Z deníku ajťáka

Z deníku ajťáka https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269064/mid_z-deniku-ajtaka-269064.jpg 3 214 57

Ajťák série

1. díl >

Humorná próza známého herce a komika vyprávějící příhody ze života jedné ajťácké party, který je plný koblih, sladkých limonád, kabelů, mejlů a snů o holkách z právního oddělení, ke kterým se naši hrdinové snaží marně přiblížit. „Čekám, až mi potvrdí přátelství. Říkám si jestli vůbec poznala, že jde o mě. Jako profilovku mám totiž fotku Harryho Pottera.“ I ajťák umí vyznat ženě lásku. „Zkusím jí smazat poštu a počkám, až zavolá na helpdesk.“ I ajťák má svoje mužné zbraně. „Tak nevolá, asi jí smazaná pošta nezajímá.“ I ajťák prožívá citová zklamání. Spisovatel, herec a komik Lukáš Pavlásek je spolehlivý průvodce po tajných zákoutích ajťákovy rozpolcené duše. Ví toho o skrytém světě systémáků hodně. Býval ajťákem a teď vás bere na totální ajťácký mejdan. Stanete se: e-milovníkem, lovcem internetových nevěst, účastníkem teambuildingu, halucinogenním závislákem na koblize 2.0, drsňáckým pakem v tričku „Ajťáka musíš nemilovat“, zakladatelem osady podle Goodle maps, vytuněným ochráncem světa před mimozemskou invazí a Petrem Bezručem českého punku. Ale hlavně se budete smát.... celý text

Kopretinka784
Kopretinka784
27.12.2023 3 z 5

Ale jo, na oddychové čtení, nenáročné na přemýšlení to jde. U některých dnů deníku jsem se zasmála při představě jejich činnosti. Ajťáci mají prostě svůj svět, kteří někteří holt nechápou.

m2056
m2056
10.11.2023 3 z 5

Kniha splňuje co čekáte zábavu oddych že nemusíte u příběhu příliš přemýšlet i pobavení.


Johny_H.
Johny_H.
30.04.2023 5 z 5

Mám velký problém tuto knihu hodnotit. Jelikož u této knihy musíte hodnotit humor a to zkrátka nejde. Ano já osobně jsem se zasmál a je to zajímavý vhled do života ajťáků i když mírně z nich dělá karikatury na ně samé. Dám 5 hvězd ne není to až tak dobré, ale místní hodnocení je zase moc malé.

JancaMia
JancaMia
29.04.2023 4 z 5

Odpočinkové veselé čtení za života IT.

perpe2a
perpe2a
12.08.2022 3 z 5

oddechovka

ArthasKarfa
ArthasKarfa
20.02.2022 4 z 5

Ono to vypadá hrozně "vymyšleně", ale přesně takhle ajťáci fungují. Je to sice sem tam hodně trapné, ale jejich svět takový je. U některých pasáží jsem se docela zasmál. :-) Pasáž s rodinou a stále nespokojenou matkou mě taky docela rozesmála.

Acnaj
Acnaj
17.12.2021 1 z 5

Totální oddechovka, totální kravina u které můžete fakt vypnout mozek... Přišlo mi že se to pořád opakuje a bavilo mě to na konci min a míň...

Miška74
Miška74
26.09.2021 1 z 5

Co na to říct? Potřebovala jsem nějakou oddychovku mezi mými oblíbenými thrillery, ale tohle nebyla úplně dobrá volba. Nevím, jestli je to mnou, ale pokud to mělo být vtipné a humorné, tak jsem tu knihu nepochopila. Přišlo mi to spíš trapné. Protože nemám ráda nedočtené knihy a protože má knížka jen 77 stran, tak jsem ji dočetla.

markinho962
markinho962
25.03.2021 4 z 5

Je to blbost, jistě, ale já tu hlavní postavu fakt chápu

trudoš
trudoš
05.10.2020 2 z 5

„Musím si to přiznat: můj terapeut mě děsí víc, než moje závislost.“
Nepovedená parafráze IT Crowd a Big Bang Theory. Nic proti Lukáši Pavláskovi, jako stand-up komika ho mám rád, třebaže dávkovat si jej můžu jen po krátkých klipech. Ale coby originální literární vypravěč zklamal. On by jeho Deník ajťáka byl i vtipný, kdyby většina fórů nebyla průhledná a zápletky otřepané, ostatně jako inkriminované zaměstnání samo. Množství epizod je tak jen souhrnem očekávaných gagů, těžící ze zaběhnutých představ, jakým způsobem nerdi či geekové žijí, fungují a přemýšlejí. Být mi dvanáct, popadám se asi za břicho - jenže to už mi nějaký pátek není, pročež mě spíš mrzel nevyužitý potenciál. Nebo možná výše zmíněné seriály vytěžily z tématiky maximum, takže jsem nějak neměl pořádně se čemu zasmát. Zase ale, abych tvůrci úplně nekřivdil, pár zábavných momentů se našlo, jen toho není víc, než by utáhlo pětačtyřicetiminutové představení, a to do toho počítám i desetiminutovou rauchpauzu se sklenkou vína.

marti7729
marti7729
10.09.2020 odpad!

Chtěla jsem něco oddechoveho a jednoduššího na čtení, tak jsem si u skládani prádla zapla tuto audioknihu, abych vyplnila čas trochu zabavneji. No nebyla to nejšťastnější volba, protože ten přednes Pavlaska fakt nemám ráda. Nakonec jsem knihu docetla a musím konstatovat, že to není ani moc vtipné. Ano čte se to dobře ale za me ne. Půlka knihy tvoří datumy, zbytek rádoby vtipné příběhy. Je to moje první kniha, které fakt nedám ani 3 hvězdy, protože já doporučím tento brak nekupovat. Dneska může psát každý, tato kniha je tím důkazem..

DonFilipson
DonFilipson
04.09.2020 odpad!

Docela bída. Čekal jsem od knihy mnohem víc respektive mnohem více humoru...

Gordonlord
Gordonlord
24.07.2020 3 z 5

Ze začátku mě to až nečekaně bavilo. Rozhodně tu není takový ten humor, u kterého se budete popadat za břicho. Pavláskovy scénky byly spíše úsměvné a dost často jim chyběla nějaká větší nápaditost. Promarněných příležitostí k vážně zajímavým situacím a zápletkám tady byla celá řada.

A od poloviny knihy se to všechno začalo strašně opakovat. Ale i přesto, já se vlastně bavil a těšil se z poslechu audioknihy od začátku až dokonce. Docela dost tomu podle mě pomohlo, že si to Pavlásek načetl sám a dal tomu svým hlasem slušný říz. A to tohohle herce nijak zvlášť nemusím.

Tohle mi přišlo jako fajn oddychovka, kde můžu totálně vypnout mozek a soustředění a jen se spokojeně usmívat. Do dalšího dílu půjdu určitě !

Crozz
Crozz
12.05.2020 3 z 5

Klišé, ale celkem zábavné

Fazulajda
Fazulajda
04.04.2020 2 z 5

No, je to brak, nic moc by v tom člověk ani hledat neměl, ale dalo se to.

rlupinek
rlupinek
08.02.2020 2 z 5

Tuto knihu vezmou do ruky buď skalní fanoušci Lukáše Pavláska nebo ajťáci. Já patřím do skupiny druhé. Podle toho, co jsem se v knize dočetl, ale asi mezi ajťáky nepatřím, jelikož nic z toho, co je v knize popsáno se u nás v zaměstnání neděje. Možná pracuju ve špatné firmě. V každém případě jsem se při čtení zasmál asi dvakrát, což je proti mému očekávání dosti málo. Takže - nejsem ajťák, nemám smysl pro humor (Pavláskův), tudíž druhý díl číst nebudu...

Baja333
Baja333
05.01.2020 4 z 5

Kniha je vyloženě ke kafíčku jako oddechovka, nad kterou se nemusí absolutně přemýšlet. Pobavilo a neurazilo.

Jirinamac
Jirinamac
22.10.2019 3 z 5

Objev z knihobudky. Možná, kdybych knížku poslouchala jako audio v podání L.Pavláska, tak se mi to líbí, ale v mém čtení jsem ráda, že jsem to cestou v metru zvládala. Už je zase v knihobudce.

An52imal
An52imal
24.01.2019 5 z 5

První kapitoly mě absolutně nebavily a knihu jsem odložila. Později jsem se k ní vrátila a rozhodně nelituju! Smála jsem se skoro pořád a nevěřila, že tohle se opravdu stalo. Můžu rozhodně doporučit jako oddechovou vtipnou četbu, spíše generaci, která aspoň trochu rozumí IT světu.

Jancas.s
Jancas.s
09.01.2019 3 z 5

Pár hlášek super :D Úplně jsem slyšela Pavláska v určitých pasážích. Nicméně čtenářsky nenáročné, přečtené za odpoledne :)