Před bouří

Před bouří https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482113/bmid_pred-bouri-kN9-482113.jpg 4 33 5

World of WarCraft série

< 16. díl >

Azeroth umírá. Horda a Aliance sice porazily démonickou Plamennou legii, ale pod zemským povrchem bublá blížící se katastrofa. Srdce Azerothu dostalo smrtelnou ránu, když do něj padlý Titán Sargeras v posledním aktu krutosti vrazil svůj meč. Král Anduin Wrynn ani Sylvanas Windrunner, nejvyšší náčelnice Hordy, si nemohou dovolit plýtvat čas truchlením. Strašlivá rána odhalila záhadný materiál – azerit. Ve správných rukou může tato zlatavá esence konat neuvěřitelné zázraky; v těch špatných by ale mohla přivést naprostou zkázu!... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Before the Storm , 2018


více info...

Přidat komentář

DK_Ronie
11.01.2022 4 z 5

Jsem z toho trochu rozporuplný. Čtyři hvězdy asi jen proto, že je to Warcraft, který miluju a jsem fanoušek. Navíc jsem se těšil na novou knihu po delší době. Takže hodnocení asi trochu zaujaté.

Musím ale přiznat, že mě to trochu zklamalo. Když se to vezme kolem a kolem, vlastně to byla objektivně dost nuda. Nějakých 350 stran a víceméně se tam jen vzpomínalo, povídalo a plánovalo. Ta dějová linka kolem azeritu mi navíc pocitově přijde jakási neukončená (čekal jsem, že bude pokračovat). Navzdory tomu nutno uznat, že:

+ Christie to prostě psát umí. V tom světě se vyzná (je to vidět) a i když se vlastně pořádně nic neděje, kniha úplně nenudí. Vtáhne vás a zejména ke konci jsem se do toho opravdu ponořil.
+ WoW nehraju už řadu let a dlouho nevycházely ani žádné knihy. Díky některým flashbackům si člověk doplnil určité mezery.
+ Ačkoli na to obvykle nekladu takový důraz, tady musím uznat, že postavy jsou dobře popsané a člověk se do nich dovede vžít. Zejména pocity/motivace Anduina či Sylvanas je zajímavé sledovat. V některých pasážích kniha člověka až obměkčí :)
+ Je to prostě "Wár" :) Budu se těšit, že snad brzy vyjdou další knížky a určitě si pořídím.

NemmamSlov
04.01.2022 5 z 5

"Celá splavená se choulila a poslouchala hlasité chrápání čtyř trpaslíků. Podle Saffy by se tím randálem dali vzbudit i mrtví. Pomyslela si, jak je dobře, že na ně dohlíží Strážkyně. Goblini by si je jinak kvůli Stoutarmovu odfukování a chrápání našli už jen proto, aby předákovi zacpali pusu."

Som aktívny hráč Warcraftu a milujem jeho prepracovaný svet a preto som rád, že neustále vznikajú knižné príbehy, ktoré doplňujú tento svet.

Knihu som si chcel kúpiť v anglickom jazyku, keďže vydavateľstvo malo problémy s autorskými právami, no vedenie blizzardu zažilo zmeny a pravdepodobne preto je jednoduchšia komunikácia s blizzardom.

Tento príbeh sa odohráva po skončení Legionu a začiatkom Battle for Azeroth. Christie Golden, pri písaní tejto knihy, je zamestnancom Blizzardu a preto pred spustením hry jej dali materiál, aby mohla hráčov viac navnadiť, no je škoda, že boli problémy s prekladom. Samozrejme tu nemôže chýbať král Aliancie Anduin Wrynn a nový vodca hordy Sylvanas Windrunner. Anduin má dobré srdce a snaží sa vybaviť nemŕtvym z Lordearonu stretnutie s ich žijúcimi príbuznými. Skvelé doplnkové čítanie.


Nelíísek
15.12.2021 5 z 5

Velmi kvalitní zpracování ke konci jsem už četla jedním dechem, opravdu mnohem lépe zpracované než stíny povstávají.

KubaHanzelin
20.11.2021 4 z 5

Oproti Stíny povstávají měl prequel na Battle for Azeroth hlavu a patu, postavy, jejichž příběh byla radost sledovat a jelikož většina herních románů od Christie Golden kvalitně převyšují ty od ostatních autorů, neměl jsem ani strach, že budu číst nějaký šílený brak..

Aliance a Horda po válce s Legií truchlí pro své padlé, ale jelikož jsme ve světě Warcraftu, nemůže být klid nikdy dlouho a už na začátku nová hrozba ohrožující Azeroth vystrkuje růžky a je jen na mladém králi Anduinovi a náčelnici Sylvanas jak se s tím popasují a jak se s tím popasovali? To už všichni víme, ale přesto jsem rád, že Fantom Print znovu získal práva a universum Warcraftu se začal znovu rozšiřovat i u nás:)

t4rk
19.11.2021 5 z 5

Tak tu mame v poradi druhý román po dlhom čase nevydávania knih v preklade z univerza Warcraftu - na ktorý sme nemuseli čakať x rokov .
Tentokrat v podaní Christie Golden u ktorej je kvalita herných románov na pomyselnom vrchole .
Ak by som porovnával Stíny povstavaji a Pred bouri tak tu človek dostane presne to čo v knihe od Madeleine nie..
- Zaujímavé postavy , príbeh ktorý ma pointu, humorne scénky no zároveň aj emócie či uveritelnosť a premyslene konania postáv .
Či už je to Vellcindin pribeh o odlučeni od jej partnera či vytvoreni rádu ale aj o tom že undeadi nejsu len nemysliace opice ale maju svoj príbeh z minulosti . či Sapphronettin milostný život , hádka o robotickeho papouška - je to dačo čo človeka baví a stránky sa tak otačaju podstatne s väčšou chuťou ako pri druhej spomínanej knihe .
Vo výsledku je to príbeh ktorý baví,poteší a určite viac takých veci od skúsených autorov akými Christie je než náhodne vystreli do tmy v podobe Madeleine Roux .