Země zamyšlená 3

Země zamyšlená 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318454/bmid_zeme-zamyslena-3-8t6-318454.jpg 4 6 2

Třetí svazek básnického vyprávění zavádí do jihozápadních Čech, do oblasti Šumavy. Při svém putování se autor vrací do dávné i nedávné minulosti kraje, připomíná četně umělce, spisovatele a básníky, jimž učarovala krása šumavskékrajiny, a zdařile evokuje osobitou atmosféru tohoto půvabného koutu Čech.

Romány Literatura česká
Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

Země zamyšlená 3 , 1970


více info...

Přidat komentář

Janizoun
21.01.2024 5 z 5

K této cestopisné trilogii mě přivedla má mamka a jsem ráda, že knihy vlastním a moc ráda jsem se k nim po letech zase vrátila.
Ve třetím svazku "Šumava" se ocitnete v nádherné části jihozápadních Čech, budete putovat dávnou minulostí tohoto kraje, dozvíte se o umělcích, ale i o obyčejných lidech v tomto kraji a společně navštívíte mnoho krásných koutů této krásné části naší České republiky.
V mém srdci má Šumava, konkrétně tato část republiky obrovský kus místa a putování s panem Ladislavem Stehlíkem v této knize, se mi moc líbí.
Při čtení jsem si prošla i pro mě známá místa, čtení si náramně užila a dala si slib, že si musím ve svém životě, osobně část tohoto nádherného kraje stihnout ještě projít.

babicka_Z
28.10.2016

OP 1/1