Zákon pouště

Zákon pouště https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299906/bmid_zakon-pouste-gbi-299906.jpg 3 12 3

Soubor 9 povídek z různých končin světa. Obsahuje povídky Zákon pouště, Pomsta otroků, Ibn el´amm, Both Shatters, Požár v Petrolejovém údolí, Dobrodružství na Cejlonu, Na Tygřím mostě, Na březích Dviny a Fi.Fob bůžek.

Přidat komentář

Kakho-Oto
18.11.2020 3 z 5

Český výběr Mayových povídek, jenž je nazván podle nejkratší povídky. Apropos na poušti se odehrávají ještě další dvě krátké povídky, poté se čtenář dvakrát ocitne na Divokém západě, další povídky se odehrávají na Dálném východě (Cejlon, Sumatra, Čína) a jedna dokonce v severních částech evropského Ruska. Vyjma slabé povídky Fi-Fob - bůžek se jedná o vyloženě průměrné dobrodružné povídky, mírně nadprůměrně (v rámci dobrodružného žánru, nikoliv v rámci Mayových děl) hodnotím jen povídky Pomsta otroků a Na Tygřím mostě. 65 %

danny_21
03.01.2018 2 z 5

Další sbírka nepříliš známých Mayových povídek, z nichž je jen pár průměrných, zbytek podprůměrných - 40 %


tenax
18.07.2016 1 z 5

Atraktivní název, atraktivní obálka, přesto jsem si nedělal velké iluze, chtěl jsem jen něco jednoduchého, letního, odpočinkového. Tahle kniha ale moje představy překonala, něco tak slabého jsem skutečně nečekal. Povídky jsou seskládány bez jakékoli logiky, zřejmě co se kde podařilo vyhrabat v naději, že se to prodá, když je to May. Jenže takových kompilací bylo vydáno několik, takže povídky se opakují v různých souborech a u různých vydavatelů, liší se snad jen mírou tzv. adaptace a různě upravenými názvy. Navíc všechno jsou to práce, které autor později zapracovával do větších celků, kde se měnila jména postav a místa děje, takže nic nového a originálního. Jediným kladem jsou ilustrace Milana Fibigera, jinak slabota, marnost a zklamání.