Zapomenuté krásy vlasti

Zapomenuté krásy vlasti https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88817/zapomenute-krasy-vlasti-88817.jpg 4 4 2

Soubor článků, které vycházely po řadu let ve Světě motorů, má jedno společné: chce přispět k poznávání méně známých krás a přírodních pozoruhodností naší vlasti. Knížka, vybavená množstvím fotografií a mapek, přináší náměty na výlety za historickými památkami a přírodními zvláštnostmi v nejrůznějších koutech českých zemí. O každém objektu autor podává populární historický nebo přírodovědecký výklad.... celý text

Přidat komentář

Apo73
12.04.2022 2 z 5

Tak to je bohužel slabota. Oceňuji, že si pan Šmíd našel skryté zvláštnosti "naší vlasti", že vcelku chytrým způsobem o nich referuje a že se snaží svá témata líčit s mírnými beletristickými prvky. Ale výběr oněch zvláštností nijak nedrží pohromadě, jsou za sebou řazeny velmi nepřehledně (není dodržen žádný princip), o jednotlivých tématech píše naprosto různě, někdy ani není dlouho jasné, o čem ta daná kapitolka nakonec je. Chápu, že to je výběr z časopiseckých článků, které ve své době byly populární, ale dnes to bohužel neobstojí.

hankam
27.12.2012

Kniha vydaná před 40lety...,černobílé fotografie, autor nászavádí do míst již tnekrát zapomenutých a dnes již možné neexistujících.