Mechanický duch

Mechanický duch https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476876/bmid_mechanicky-duch-KYE-476876.jpg 4 21 6

York série

< 2. díl

Tajemství vepsané do samotných základů New Yorku Je to jen pár týdnů, co se dvojčata Tess a Theo spolu se svým přítelem Jaimem dostala v honbě za tajemstvím šifry Morningstarrových dál než kdokoli v historii – a zničili přitom svůj milovaný domov. Šifra však stále není vyřešena. Demolice domu pouze odhalila další stopu v největší záhadě moderního světa, a pokud chtějí Tess, Theo a Jaime zjistit, co se skrývá na konci hádanky, kterou do budov New Yorku vložili jeho geniální architekti, budou muset pokračovat. To se však může ukázat jako ještě nebezpečnější, než tuší. Je zřejmé, že dvojčata Morningstarrova při stavbě šifry zúročila veškerou podivnou technologii, kterou celý život vytvářela, a tato technologie má s těmi, kdo ji sledují, své vlastní plány. Je také jasné, že Tess, Theo a Jaime nejsou jediní, kdo je na stopě pokladu. Když se k nim ze všech stran blíží známí i neznámí nepřátelé a zdá se, že se kolem nich hroutí samotné základy města, budou si muset položit otázku, jak daleko zajdou, aby změnili nezměnitelné – a zda jsou ochotni zaplatit cenu za rozluštění šifry.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Clockwork Ghost , 2019


více info...

Přidat komentář

Ctenaricek4
04.12.2022 4 z 5

Druhý díl byl podle mě mnohem akčnější. Ty děti si ani na chvíli neodpočinuly. Sotva našly jeden klíč, už hledaly další. Jediné, co mě trochu rušilo ve čtení bylo to malé dítko - Cvrček, což by mělo být čtyř-pětileté dítě brázdící chodby domu na své tříkolce. Ale jako upřímně, ten intelekt tomu naprosto neodpovídá. Kniha se ale četla dobře a velice mě bavila. Na závěr přišlo překvapení, které mě velice navnadilo na závěrečný díl.

Iva095
24.11.2022 4 z 5

Pěkné pokračování. O něco lepší než první díl. Teď už akorát počkat až vyjde závěrečný díl kde se to celé uzavře.


Kikulka97
29.06.2022

Tato peckovka by si zasloužila klidně 4,5 hvězdičky. Ve srovnání s prvním dílem se to tady krásně rozjelo. Po dlouhé době druhý díl, co předčil ten první. A na rozdíl od konce jedničky, tady nutně potřebujete další díl. A chcete vědět, jak to dopadne.
Trošku mimo mísu.... docela dost se zde poukazovalo na barvu pleti postav. Je hezké, že autorka chtěla ukázat na diverzitu postav, ale za mě se jí věnovalo nějak přehnaně pozornosti. Jestli chtěla napravit ledabylé (spíš žádné) popisy postav z prvního dílu anebo to mám přičíst k českému překladu...každopádně místy to působilo v knížce dost zvláštně, že člověk přemýšlel, proč najednou má autorka potřebu se pozastavovat zrovna nad tímto, když toto či ono je v ohrožení.

Rowana
08.04.2022 5 z 5

Tento druhý díl byl o tolik lepší než ten první! Tím nechci říct, že by se mi první nelíbil, to ne, byl moc pěkný. Ale tenhle byl úžasný. Spousta napětí, zvratů, překvapení, to jakým způsobem si šifra s dětmi pohrává a vodí je po městě. Líbily se mi prostřihy do minulosti a opravdu hodně jsem se bála (a bojím) o některé vedlejší postavy. Strašně moc potřebuji třetí díl, abych se dozvěděla, jak to celé dopadne.

Jessybelle
02.03.2022 5 z 5

Tenhle díl byl o malinko lepší než první. Děti se posunují zase o kus blíže k vyluštění šifry. Už aby tu byl další díl.
Pro mě je to taková jednohubka na odreagování, ale pevně věřím, že se to bude líbit i mým dětem, až dorostou...

Duchoslp
28.11.2021 4 z 5

Druhý díl přináší další dílky skládačky k rozluštění šifry. Tess, Theo a Jamie jsou zase o krok blíž, ale nemají to jednoduché, protože mají silné protivníky, ale objevují se i noví spojenci.

Autorovy další knížky

Laura Ruby
americká
2016  65%Včelí královna
2021  75%Stínová šifra
2021  81%Mechanický duch