Zdravá zahrada

Zdravá zahrada https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431543/bmid_zdrava-zahrada-rem-431543.jpg 5 20 7

Zdravá zahrada se obejde bez chemikálií, vítá hlodavce i hmyz a plevel zde má stejnou hodnotu jako zelenina. Taková zahrada ale není džungle, kde si všechno roste podle svého a kde se zahradník o nic nestará. I zde je nutný řád a jisté úsilí, na které však nejste sami. Autorka knihy vám poradí, jak na vaši zahradu přilákat drobné živočichy a hmyz, abyste mohli využít jejich pomoci. Přesvědčí vás o užitečnosti jednotlivých „plevelných“ rostlin – nejen pro zelené hnojení, ale například i v kuchyni. Dozvíte se, v čem se liší mulčování od tzv. zeleného hnojení, že spadané listí nemusíte vždy sklízet a jak kypřit půdu snáz než přerytím celé zahrady. Z kalendária získáte přehled, kdy je pro kterou činnost nejvhodnější období, a zjistíte, že sklízet se dá i v zimě. S tím vám mohou pomoci i vaše děti – autorka vám dá návod, jak jim pobyt na zahradě co nejvíce zpříjemnit. 3. doplněné vydání... celý text

Přidat komentář

elenai
05.03.2022 5 z 5

Nádherná kniha, která je plná užitečných a odzkoušených rad, které vám nezruinují peněženku a posunou vás o mílový krok blíže k souznění s biorytmem vaší zahrady. Pravda, hadník si asi pořizovat nebudu, byť se nám kolem domu užovky motají. :-D Přátelé, pokud chcete útlou příručku, která se krásně čte, investujte do této knihy.

zuzana3781
02.03.2021 5 z 5

Paráda, hezká inspirace pro tvorbu permakukturní zahrady s bohatým životem. Moc pěkné.


Greenfingers
24.12.2019 5 z 5

Tak tuhle knihu mám i s osobním věnováním od paní Vlašínové. Často se k ní vracím, jelikož pro mě opravdu představuje "knihu knih". Měla by být v knihotéce každého zahrádkáře, který to myslí s přírodou upřímně a nesnaží se jí obelstít. Doporučuji všem "zeleným prstům".

Atisa
20.04.2019 5 z 5

Autorka přistupuje k přírodní zahradě střízlivým způsobem. Popisuje i problémy, které mohou nastat, ale vždy dává rady, jak je řešit přírodní cestou. Určitě užitečná kniha, je vidět, že paní Vlašínová za celý život nasbírala hodně zkušeností z této oblasti.

roso.mak
10.10.2018 5 z 5

Tenká, plná přehledných tabulek a povídání z osobní praxe. Žádná Amerika typu pěstujte dýní a kukuřici, jak je k nalezení v mnoha knihách o permakultuře.

Andi
22.06.2018 3 z 5

Má úplně první kniha na permakulturní téma. Je pravda, že o permakultuře zatím nic moc nevím, jde snad o ušlechtilý "životní styl?" I přesto, že přírodu mám moc ráda a tímto autorce velmi děkuji za spoustu nových informací o tom, jak přírodě ulehčit, je jasné, že zahradník od kosti se v této publikaci nic nového nedozví. Myslím, že jde spíše o čtení pro začátečníky.
Vše je velmi pěkně vysvětleno tak, aby probírané bylo snáze pochopeno. A dílko je to navíc čtivé.

zelena_zabicka
24.08.2017 5 z 5

jedna z permakulturních biblí