Indiánské Vánoce

Indiánské Vánoce https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440006/bmid_wavesbury-indianske-vanoce-xLN-440006.jpg 5 10 4

Wavesbury série

< 3. díl >

Je prosinec 1757 a Davidovi a Elizabeth konečně svitla naděje, že prožijí klidné Vánoce na svém panství. Při plavbě Atlantikem po napadení francouzským korzárem ztroskotají. Přežít v nehostinných zasněžených kanadských lesích vyžaduje nečekaná spojenectví, zvláště když se znovu objeví staří nepřátelé… Po tragické bitvě u Ticonderogy je Wavesburyho regiment poslán odpočinout si do odlehlé komunity pobožných osadníků. Indiánské útoky a Elizabetino obvinění z čarodějnictví mohou být jen zástěrkou pro složitější intriky … Někdy je těžší obsazené město udržet, než je dobýt. Britské síly se stahují kolem Québeku, schyluje se k rozhodující bitvě francouzsko-indiánské války a u toho plukovník Wavesbury se svými vojáky nemůže chybět. Na křtiny Wavesburyho dvojčat se sjíždějí hosté. Dorazí i Adam Barclay se ženou Annou a sestrou Lucy. Oslava křtin je narušena a Lucy je unesena… David se svými muži, Elizabeth a Barclayovými se vydávají po stopách únosce. Jane potkává přízrak z minulosti. Má přijmout pomoc od nepřítele, kterého zároveň miluje? Pátrání je přivádí do francouzského Gévaudanu, kraje, kde řádí tajemná Bestie.... celý text

Přidat komentář

Vintera
28.08.2022 5 z 5

Dej hrdinu, sympatickeho spravnaka presouva do dalsi destinace. I u teto knihy obdivuji Navarovu presnou znalost historickych udalosti, na jejichz pozadi se pribeh odehrava. Diky ich forme jsem se citila, stejne jako u ostatnich knih z teto rady, vtazena do deje. Francouzstina, ktera je pouzita v nekterych dialozich, k historii podle me pasuje, podporuje jeji romanticke vykresleni.

nero 13
10.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Třetí díl Wavesburyho je rozdělen na čtyři části a první tři se odehrávají jak už napovídá název na severoamerickém kontinentu, autor zasadil děj do sedmileté války, která byla vlastně takovou první světovou válkou, paradoxně i když v severní Americe vyhráli Britové nad Francouzi a ti zde přišli o svá zámořská území, tak Britové o něco později ztratily své kolonie také, z nich vznikly Spojené Státy Americké, a udrželi se vlastně na bývalých Francouzských územích, dnešní Kanadě.
Čtvrtý příběh nás zavede do Francouzského království, do oblasti Gévaudan, kde v té době řádila legendární Gévaudanská bestie, která měla na svědomí smrt více než stovky lidí, do dnes se neví co byla bestie zač, zda nějaký obří vlk, nebo nějaké jiné zvíře které uteklo místnímu šlechtici ze zvěřince, nebo dokonce sadistický vrah maskující se za zvíře.
I třetí díl je nesmírně čtivý, jenom bych nechtěl být na místě Wavesburyho manželky, má až neskutečnou smůlu na únosy.


Francois17
01.04.2022 5 z 5

Bylo to výborné, zábavné a velice dobře se to četlo. Skvělá je poslední epizoda knihy. Možná je to zatím nejlepší díl série. Uvidíme dál, zbývá bohužel už jen jeden díl, ale to je celkem tlustá bichle.

kolacky
02.07.2021 4 z 5

(SPOILER) Jojo, konečně se čtenář dozví, kdy jak proč byla Elisabeth nařčena z čarodějnictví. Kdy se spřátelili s Mohawky. Odkud jsou jejich přezdívky.
A opět prima dobrodružné počtení!!!