Ženy, které změnily svět

Ženy, které změnily svět https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74532/bmid_zeny-ktere-zmenily-svet-gsS-74532.jpg 4 7 3

Přestože byla předešlá století převážně výsadou mužů a ženám doba nepřála, objevilo se mezi nimi několik výjimečných osobností, které změnily běh dějin. Byly to panovnice a političky, které vyhrávaly války a vládly národům, vědkyně a sportovkyně, které svými objevy a výkony rozbily mužskou svrchovanost, světice a umělkyně, díky nimž je svět lidštější i krásnější.... celý text

Literatura faktu Historie
Vydáno: , Alpress
Originální název:

First and Only Women: History'S Female Trailblazers , 2010


více info...

Přidat komentář

Gweny
28.10.2019 5 z 5

Tohle není kniha, kterou přelouskáte za pár dnů. Kdepak. Tohle je kniha na dlouhé týdny a možná i měsíce. Je plná informací o ženách, o kterých se toho ve společnosti moc neví. O ženách, které dokázaly něco, co nikdo před nimi. O ženách, které se navzdory společenskému řádu rozhodly udělat něco jinak, podle sebe a tím navždy změnily chod dějin.

Adilajla
26.02.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila! Nedala se přečíst naráz, protože je obsahuje plno informací. Ale jinak jsem byla nadšená a možná si ji přečtu znova abych si oživila všechny informace.


elizrzka
05.01.2017 3 z 5

Knížka se čte v celku dobře. Jediné co mně vadilo, že to nebylo seřazeno chronologicky (v podstatě sem tam ani žádné moc logické seřazení jednotlivých žen neviděla).

Štítky knihy

ženy osobnosti

Autorovy knížky

2011  74%Ženy, které změnily svět

Kniha Ženy, které změnily svět je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce7x
Chystám se číst11x