji přitahuje víc a víc. Dostane Jess šanci, aby z letadla vstoupila do jejího života láska, nebo je to jen mámivé vánoční kouzlo?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Winter We Met , 2020


více info...

Přidat komentář

PaníColumbová
27.11.2023 1 z 5

Nevím, takové zmatené a až nezáživné čtení... Čekala jsem, že bude více "vánoční". Osobně úplně nedoporočuji. Musela jse se "nutit", abych knihu vůbec dočetla...

Kuci12
13.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Bylo to popisné, vánoční a popisné....častokrát méně je více. V půlce knihy mi došlo, že už se to nerozjede a že opravdu budeme chodit kolem Olivera, jako kolem horké kaše až do konce knihy. Tlačil mě čas a výpůjční doba v knihovně, tak jsem ke konci už popisné pasáže přeskakovala. Vím, že šlo o odpočinkový příběh, ale spíše to pro mě byla někdy těžká obrazotvorná dřina. 2,5*


Slůník
08.01.2023 4 z 5

Obešla bych se bez podrobných popisů každého pohybu hrdinů, ale postupně vánoční kouzlo zafungovalo :-)

kudrdlinka
24.12.2022

Chtěla jsem si přečíst něco vánočního, ale tahle knížka mi vůbec nesedla, až štvala, tím, jak je psaná, nebo jestli je to překladem, nevím. Tak knížku zatím odkládám nedočtenou, i když příběh by asi nebyl špatný.

kristy.books
19.12.2022

Nemôžem povedať, že Zima, kdy jsme se poznali by ma úplne nadchla, ale bol to príjemný príbeh s peknou myšlienkou - potešiť babičky a dedkov z domova dôchodcov a zorganizovať pre nich vianočný večierok, kým sa budú musieť presťahovať inam.

V domove dôchodcov Willow Court žili naozaj čiperní starčekovia, ktorých síce trápili rôzne choroby, no to im nebránilo užívať si život. Radi sa zapájali do rozličných aktivít a trávili spolu čas. Bola s nimi sranda a dodávali tomuto vianočnému príbehu ešte čarovnejšiu atmosféru.

Jess mala so svojou babičkou veľmi blízky vzťah, v podstate ju vychovala, keďže jej matka sa dostala na zlé chodníčky a svoju dcéru zanedbávala. Bola to milá, dobrosrdečná, priateľská mladá žena, ktorá zbožňovala svoju prácu v obchode s hračkami.

Nik bol pre mňa trochu mätúcou postavou. Zo začiatku to bol sympaťák, no postupne sa objavovali určité indície, že možno úplne nehovorí pravdu a ja som sa nejak nevedela prikloniť ani na jednu stranu.

Veľmi sa mi páčilo, ako sa Jess, Oliver a Nik starali o starčekov, bolo vidieť, že to robia, pretože ich to baví, nie z donútenia. Stačila maličkosť a starčekom to urobilo veľkú radosť.

Romantická linka nebola taká jednoznačná, ako by sa mohlo zdať z anotácie a som rada, že autorka nás viac-menej prekvapila, bolo to príjemné spestrenie.

Gabetka
18.12.2022 3 z 5

Vyústění příběhu mě příjemně překvapilo, podle anotace jsem čekala něco jiného a v půlce už jsem byla z Nika a jeho nereálné skvělosti dost otrávená. Proto jsem ocenila, kam se nakonec vyprávění posunulo a naznačilo typický americký vánoční zázrak, přestože je příběh zasazen do Británie. Knize by neuškodilo méně stránek, v některých částech byla zbytečně rozvleklá. Upřímně by byla super jako vánoční film, za hodinu a půl bychom načerpali vánoční atmosféru a ducha Vánoc mnohem lépe.

pip11
17.12.2022 4 z 5

Milý a pohodový příběh, ve kterém se setkají různé generace postav. Vánoce lehce plynou celým příběhem, ve kterém jde hlavně o přátelství a porozumění.

katerina7986
16.12.2022 3 z 5

Tuhle knihu jsem vlastně ani původně v plánu neměla, ale nakonec jsem si řekla, že když ji mají v knihovně dostupnou, tak si ji přečtu. Anotaci jsem si přečetla a zněla docela zajímavě.
Ale musím konstatovat, že tahle kniha mi nesedla. Námět knihy, kdy se Jess a Nik potkají poprvé v životě v letadle a od té doby spolu dělají všechno.. sházejí se... Nik jí pomáhá se vším... Postava Nika mi přišla nereálná a to ještě víc, než některé americké filmy. Ruku na srdce - to, co Nik dělá, není prostě normální. Spolubydlící Oliver je mnohem zajímavější postava, než Nik z Austrálie.
Jinak kniha není špatně zpracovaná, ale námět nebyl můj šálek kávy. Pro mě průměrná kniha a možná u znamení, že po další knize od autorky nesáhnu.

Knižní střípky
15.12.2022 3 z 5

Četla jsem i předchozí autorčinu vánoční knihu a musím říci, že ZIMA se mi líbila více. Velký podíl na tom mělo to, že mi byli velice sympatičtí hlavní hrdinové a velmi jsem ocenila zapojení starších lidí do příběhu. Samozřejmě je od prvních stránek jasné, jak to všechno dopadne, ale přesně proto jsem po té knize sáhla. Nechtěla jsem nic náročného na přemýšlení, chtěla jsem pěkný milý příběh odehrávající se v mém nejoblíbenějším ročním období. A přesně to jsem dostala. Nečekejte však takovou tu třeskutou vánoční atmosféru jako v knihách od Karen Schaler ( ta její letošní nová mě brzy čeká), je to výrazně decentnější, ale i tak mě to mile a pohodově naladilo. Byl tady boží pejsek, spousta narážek na různé knihy, úžasný krámek plný hraček a starouškové, které si nešlo nezamilovat.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Renike
27.11.2022 4 z 5

Vánoce mám moc ráda, a ještě víc předvánoční adventy, přípravy, vůně a atmosféru. A nerada dávám vánočním knihám míň hvězdiček, ale úplně vánoční náladu jsem tu nepociťovala. Nakonec se mi líbila stejně o trošku víc, než kniha Řecký sen. Obálka knihy krasná. Tak jo, dám šanci i její vánoční řecké svatbě.

PeťulaV.
15.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Milá knížka s předvánočním příběhem o lásce a přátelství, odehrávajícím se přesně v tuto dobu, v listopadu těsně před Vánoci. Jess se vrací z vánočního veletrhu hraček a v letadle se seznámí s okouzlujícím Nikem. Po přistání se jejich cesty ale nerozejdou a Nik se stane součástí všech Jessiiných předvánočních útrap. Domov, kde žije její babička končí a všichni se z něj musí ještě před Vánoci odstěhovat. Společně s přáteli se pustí do organizace vánočního večírku, který by se letos poprvé nekonal a snaží se všem v domově dopřát tu radost a ulehčit trápení a starosti se stěhováním. Samozřejmě všechno dobře dopadne, je to pohádka se šťastným koncem a nemůže chybět ani láska, ke které ale bylo zapotřebí trochu Jess popostrčit. Je to moje už druhá kniha od této autorky a musím přiznat, že mě ale ani jedna nedokázala úplně vtáhnout do děje. První jsem četla Řecký sen a jelikož opravdu hrozně moc miluji Řecko, vcítila jsem se do ní o trochu víc a i se mi líbila víc. Je to takové lehčí čtení, prostě pohodovka, ale na zahřátí u srdíčka teď před svátky určitě moc fajn. Za mě 3,5* a všem tady krásné Vánoce :o)

Autorovy další knížky

2020  69%Řecký sen
2022  63%Zima, kdy jsme se poznali
2020  57%Moje vánoční řecká svatba

Kniha Zima, kdy jsme se poznali je v

Právě čtených3x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce144x
Chystám se číst77x
Chci si koupit15x
dalších seznamech4x