Gotrek & Felix: Neopěvovaní hrdinové

Gotrek & Felix: Neopěvovaní hrdinové https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499246/bmid_gotrek-a-felix-neopevovani-hrdinove-BQr-499246.jpg 3 25 5

Gotrek a Felix: neopěvovaní hrdinové Císařství, nebo jen obyčejní zloději a zabijáci? Pravda možná leží někde uprostřed a záleží zcela na tom, koho se zeptáte… U táborových ohňů a v krčmách se vypráví mnoho příběhů o hrdinských činech Gotreka a Felixe. Některé jsou pravdivé, některé přehnané a některé jsou prostě mýty a legendy. Tato sbírka obsahuje třináct dobrodružství proslulého zabijáka trolů a jeho lidského společníka, která je zavedou ze strašidelného hradu v Sylvánii na bojiště Císařství i do hor na kraji světa, kde přebývají temná stvoření. Sbírka v českém jazyce dosud nevydaných povídek Joshe Reynoldse, Williama Kinga, Nathana Longa a dalších ze světa Warhammeru.... celý text

Přidat komentář

BigFous
02.04.2024 3 z 5

Formát takhle krátkých povídek mi moc nesedí.. Nebyla tam vyloženě špatná povídka, ale pár úplně zbytečných ano... Za zmínku stojí hlavně Dcera rudé ruky od Kinga, Rudý sníh od Longa a ještě mě překvapivě bavil Oberwaldský rozparovač, který byl dost netypický pro tuto dvojici.. Kniha odcejpala, ale nenadchla

Andys02
06.09.2023 2 z 5

Kniha je plná velmi krátkých příběhů, který mi moc nedaly. Sotva mě příběh zaujal, tak skončil.


Miro.slav
30.10.2022 2 z 5

Krátke zhrnutie antológie:

King, Long, Ellinger a Reynolds prekvapili. Guymer si drží stále svoj štandard. Zvyšok autorov je viac-menej priemer.

Dlhšie zhrnutie antológie:

King a Long prekvapili svojimi nezáživnými a nudnými príbehmi, ktoré sú v rámci ságy o Gotrekovi a Felixovi úplne zbytočné! Reynolds prekvapil iným spôsobom. Všetky jeho tri príbehy boli skvelé. Ellinger svojou krátkou poviedkou tiež potešil.

Guymer napísal zase nezmyselnú zlátaninu, ktorá už je jeho štandardom. Gouldingov "Rozparovač" bol priemer, ktorému chýbalo iba lepšie vypointovanie. Wernerov Thanquol nemal s Gotrekom a Felixom nič spoločné, takže nechápem prečo je tento príbeh v tejto antológii.

Celkový výsledok: 40% (5 dobrých príbehov z 13)

Gordonlord
14.10.2022 3 z 5

Je vidět, že v (snad) poslední Gotrekově antologii už Black Library vyškrabává sedlinu ze dna. Velkým lákadlem byly povídky duchovního otce obou hlavních postav - Williama Kinga, které autor napsal většinou na úplném počátku své kariéry, dávno před prvním románem "Zabíječ Trolů".

Příběhy to nejsou špatné, ale je na nich znát, proč ležely v šuplíku a některé z nich nevyšly ani v tehdejších magazínech, natož v současných sbornících.

Nejlepší co tu je, jsou povídky od Nathana Longa - čtivé, svižné, s nápaditým dějem a zápletkami. Naopak naprosté dno je zase David Guymer, který nás sice časově hodí do období Konce Časů - ke kterému se ovšem Polaris se svou politikou vydávání knih asi nikdy nedostane - a ukáže nám takový malý teaser na poslední dva díly zabíječe před Gotrekovým přerodem v Age Of Sigmar, ale na čtyřech stranách se během krkolomného spisovatelského (ne)snažení nic neděje a nestane.

Hodně tu sice prskám, ale všechny ostatní příběhy jsou fajn a poměrně zábava a dokonce bych řekl, že tahle antologie je z těch tří o u nás vyšly, možná i nejlepší.

KrutorDávač
10.10.2022 5 z 5

Poslední sbírka povídek s Gotrekem a Felixem nám dává poslední střípky do mozaiky, stejně tak jako příběhy, které se tak úplně nestaly, protože si v lecčem odporují s hlavními romány. Ale to vůbec nevadí, protože se jedná o zábavnou knihu bez jediné slabší povídky. Poslední povídka "Pamětníci" nás pomalu připravuje na konec celé ságy o mnoho let později v Konci časů...

Část díla

všech 13 částí díla

Autoři knihy

William King
anglická, 1959

Kniha Gotrek & Felix: Neopěvovaní hrdinové je v

Přečtených32x
Knihotéce32x
Chystám se číst17x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x