Z dalekých krajů

Z dalekých krajů https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170488/bmid_z-dalekych-kraju-170488.jpg 4 6 2

Život v drsné tajze není snadný ani pro lidi ani pro zvířata. Kniha nám přibližuje podmínky na Komandorských ostrovech a v tuvské tajze.

Pro děti a mládež
Vydáno: , Malyš
Originální název:

V raznych krajach


více info...

Přidat komentář

Mánička178
07.02.2022 4 z 5

Jde vidět, že zajímavé knížky si člověka dokážou najít někdy i docela samy. Tady tato na mě čekala ve veřejném knižním regálku na recepci nemocnice :D Trávila jsem tam čekáním na výsledek testu několik hodin, v dlouhé chvíli jsem si začala knižní sbírku zvědavě prohlížet. Už už se mi chtělo odcházet, protože se to zde míhalo především ruskými/sovětskými autory a šlo vlastně o klasickou "retro" sbírku, ale pak mi do očí padla malba na titulní straně, a když jsem si přečetla, o čem vlastně kniha pojednává, začalo být nad slunce jasné, čím strávím příští hodiny čekání :D
Jde o v podstatě o encyklopedickou vyprávěnku s neskutečně pěknými malbami. Došlo mi, jak málo toho vím o Rusku, jeho zeměpise a přírodě. I když stylově jde spíš o jednoduché povídání pro větší děti, zaujmout obsahem i ilustracemi vážně dokázala a opravdu mě pohladila po duši :)

kacaabba
17.10.2019 3 z 5

To, co si mne získalo, byly krásné malby, kterých byla kniha plná. Máte-li rádi přírodu (spíše severskou), tak pro vás bude kniha pohlazením a přenesete se po prvních stránkách do dálav. Literárně ovšem kniha, dle mého, nemá téměř žádnou hodnotu. Obrázků je tam skoro více než textu.


Štítky knihy

Sibiř tajga

Autorovy další knížky

Gennadij Sněgirev
ruská, 1933 - 2004
1985  89%Za zvířátky na kraj světa
1981  80%Z dalekých krajů

Kniha Z dalekých krajů je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x