Záchody celého sveta

Záchody celého sveta https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375637/bmid_zachodky-celeho-sveta-oAC-375637.jpg 4 11 2

Toto neobyčajne veselé putovanie za záchodmi po celej zemeguli je zdrojom poučenia a zábavy. Kniha Záchody celého sveta predstavuje zaujímavé toalety, od modernej kabíny v centre Londýna, ktorá sa vysúva zo zeme, cez vratkú chatrč na koloch v Karibiku či bolívijskú toaletu vyrezanú do obrovského kaktusu, po WC z čistého zlata v Hongkongu. Konečne je tu základná kniha venovaná najmenšej miestnosti vášho domova.... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Toilets of the world , 2006


více info...

Přidat komentář

NorthFinder
01.01.2021 5 z 5

Knihu lze přečíst na jeden nádech, proložená fotkami na každé straně seznamuje s celoplanetárním pojetím vyprazdňování. Vtipná, poučná, zábavná.

zp87
16.12.2014 5 z 5

Vtipná a (ač to slovo nemám moc ráda) poučná knížka.
Je plnáááááá obrázků. Vrátila jsem se do dětských let a hlavně prohlížela a prohlížela.
Prošla u nás celou rodinou.

Ale aby to nevyznělo tak, je to knížka o ho***... eh - o ničem, to né. Člověk si při prohlížení uvědomí, že je rád, že žije, kde žije.
Samozřejmě, mohlo by být i líp (existují totiž i záchodky ze zlata, kde vás zezdola ovane vlažný vzdoušek ovoněný kapkou něžného parfému...) ale nestojí to za ten risk, že byste skončili hůř - a bohužel, lidí, kteří žijí hůř je více, než těch, co žijí lépe.
Protože bych skutečně nerada vykonávala potřebu v podřepu do díry v zemi, zatímco by vedle mě dělala úplně to samé jiná ženská - a přitom bysme se mohly klidně držet za ruce a dívat z očí do očí - aniž by nás dělila jakákoli zástěna...


Autoři knihy

Siân James
velšská, 1973
Morna E. Gregory
kanadská, 1971