Zdeněk Matěj Kuděj Věčný tulák

Zdeněk Matěj Kuděj Věčný tulák https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380426/bmid_zdenek-matej-kudej-vecny-tulak-asy-380426.jpg 2 2 2

Přidat komentář

Januka
04.02.2019 3 z 5

Spíše než o knihu jde jen o slabou brozurku. Škoda, že si autorka nedala více práce s úpravou a rozšířením textu. Takto to vypada , jak průměrný sloh žáka osmé třídy.

fes
28.10.2018 1 z 5

"Autorka" Eva Nováková Plevová ve skutečnosti pouze vzala nedokončený rukopis svého otce Františka Plevy (19452009), fotografa a autora několika knih o Vysočině, a bez dalších úprav jej nechala vytisknout.
Text neprošel jazykovou korekturou, takže čtenář objeví množství chyb interpunkčních a pravopisných, ale i překlepy vzniklé zřejmě při přepisu a také věcné chyby. Jeden příklad za všechny: namísto Kudějovy americké přezdívky Sid (Sidney = Zdeněk) Goodday ( = Dobrý den, fonetický přepis příjmení 'Kuděj') se tu objevuje Sid Goodbye (Zdeněk Nashledanou), což i člověk s elementární znalostí angličtiny rozezná jako nesmysl, nehledě na autorčinu neznalost tohoto pro Kudějovy obdivovatele základního faktu.
Publikace má pouhých osmačtyřicet stránek, přičemž osmnáct(!) z nich tvoří nepříliš kvalitní celostránkové snímky, některé již mnohokrát publikované. Z třiceti stránek textu alespoň dvě češtinářské perly: ... procházeli směrem na nejvyšší vrchol okolí Melechova... či ... používal jadrná slova, která nelze ani popsat...


Autorovy další knížky

2013  0%Vzhůru ke hvězdám
2017  40%Zdeněk Matěj Kuděj Věčný tulák
2014  80%Osobnosti Ledče nad Sázavou

Kniha Zdeněk Matěj Kuděj Věčný tulák je v

Přečtených2x
Čtenářské výzvě1x