Žena v temnu

Žena v temnu https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65830/bmid_zena-v-temnu-4Hl-65830.jpg 3 10 2

První české vydání titulní novely spolu s pěti detektivními povídkami. Důmyslné zápletky, úsporný styl i překvapivé pointy - tyto časopisecké povídky nesou všechny znaky nejlepších autorových románů.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Tamtam
Originální název:

Woman in the Dark , 1951


více info...

Přidat komentář

Skip
21.09.2015 3 z 5

Tato kniha povídek byla mým prvním setkáním s Hammetem, ač jeho jméno mi nebylo neznámé, protože filmová adaptace Maltézského sokola patří k mým velmi oblíbeným filmům. Převážně detektivní povídky v této knize však zřejmě nepatří k tomu nejlepšímu, co autor napsal. Alespoň v to doufám, protože bych se k němu v budoucnu ještě rád vrátil. Zatím to bylo takové docela nudné, místy možná až odfláknuté, což je jen můj dojem. No prostě takové průměrné čtení.

nightlybird
26.09.2011 3 z 5

1.vydání česky dosud nepublikovaných Hammettových povídek. Typický úsporný styl, Žena v temnu vycházela 1933 na pokračování, ostatní povídky nepřekračují zpracováním ani dějovou línií Hammettův standard - snad jen Muž, který zabil... by se dal označit jako moderní verze westernu a tak trochu vybočuje z normálu. Jinak se setkáte zase s mrňavým tlouštíkem z Kontinentální.