Hvězda Erengradu

Hvězda Erengradu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12104/hvezda-erengradu-12104.jpg 3 36 3

Žoldnéř Stefan Kumansky je osamělý bojovník v temném a nebezpečném světě, odhodlaný ničit síly zla, kdekoliv na ně narazí. Nyní je na důležité výpravě, která ho zavede až do Erengradu, ledového města v obležení. Stefan, pronásledován nepřáteli z řad lidí i démonů, se nejprve musí postavit nejhorší hrozbě ze své minulosti, než bude moci čelit nejisté budoucnosti plné bojů, zápasů na život a na smrt a zlověstných spiknutí. Nový příběh z temného a nelítostného světa Warhammeru, v němž není nic než nikdy nekončící válka s Temnými silami Chaosu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Polaris
Originální název:

Star of Erengrad , 2002


více info...

Přidat komentář

BigFous
07.04.2024 3 z 5

No prvních cca 150 stránek jsem se pronudil.. Přišlo mi to celé nezajímavé. Hlavní parta hrdinů byla spíš otravná než cokoliv jiného, tempo pomalé, chemie mezi postavami nula, ikdyž se autor snažil nějakou vytvořit,tak to působilo vše na sílu a neuvěřitelně... Nutil jsem se do čtení . Slaboučký dvě hvězdy. Pak jakoby to psal někdo jiný. Začalo to mít spád a i naši hrdinové už nebyli tak otravní ba naopak zničehonic jsem si několik postav oblíbil. No a posledních cca 80 bylo parádních.. Sice jsem se u několika hrdinů trefil jak to s nimi dopadne,tak to ve mně zanechalo silný dojem což bych na začátku nečekal, protože mi byli ukradený.... Takže nakonec tři hvězdy a příslib do dalšího dílu. Kdyby celá kniha byla zajímavá jako silný závěr tak s klidem dám slabší 4

KrizekCZ
24.08.2021 4 z 5

Musím říct, že z této knihy jsem byl hodně rozpačitý. První 2/3 byl pouze nudný, plochý popis a postavy nemastné, neslané. Až cca posledních 100 stránek se rozjede i nějaká interakce mezi nimi. Co jsem pochopil, tak se jedná o začátek příběhů ze světa Warhammeru. Síly Chaosu jsou trochu jiné než např. u Kinga. To nutně neznamená, že je to horší. Hodnotím solidními 3 a půl hvězdami. Nutné přežít začátek.


Set123
24.04.2021

Hvězda Erengradu je pro mne mezi Warhammer knihami něco jako Kruh nenávisti mezi Warcraft knihami. Už si naprosto nepamatuji o čem to vlastně bylo, zato vím, že mě z dané série žádná kniha tolik neotravovala.

Z toho co si pamatuji asi takhle. Kumenský byl sice celkem přijatelný charakter, ale on, i příběh, který se kolem něj v této knize motal, nebyl nijak originální a jinde jsem ho již četl lépe zpracovaný. Ale že bych si pamatoval nějaké konkrétní momenty, nebo zajímavé scény, to říci nemohu.

Stejně tak si nepamatuji, že by kniha přinášela nějaký zajímavá loreový doplněk, či objasnila nějaká temná zákoutí světa Warhammeru. Proto je pro mne neuvěřitelně nudnou a nezajímavou záležitostí.

Autorovy další knížky

Neil McIntosh
anglická, 1957
2006  69%Hvězda Erengradu
2006  65%Nákaza zla
2007  70%Strážci plamene

Kniha Hvězda Erengradu je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce56x
Chystám se číst8x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x