Komando smrti

Komando smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15273/warhammer-posledni-sance-komando-smrti-15273.jpg 4 49 1

Druhá kniha cyklu Poslední šance odehrávající se v temném světě vzdálené budoucnosti Warhammer 40 000. Poručík Kage, trestanec a voják 13. kárné legie, má jediný životní cíl – už se do ničeho nenamočit a přežít. Dosáhnout ho se stává mnohem těžší poté, co mu jeho nemilosrdný velící důstojník přidělí další úkol: Kage má vytvořit jednotku z toho nejhoršího vojenského odpadu, vycvičit z ní elitní přepadové komando a v jeho čele zlikvidovat nepřátelského generála, zástupce cizí a tajemné rasy Tau.... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Kill Team , 2001


více info...

Přidat komentář

Velká Feferona
21.10.2019 3 z 5

(SPOILER) BACHA NA SPOILERY:

Dlouho jsem měla tady na Databázi knih u Komanda smrti 5 hvězdiček. Moc jsem o tom nepřemýšlela, protože přece Poslední šance, že jo. Ale po (nejspíš definitivně) posledním přečtení mi to nedá a musím to přehodnotit, protože ta knížka prostě objektivně nestojí za mnoho. Ale nejdřív pozitiva, jako vždycky: vidím tu spoustu nevyužitého potenciálu, ten námět sám o sobě není vlastně úplně špatný, střetnutí s jinou kulturou je bezpochyby zajímavé, také postavy jsou poměrně konzistentní a jednají logicky v souladu se svým charakterem.
Ale jinak je to bída. Celkový dojem sráží hlavně alarmující rozpory nejenom v rámci knihy, ale i v návaznosti na předchozí díl. Třeba tohle, cituju: "Oriel se tiše pomodlil ke Strojovému bohu a doufal, že se pekelné tauské pozorovatele podařilo speciálně zkonstruovaným krycím štítem oklamat. Technokněží ho ujistili, že si nemusí dělat starosti, ale on nikdy nebyl zvyklý se slepě spoléhat na vynalézavost příslušníků Adepta mechanika." Ehm, cože? Připomeňte mi, proč muselo být zničeno Coritanorum? Nebo Kage - jednou číst a psát neumí, pak umí, pak zase neumí a zase umí, podle toho, jak se to zrovna hodí. Ten únos raketoplánu byl taky pěkně přitažený za vlasy. Naprosto nerealistický. Výcvik jednotky místy připomíná spíš battle royale než cokoli jiného. Jo, a vydat se na takovou misi a založit ji na Ostřelovači, který do poslední chvíle neví, jestli dokáže vystřelit (a ani se tím nijak zvlášť netají)... achjo. Thorpe má jediné štěstí, že plukovník je tu stejně okouzlující jako vždy (viz můj komentář k předchozímu dílu), jinak by to bylo jenom za dvě.

Autorovy další knížky

Gav Thorpe
britská, 1974
2004  83%Spáry Chaosu
2006  79%Nositel zášti
2005  82%Čepele Chaosu
2005  83%Třináctá legie
2005  85%Srdce Chaosu