Zdravie v ohrození

Zdravie v ohrození https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362844/bmid_zdravie-v-ohrozeni-IZf-362844.jpg 5 30 9

Na základe desiatok vedeckých štúdií MUDr. Jonáš ukazuje, že rafinovaný cukor je vinníkom veľkého množstva problémov, od akné, zubného kazu, cukrovky, steatózy - stukovatenej pečene, infarktu myokardu, gynekologických problémov a osteoporózy až po nádorové ochorenia a mozgové poškodenie, vrátane chronického nedostatku vitamínov a dôležitých minerálov. Závislosť na cukre je porovnateľná so závislosťou alkoholika alebo narkomana. Rovnako ako alkoholik nie je schopný vypiť len trošku alkoholu bez toho, aby si dal ďalší pohárik, ani človek závislý na cukre sa neuspokojí len s troškou sladkostí. Zdôrazňujeme, že pokiaľ táto kniha hovorí o nebezpečnosti cukru, nejde o prirodzene sladké potraviny, ale o druhy cukru vyrábané v továrňach izolovane technologickými postupmi, ktoré v najrôznejšej podobe ovládajú dnešný trh. Prírodný cukor je dokonalým zázrakom stvorenia a žiadny priemysel ho nedokáže napodobniť! Kniha prináša veľmi trpkú pravdu o cukre vyrábanom technologickými postupmi. Je určená ľudom, ktorí chcú poznať všetky neblahé dôsledky jeho konzumácie, zbaviť a svojej závislosti na ňom a doslova tak zachrániť svoje ohrozené zdravie. Je veľmi užitočná pre chorých, ale aj pre tých, ktorí roky bezúspešne bojujú s nadváhou a únavou.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Zdraví v ohrožení , 2013


více info...

Přidat komentář

Felsenberg
18.04.2023 5 z 5

Skvělá kniha o bílém jedu, co všechno způsobuje, jak se zbavit závislosti na něm, čím ho nahradit a kdo za tím vším stojí...

Lessana
13.08.2017 3 z 5

Kniha popisuje fakty známe, menej známe i neznáme, fakty, čo poriadne vydesia, no môžu naštartovať uvedomenie si dôsledkov nadmernej konzumácie cukru a následne vyvolať rozhodnutie nečiniť tak. Od istej chvíle sa mi však zdalo, že sa toho príliš veľa opakuje a nového sa dozvedáme pomenej. Chýbali mi tiež priamejšie vyjadrenia o psychických príčinách chorôb. Pretože súhlasiť s tým, že umelo, chemicky a v továrňach vyrábaný cukor je škodlivá gebuzina (ako aj s neodbornosťou väčšiny bielych plášťov či so zámermi potravinárskej lobby), to sa dá bez problémov. Obmedziť jeho príjem, resp. úplne ho prestať jesť a nahradiť prírodnými sladidlami, sa dá tiež. No prisudzovať cukru všetky choroby sveta, zabúdajúc pritom, že každá z nich má pôvod predovšetkým v psychike človeka a v kdejakých nevábnych nánosoch z minula, to sa mi zdá nezodpovedné a zavádzajúce.


Richie1
03.09.2016 4 z 5

Výčet všech zdravotních problémů, které současná nadměrná konzumace rafinovaného cukru přináší, by měl přimět každého, aby se snažil příjem cukrů omezit. Bohužel jsme dost často oběťmi potravinářské lobby, takže tato snaha vůbec nemusí být jednoduchá. Cukr je droga, přináší obrovské zisky, a tak ho najdeme dnes všude - je součástí skoro všech potravin. Zdraví není důležité, důležitý je zisk.
Je záslužné, že se autoři tento problém pokusili popsat - a podařilo se jim to velmi dobře.
Snad mi jen trochu vadilo, že je v knize málo doporučení (nebo jsou poněkud nepřehledná), jak a čím rafinovaný cukr nahradit. Tyto rady ale zřejmě obsahuje další kniha autorů - Jak chutná štěstí. 75%

barcc85
01.05.2016 5 z 5

Povinné čtivo o jedné velice smutné sladké pohádce....

evikah
05.01.2016 5 z 5

Minimálně to s člověkem pohne, aby tu spotřebu cukru zmírnil... Jsou zde zajímavá fakta (pro někoho, kdo se tématem zajímá, asi ne moc nového).
Za mě je to poučná kniha, která otevírá přivřené oči (ne zavřené - všichni víme, že cukr není zdravý)...

Haci
14.04.2015 5 z 5

Bezvadná kniha, každý by si ji měl přečíst. Věděla jsem že cukr není zdravý, ale tohle mě překvapilo.

Danushka
28.03.2014 5 z 5

Dost zásadní informace, bohužel širší veřejností stále ignorovány. Peníze jako obvykle až na prvním místě. Vřele doporučuji, alespoň pro rozšíření obzorů. A třeba se někdo zamyslí, co si do pusy dává ;-)

ajinav82
18.01.2014 5 z 5

Vynikající kniha,kde se člověk dozví,jaké neghativní dopady má konzumace rafinovaných potravin, hlavně cukru. Netušila jsem, ře je to až tak alarmující.Bohužel, od žádného lékaře se toto nedozvíte.

RenataP
12.12.2013

Určitě je to mimořádná kniha už jen tím, že se zabývá tématem, které je jinak považováno za kontraverzní, až konspirační.
Tady autoři všechny "mýty" znovu oprašují a konfrontují je s vědeckými výzkumy.
Bohužel dochází k názoru, že bílý rafinovaný cukr je škodlivý - a MUDr. Josef Jonáš to navíc vysledoval i ve své lékařské praxi.

Štítky knihy

cukr zdravá výživa

Autoři knihy

Josef Jonáš
česká, 1945
Jiří Kuchař
česká, 1960

Kniha Zdravie v ohrození je v

Právě čtených2x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených8x
Knihotéce21x
Chystám se číst42x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x