Zahrada žije - zahradničíme s dětmi

Zahrada žije - zahradničíme s dětmi https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370184/bmid_zahrada-zije-zahradnicime-s-detmi-9nX-370184.jpg 5 15 9

Kniha ukazuje, proč je zahrada tak úžasné místo k hraní i objevování, a jak si ji co nejvíce užít společně s dětmi a celou rodinou. Spoustu autorčiných krásných fotografií z pestrého roku s dětmi na zahradě, návodné postupy a ilustrace. Srozumitelně a zábavně vysvětluje principy úspěšného zahradničení, poskytuje kalendářní přehled pro celý rok a slouží jako praktický manuál pro jakoukoli zahradu. Je jedinečná v tom, jak se cíleně zaměřuje na zapojení (menších i větších dětí) do veškerého dění. Vtahuje děti i jejich průvodce (rodiče, prarodiče i pedagogy třeba ve školce) do poučného pozorování přírodních dějů a krás. Nabízí spoustu inspirace, jak si v zahradě tvořivě a příjemně hrát v jakékoli sezóně. A nejednou je tato hra propojena i s opravdovým pěstováním, které bude bavit dospělé i děti, a díky kterému si společně vypěstují krásnou vlastní úrodu! Celoroční životní cyklus zahrady se tedy prolíná s konkrétními pracovními postupy a činnostmi vhodnými pro děti, formou originálních, ale přitom snadno zvládnutelných projektů. Navíc se čtenář dozví spoustu zajímavých detailů ze života zvířat i fungování rostlin. Seznámí se také s hezkými tradičními rituály, které můžeme i dnes s chutí zapojit do moderního rodinného života. Autorka, která se tématu zahradničení a pěstitelství dlouhodobě věnuje a publikuje na svém blogu i jinde, má dar vysvětlit i odbornější souvislosti jednoduchou, jasnou a poutavou formou. A kromě rozsáhlého edukativního i zábavného obsahu tu nechybí ani důležité praktické zkušenosti a rady – například to, jak zajistit, aby byla zahrada pro děti nejen podnětná a neodolatelná, ale také bezpečná.... celý text

Přidat komentář

Sandalkar
05.01.2024 5 z 5

Moc hezky zpracovano. Spousta uzitecnych tipu. Uz nam chut zase zaborit ruce do hliny.

Josh
01.05.2022 5 z 5

Proč vlastně rostliny voní? Kdo bydlí v zahradě? Které rostlinky se mají rádi a pomáhají si navzájem? … Zahradničení v této knize není jen s dětmi nebo pro děti. Dospělí se budou divit - co vše ze školy zapomněli, neví nebo ti co znají práci na zahradě, co vše mohou zlepšit. V knize je tolik zajímavého, přehledně a graficky skvěle předaného, že si určitě něco najde každý:o)) Prostě si udělat více radosti a zároveň naši přírodu chránit a pečovat o ni! Dává nám dost a my si často jen bereme…. A nemusíte mít zahradu, abyste se začetli a měli radost.
Tuhle knihu musíte mít doma, přesněji po ruce, protože je nádherná, užitečná, poučná, a lze v ní číst celý rok. Zahradničení, resp. příroda totiž funguje i v zimě:o)) CIT: „Semínko si má lehnout na tvrdou podložku a přikrýt se měkkou peřinkou.“


maminkoutek
09.02.2021 4 z 5

Tato knížka je vhodná hlavně pro ty, kdo mají doma či na chatě zahradu. Najdete v ní spoustu praktických návodů, co lze dělat s dětmi na zahradě a jak podněcovat jejich zájem o zahradničení. Kromě pěstování různých plodin a práce s nimi vyzkoušíte také všelijaké vychytávky v podobě žížalího komposteru, zahradního kompostu aj.

klarenzi
23.01.2021 5 z 5

Jsem vděčná za to, že takovéhle knihy existují. Jako pro totálně začínajícího zahradníka je tohle poklad a snad povinnost. Děkuju autorce za tak krásné dílo. Kniha je super obsahově i graficky. Čte se to samo jedna báseň. Nedozvíte se jen úplné základy zahradničení, ale najdete tu spoustu tipů, jak na zahradě zapojit i děti a hloubit tak jejich vztah k přírodě. Zároveň je kniha rozdělena na roční období, kde v každém najdete několik sezónních projektů. Můžete tak na zahradě dělat super věci od jara do zimy. Teď už jen vybrat, čím začít.
@knihodura

Dáma s hrnstjm
07.12.2020 5 z 5

Jasné, přehledné, pěkně zpracované pro začátečníky.

Atisa
20.08.2019 4 z 5

Kniha přináší opravdu hodně inspirace na různé činnosti na zahradě s dětmi, ale i bez dětí. Vše je rozděleno podle měsíců a ročních období. Občas jsou ty aktivity až trochu banální.

lagina
15.08.2019 4 z 5

Krásná, jak vizuálně tak obsahově. Dostala jsem ji od kamáradky k narozeninám a postupně si ji pročítám a moc se mi líbí :-) Vhodná pro úplné začátečníky a nebo pro někoho kdo hledá formu jak předávat a nebo i tipy. Děkuji

zelena_zabicka
25.04.2019 4 z 5

ta kniha je vizuálně velice pěkná, i obsahově je velice komplexní - ve smyslu témat (na co všechno si vzpomenete, že se dá na zahradě s dětmi i bez nich dělat, to tam najdete). Jedná se však o informace určené spíše začátečníkům. Zkušenější zahradníci už to většinou všechno znají, informace jsou takové obecně známé, není to zkrátka odborná kniha ani učebnice. Nádherné fotky. Kniha pro pohodové listování. Já ji pročetla asi do 2/3 a pak už jen dolistovala, i tak z ní mám ale dobrý dojem.

veronika0382
18.04.2018 5 z 5

Opět překrásná publikace z nakladatelství Smart Press, která nemusí být nutně návod jak zahradničit pouze s dětmi, ale také je skvělý rádce pro začátečníky nebo někoho, kdo hledá novou inspiraci. Je dokonale propracovaná, všechny rady a nápady doprovázejí podrobné fotografie. Nádherné fotografie, musím zdůraznit. Knihou listovat je prostě radost. Pokud milujete přírodu, zahradu, květiny, pak je přesně ta pravá pro vás.

Štítky knihy

pěstitelství, pěstování pro začátečníky zahrádkářství, zahradničení aktivity s dětmi roční období

Autorovy další knížky

2018  93%Zahrada žije - zahradničíme s dětmi
2014  83%Zahrádka v květináči
2021  93%Zahrada do vázy

Kniha Zahrada žije - zahradničíme s dětmi je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst17x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x