Smrt mezi kapkami deště

Smrt mezi kapkami deště https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471833/bmid_smrt-mezi-kapkami-deste-WD1-471833.jpg 5 7 4

Wavesbury série

< 4. díl >

Wavesbury, tentokrát s detektivní zápletkou! Někdejší markytánka Mary se chystá oslavit své devatenácté narozeniny, první jako komtesa z Wavesbury. Přípravy zastíní zdánlivě nesouvisející vraždy a únosy. Obětí jednoho z nich se stává i Mary - společně s mužem, na kterém jí začíná záležet. Musí ze sebe vydat vše, aby s pomocí své nové rodiny unikla osudu, který může být horší než smrt. Důstojník z Wavesburyho regimentu je obviněn z vraždy vyděrače kvůli neznámé ženě. Zbývá jen na Mary a jejím adoptivním otci hraběti z Wavesbury, aby ho zachránili před šibenicí, ke které téměř dobrovolně kráčí. Přímo ve Wavesburyho domě umírá prostý skotský voják a jeho poslední slova obsahují krom varování překvapivé znalosti o Wavesburyho rodině. Nezbývá než se vypravit do Skotska, a lady Mary tak musí znovu obléci prostý oděv markytánky. Ukazuje se, že ve hře může být nová ničivá zbraň, o kterou mají zájem nejen nepřátelé, ale možná i vzdálení příbuzní. Na začátku je vražda jednoho bezvýznamného hejska. Významnější ovšem je, že všechny indicie ukazují jako pachatelku lady Elizabeth. Když jí hrozí uvěznění v nejtěžším anglickém vězení, Wavesbury odmítá svoji manželku vydat a oba se ocitají na útěku. Aby očistili své jméno a odhalili neznámého mstitele, který chce zničit jejich rodinu, musí se uchýlit mezi skutečné zločince, do prostředí londýnských slumů a nevěstinců.... celý text

Přidat komentář

Vintera
26.12.2023 5 z 5

Obálka této knihy na mě působila docela temně a hned na prvních stránkách jsem se dozvěděla proč. První povídka mě doslova šokovala! Ani tentokrát jsem nedokázala přestat číst, knížku jsem přečetla za pár dní, musela jsem vědět, jak děj bude pokračovat. V této knížce množná nezvykle hodně vystupuje do popředí Mary, Wavesburyho adoptivní dcera. Nejdřív jsem si myslela, že se mi po hlavním hrdinovi bude stýskat, ale ne, Návara zápletku vystavěl tak skvěle, že na čtivosti a zajímavosti jí to vůbec neubralo.

nero 13
22.11.2022 5 z 5

Čtvrtý díl Wavesburyho se vesměs celý odehrává v Británii, což je asi největší rozdíl oproti předchozím dílům kde jsme navštěvovali různé exotické destinace, i když pro velkou část Čechů je jistě exotická i divoká Skotská Vysočina kterou v této knize také navštívíme.
Pokud jde o dění, je to opět gejzír dobrodružných situací do kterých se Wavesbury a jeho rodina dostávají a ve Smrti mezi kapkami deště se v prvních třech příbězích dostává do popředí postava nevlastní dcery hraběte Wavesburyho lady Mary, mně osobně se líbila nejvíce část čtvrtá Londýnská, Oko za oko.
Slyšel jsem rozhovor autora že má v šuplíku připravený materiál až k Napoleonským válkám, tak se máme na co těšit.


Francois17
09.06.2022 5 z 5

Výborné a opět nabité dějem, žádná hluchá místa, je to opravdu velice zábavné a čtivé. Titulní epizoda to je prostě lahůdka, má úžasnou atmosféru. Perfektní, přečteno za čtyři dny. Už se těším na další pokračování.

kolacky
03.07.2021 4 z 5

Opět - hodně příjemné, dobrodružné čtení o nebezpečí, pomstách a nápravě křivd, kde šavle sviští a pistole pálí, či naopak, pal a tasit! Za hlavní hrdinku je zpočátku Mary, ale postupně se žezla zase chápe její nevlastní taťka, jak se na titulního hrdinu patří.

Štítky knihy

18. století dobrodružství historické romance dobrodružné romány

Autorovy další knížky

David Návara
česká, 1981
2019  83%Plukovník a rebelova dcera
2019  81%Slečna podporučík
2020  94%Indiánské Vánoce
2021  94%Smrt mezi kapkami deště
2022  100%Zmizení majora Woodwarda

Kniha Smrt mezi kapkami deště je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce37x
Chystám se číst6x
Chci si koupit5x