Nákaza zla

Nákaza zla https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12105/nakaza-zla-12105.jpg 3 32 2

Druhá kniha o Stefanu Kumanském ze světa Warhammeru. Stefan Kumansky ze zmrzlých plání Kislevu zoufale pátrá po svém bývalém kamarádovi Alexejovi. Na své cestě k hlavnímu městu Aldorfu narazí na opevněnou komunitu vedoucí krvavou válku proti silám Chaosu. Stefan, kterému imponuje jejich přísná vojenská disciplína i neotřesitelná morální síla, se rád postaví na jejich stranu. Pak ale přivedou Alexeje jako zajatce a bývalá bašta vzdoru se najednou ocitne ve zmatku, uprostřed zla, které se šíří jako nákaza zemí. Nový příběh z temného a nelítostného světa Warhammeru, v němž není nic než nikdy nekončící válka s Temnými silami Chaosu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Taint of Evil , 2003


více info...

Přidat komentář

BigFous
10.04.2024 3 z 5

Narozdíl od prvního dílu si Nákaza zla drží jistou konzistenci.. V prvním díle půlka knihy dost slabá, ale se silným závěrem,tady to bylo skoro obráceně . Od začátku jsem se bavil, ale poslední čtvrtina knížky mi trochu připomínala Město zatracených od Guymera, ikdyž to nebyla taková hrůza.Největší problém téhle série pro mě je ten, že nemůžu přijít na chuť hlavní postavě. Jak v předchozím díle,tak i tady mě víc zajímaly osudy vedlejších postav.... Uvidíme jak třetí díl. Taky slabší tři hvězdy vlastně až po nějakém čase mi došlo jak mě ten děj sral od té doby co se dostali do města..

KrizekCZ
26.08.2021 4 z 5

V prvním díle trilogie žoldáka Kumanského jsem si stěžoval na velmi dlouhý rozjezd. To se bohudík v druhém neděje. Příběh plynule navazuje a vyústí v poměrně uzavřený děj. Takže jsem zvědavý na závěrečný díl.

V zásadě hned po přečtení několika desítek stránek je zkušenému čtenáři jasné, jakým směrem se bude děj ubíhat. Nenastanou žádné nečekané zvraty a jako nenáročné čtení to je více než dostačující. Postavy již nejsou tak ploché i když se přiznám, že hlavní postavě stále nepřicházím na chuť.

Kolem a kolem, opravdu se těším na Strážce plamene a pokud bude další posun v autorově psaní, tak to může být mírně nadprůměrná trilogie.


Autorovy další knížky

Neil McIntosh
anglická, 1957
2006  68%Hvězda Erengradu
2006  64%Nákaza zla
2007  70%Strážci plamene