Zarua - ztracené město

Zarua - ztracené město https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418166/bmid_zarua-ztracene-mesto-AWz-418166.jpg 4 33 11

Čarodějova učně Paddrena trápí podivné vize, ve kterých se objevuje město na pokraji vyhlazení. Když zemře jeho mistr a Řád čarodějů odmítne tuto násilnou smrt vyšetřovat, Paddren se zaváže, že vraha odhalí. Pátrání ho zavede na cestu plnou nájemných zabijáků, sekt a nestvůr stvořených krvavou magií. Ale jeho nic nezastaví. Vize, které ho spojují se vzpomínkami dávno mrtvého čaroděje, jsou klíčem k rozluštění mnoha hádanek. A on je hodlá vyřešit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Visions of Zarua , 2015


více info...

Přidat komentář

OndraPašek
08.04.2024 4 z 5

Za mě moc zajímavá knížka, ve které se neustále něco děje. Příběh byl pěkně samý zvrat. I když mi některé stěžejní informace přišli jen tak hozené z ničeho.

1259
27.03.2022 4 z 5

Celý příběh byl pro mě a mé čtení takový neobvyklí, ale hodně se mi líbil. Jediný co bych vytkla je, že přeskakování mezi jednotlivými postavami není nijak označeno a chvílemi mi trvalo, než se přišla na to, která postava je právě na řadě.


Kaila146
24.12.2021 odpad!

(SPOILER) Upřímně, je to jedna z nejslabších knížek, co jsem za poslední dobu četla. Začátek byl neuvěřitelně zdlouhavý, obešlo by se to bez prvních 300 stran.
Alespoň že konec stál za to, i když to líbání po třech (nebo kolikrát spolu mluvili)... no, k tomu se ani nebudu vyjadřovat.

M.C.SMITH
21.11.2021 5 z 5

Paráda.
Zprvu jsem se nemohla moc začíst, ale pak se příběh pěkně rozjel a pohltil mne.
Kniha mne bavila hlavní hrdiny jsem si oblíbila.
Ač jsem nevěřila, že by mi kniha mohla vyhovovat, nakonec se stalo a jsem ráda, že jsem vytrvala a knihu přečetla.

luboskniha
23.04.2021 3 z 5

Jako kniha na zkrácení dlouhé chvíle dobrá. Nic originálního a světoborného. Děj nějak tak plynul a mě vlastně bylo celkem ukradené, co se s postavami stane. Jsem rád, že jsem si jí přečetl, ale zároveň jsem rád, že má jenom jeden díl.

Borufka_9
06.02.2020 3 z 5

Tři hvězdy za čtivost. Ale jinak nějak nechápu ta kladná hodnocení. Kniha s klasickou zápletkou, nic zajímavého. Zbytečně dlouhé okecávání. Postavy ploché, nebavily mě, ani jsem neměla potřebu jim fandit nebo se o ně strachovat. Tři hodně odřené hvězdy.

Peťa2110
03.02.2020 4 z 5

Tak z tejto knihy mám veľmi zmiešané pocity. Dávam jej tak 3 hviezdy plus jednu za obálku... Čitateľ je vhodený do deja, nevie čo sa deje a v podstate nič nechápe. Dej sa strieda medzi prítomnosťou a minulosťou. Až niekde v polovici knihy sa začína dozvedať podstatné veci i keď väčšina si ich v tej dobe už stihne domyslieť. Postavy sú podla mňa veľmi slabo opísané, dozvedáme sa jedine niečo málo v rámci ich spomienok... takže som si žiadne hlavného hrdinu ani neobľúbila. Prvých cca 100-150 strán bolo skôr utrpenie, potom sa to mierne zlepšilo. Kniha nebola úplne zlá ale k mojim obľúbeným sa určite nezaradí a určite som čítala lepšie knihy...

Jana65
28.12.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila. Sice jsou lepší fantasy knihy, ale této nemám co vytknout a jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

LukBook
15.12.2019 5 z 5

Ze mě skvělá fantasy. Napínavý děj, plná akce a magie. Moc nechápu kritiku některých, protože kniha je fakt super

Turlogh
27.11.2019 1 z 5

Tak takovou slabou fantasy už jsem dlouho nečetl... Musel jsem se maximálně přemáhat, abych tuhle knihu zvládl až do konce. Chabý děj, který místy ani moc nedával smysl, stejně jako podivné reakce hlavních postav. Nakladatelství Fragment většinou vydává dobré knihy, ale toto byl rozhodně krok vedle. No, alespoň vím, že od paní spisovatelky Rogersonové si další knihy už určitě nepřečtu. Howgh.

Shaxx
03.11.2019 3 z 5

Až příliš utahané a rozvláčné. Takových cca 200 stran zcela zbytečných. Nemá to žádné překvapivé zvraty, zápletka je dost průhledná. Nechala jsem se nalákat na dobré hodnocení na Goodreads a jsem mírně zklamaná. S žádnou postavou jsem se nedokázala moc sžít. Na začátku mi připadala docela fajn Varnie, ale s postupem příběhu úplně obrátila a stala se z ní nejvíc nesympatická postava celé knihy. Fakt jsem doufala, že na každé další stránce natáhne bačkory. Ale zas mi docela dobře hnula žlučí, takže aspoň nějaké emoce ve mně kniha probudila. Celková pointa je OK, ale nic převratného. Těch 200 stránek navíc se mohlo využít lépe, třeba trochu blíže popsat historii města a vztahů mezi čaroději a lidmi bez magických schopností, takhle příběh obsahuje dost prázdných míst, které si musíme domyslet.
Děj je rozdělen na dvě časové linky, jedna se odehrává 350 let před současným děním a musím říct, že mě tahle linka bavila víc než ta přítomná.
Když to shrnu, je to dost průměrná fantasy a spíše knihu nedoporučuju. Rozhodně je kolem více lepších příběhů.

Autorovy knížky

2019  73%Zarua - ztracené město

Kniha Zarua - ztracené město je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce83x
Chystám se číst67x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x