Zapomenutá smrt

Zapomenutá smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536763/bmid_zapomenuta-smrt-6623a09b054ef.png 4 16 7

Detektiv Berka série

< 14. díl >

Standa Berka je po úspěšném vyřešení posledního případu už téměř definitivně rozhodnutý podruhé odejít od policie. Jenže novolískovečtí sousedé Berkových přátel, šéfa mordparty plukovníka Motla a jeho manželky soudní lékařky Kateřiny, začínají v proluce po před lety zbořeném rodinném domě stavět dům nový. A při úpravách terénu nacházejí v napůl zasypaném sklepě původního stavení mrtvolu. Plukovník Motl žádá svého přítele, aby s odchodem od policie ještě počkal a ujal se pátrání…... celý text

Přidat komentář

Vojslava
02.08.2023 4 z 5

Rychlá a přehledná detektivka, stejně jako ostatní autorova díla, i když tady bych spíš text označila žánrem "Kriminalista vzpomíná", což je však poplatné řešení tohoto konkrétního případu. Jinak bych ovšem autorovi doporučila, aby se aspoň sem tam vzdal oblíbených popisných přívlastků u jednotlivých osob, které dokáže opakovat skoro do zblbnutí, takže čtenář má občas dojem Ctrl+C a Ctrl+V... Ale jinak dobrý příběh na léto, zase se časem k autorovi vrátím...

Dandulka
06.10.2022 5 z 5

Opět skvěle a zajímavě napsané. Osobně jsem milovníkem dlouhých souvětí, a tak se mi autorův způsob psaní moc líbí. Tyhle detektivky (i ty historické) hltám jedním dechem.
Takže za mě: opět za pět! Což je zde ta nejvyšší hodnota (naštěstí).


ivoiro
18.02.2022 5 z 5

Teď půjdu proti proudu. Za mně další skvělá kniha psaná z pohledu vyšetřovatele. Tohle mně hodně baví.

Marla
07.10.2021 4 z 5

Sice jsem si občas připadala, že čtu znova první díl, tak se některé věty a situace opakovaly ale nakonec to bylo docela vtipné čtení. Jen si budu muset přečíst, co vše se událo mezi prvním a /zatim/posledním dilem:))).

21olaf
14.08.2021 2 z 5

Proč ? Knížky se Standou Berkou soukromím očkem byly super. Najednou bude zase polda ?
Nuda, opakování, vysvětlování. To bohužel nezachrání ani humor a ironie.

bábuška
30.07.2021 3 z 5

Dříve vydané detektivky mého oblíbeného autora mi připadaly napsány živnějším jazykem. U této knihy je hodně momentů opakovaných, tentokrát mně kniha tolik nezaujala.

NienorNíniel
30.06.2021 4 z 5

Tak tato kniha nebyla vůbec špatná. Od české detektivky jsem moc nečekala, ale to byla chyba. Bylo to parádní. Moc se mi líbil autorův styl, který mi trochu připomínal knihy Raymonda Chandlera. Detektivka je plná ironických narážek a humorných hlášek. Líbilo se mi, že autor nás nechal vyřešit vraždu společně s policií, na rozdíl od jiných knih, kde se dozvídáme, co se stalo až na konci knihy. To ale může také někomu vadit.
Na knížce mě také potěšily krátké kapitoly a nádherné vydání akorát do kabelky.
Zvratů tam nebylo tolik jako v jiných detektivkách a celkově nebyl děj moc akční, to ale nemění nic na tom, že se mi knížka moc líbila a příjemně se četla. Určitě si od autora ráda přečtu něco dalšího.