Zahradní ptáci: Poznejte snadno 75 druhů

Zahradní ptáci: Poznejte snadno 75 druhů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528399/bmid_zahradni-ptaci-poznejte-snadno-75-d-657db9eca540f.png 4 3 1

Zahradou se prohání pták – ale jaký druh a jak ho jen poznat? Tento atlas vám to usnadní. S pomocí jasných charakteristik a podrobných ilustrací lze rychle zúžit okruh možných kandidátů. Okamžitě tak poznáte, kdo odpočívá v živém plotu, přespává v ptačí budce, zobe u krmítka nebo cvrliká na střeše. Portréty jednotlivých druhů ptáků doplňují zajímavá fakta.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Zahrada
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Einfach Gartenvögel - 75 Arten ganz leicht erkennen , 2022


více info...

Přidat komentář

Áňa 998
18.03.2024 4 z 5

Když jsme se stěhovali do prvního bytu, chtěla jsem za okno krmítko. Vždycky jsme ho za oknem měli a já si na něj strašně zvykla a po prvních pár dnech mi strašně chybělo. Táta vyřešil a brzy už jsme čekali na první návštěvníky!
.
Jak byl byt špatný uvnitř, asi byl takový i zvenku. Opravdu, ani zobáček za těch několik měsíců. Pak když jsme se stěhovali podruhé, už jsem iluze moc neměla. Ale stejně, za okno přišlo krmítko a kdyžtak ještě jedno bylo v parčíku za domem. Říkala jsem si, že dvě možnosti už by mohly nějakého zobana přilákat.
.
O několik dní později se nám za oknem objevil první návštěvník dožadující se snídaně. A od té doby? Není ráno, kdy by mě nebudilo hodkání po parapetě! Ale objevil se další problém... Kdo k nám vlastně lítá?
.
Naštěstí, u @knihy.kazda vyšla kniha Zahradní práci, díky které se můžete naučit rozeznat až 75 druhů ptáků. Kniha začíná úvodem, kdy je čtenáři nastíněno, jak co možná nejšikovněji pozorovat a podle čeho. Pak už se přesouváme na jednotlivé příklady.
.
Buď na jedné straně nebo na dvojstraně najdete obrázek, popisky k němu a základní charakteristiku, která je krátká a stručná. Myslím si, že jako nějaký základ k pozorování je tato kniha dobrý začátek!
.
Navíc, je malá a skladná, moc místa vám nezabere. Znalostmi to ale vykompenzuje!

Štítky knihy

ptáci, ptactvo

Autorovy další knížky

Felix Weiβ
německá
2021  83%Ptáci - Rozpoznejte snadno 100 druhů ptáků
2022  0%Květiny - Rozpoznejte snadno 100 druhů
2023  80%Zahradní ptáci: Poznejte snadno 75 druhů

Kniha Zahradní ptáci: Poznejte snadno 75 druhů je v

Přečtených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst6x
dalších seznamech1x