Zákon paní Parkinsonové a jiné úvahy o domácnosti

Zákon paní Parkinsonové a jiné úvahy o domácnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112787/zakon-pani-parkinsonove-a-jine-uvahy-o-domacnosti-112787.jpg 3 4 3

Kniha obsahuje dvanáct esejů o životě rodiny, zkoumá různé úhly pohledu na to, jak taková rodina funguje, a nabízí mnohá vysvětlení a praktické rady které jsou sice prosté, ale málokdy si je uvědomíme.

Literatura světová
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Mrs Parkinson's Law and other studies in Domestic Science , 1968


více info...

Přidat komentář

Slůník
05.06.2023 4 z 5

Kdybych si z knihy neodnesla nic jiného než kvakerské pravidlo kdy mlčet a kdy mluvit, stačilo by to.

Merlinit
10.08.2020 4 z 5

Věk je na knize znát, přesto zůstává dobrým čtením.


1amu
02.07.2018 3 z 5

Ctihodný C.Northcote Parkinson dosáhl světového věhlasu a oblíbenosti všude, kde přednášel o jednoduchostí . Ta spočívala v poznání, že základem každé srandy je vždy přehnané zdůraznění některé situace, vlastnosti, nebo jevu. Pro název této knihy použil, zřejmě z marketingových důvodů svou manželku. Osobně se mi to nezdá příliš šťastné, ale jsem jen pouhý čtenář. On je "weltman" .
Domnívám se, že jeho "Zákony" oslovily milióny zájemců. U této knihy o tom nejsem přesvědčen.
Pro fajnšmekry je v této knize ovšem láhůdka. Je ukryta v kapitole VII. a vychází z I.zákona thermodynamiky. Samosebou, že o ní nevím vůbec nic. Ovšem převedeno na domácnost a v ní probíhající práce, které vykonává většinou žena a dostupuje prý vrcholu, když je třeba vypravit děti do školy a dalšího vrcholu, když očekáváme večer návštěvu.
Žár se udržuje a stupňuje "prý" k dalším a dalším vrcholům, dokud nedojde k výbuchu. Asi "prý" tak, jak pracuje jaderný reaktor.
Protože se považuji za žáka "pomocné školy Járy da Cimrmana" - začínám uvažovat o možné oponentuře vůči panu profesorovi. Učil jsem se o 4-taktním motoru (4 fáze a ta třetí je také výbuch a končí to výfukem) . Tak snadné a nemusím do toho plést jaderný reaktor. Že jo ? Ale pozor ! Nové zjištění od vědců z Institutu JdC: 1.fáze -sání, 2.komprese, 3.expolze, 4.výfuk a teď zbystřete: Největší Čech přiřadil fázi 5. Odpočinek.
Jak geniální !!!

Autorovy další knížky

Cyril Northcote Parkinson
britská, 1909 - 1993
1966  83%Zákony profesora Parkinsona
1984  68%Nové zákony profesora Parkinsona
1996  65%Zákon paní Parkinsonové a jiné úvahy o domácnosti
1992  100%Bible pro manažery
1991  100%Parkinsonov zákon čiže honba za kariérou

Kniha Zákon paní Parkinsonové a jiné úvahy o domácnosti je v

Přečtených8x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst2x