Let Eisensteinu

Let Eisensteinu https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372267/bmid_let-eisensteinu-UUg-372267.jpg 5 63 7

Poté, co byl velitel Sedmé roty Gardy smrti bitevní kapitán Garro svědkem událostí na Ištvanu III a uvědomil si, do jaké hry byl bez svého vědomí zatažen, zmocní se fregaty Eisenstein a vydá se na Terru varovat Císaře před Horovou zradou. Cestou je však jeho loď poškozena nepřátelskou palbou a uvízne ve warpu. Dokáže Garro a jeho muži přežít v prostředí Chaosu a stihnou varovat Terru včas? Čtvrtá kniha z cyklu Horovo kacířství.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

The Flight of the Eisenstein , 2007


více info...

Přidat komentář

thorir
20.12.2023 5 z 5

„Mám na sobě znamení Pána rozkladu!“

Pokračování příběhu Horova kacířství z pohledu Nathaniela Garra, kapitána Gardy Smrti, XIV. z Legiones Astartes, loajalisty věrného Císaři. Řízením osudu se Garro se skupinkou věrných ocitá na palubě fregaty Eisenstein unikající ze systému Isstvan. Začíná závod s časem proti nepředstavitelnému nepříteli, v selhávající lodi ve warpu, se slábnoucími štíty Gellarova pole. Příběh se lehce prolíná s událostmi předchozího dílu, Garro na své cestě potká některé staré známé, Lokena, Torgaddona, Tarzvitze a některé další. Čtenář se spolu s Garrem podívá do blízkosti pána smrti, primarchy Mortariona, velitele Gardy smrti. Zpočátku je opět přítomná podivně sžíravá temnota, náznaky, podivnosti, svou roli opět sehrají smrtící Lóže.

Příběh je opět svižný, akční, lehce navazuje na předchozí díly. Objevují se čím dál větší ohavnosti chaosu, prim hraje odporný tatíček Nurgle – budoucí patron Gardy Smrti, Nugleho hniloba, nemoci a Pán much. Garro hrdinsky bojuje a bojuje. Bojuje fyzicky, ale též vnitřně, proti vzrůstajícímu zoufalství, zatracení a bezmoci při hledání záchrany.

Jedná se opět o parádní warhammerovský kousek, tentokrát o legendárním letu fregaty Eisenstein.

Frizer
03.01.2023 4 z 5

Ale jo, Nathaniel je fajn....v celé knize jde hlavně o to jestli se povede či nepovede jedna sebevražedná mise. Potkáme se s kámoši strýčka Nurgla, což je osvěžující po všech těch kecech o bratrství v prvních třech dílech a i Malcador se objeví. V podstatě jde o jednu dlouhou rubačku s jedním bossem na konci....fajn oddechové čtení.


Alvari
16.01.2022 5 z 5

Čtivý pohled na události okolo začátku Horova plánu ze strany Gardy smrti, Nathaniela Garra i posádky Eisensteinu. V příběhu se střídaly se okamžiky hrdinství, bolesti, víry i naprosté beznaděje. Chudák Solun... Zatím nejlepší díl Horova kacířství.

Dzizi6
08.04.2021 5 z 5

Bylo super a zároveň zase bolestné sledovat příběh oblíbených postav z další strany a pohledu někoho jiného.

Istvan be cursed!

wiedzmin88
09.04.2020 4 z 5

V rámci série Horovy hereze zatím nejlepší (Fulgrima jsem ještě nečetl a další nevyšly).

Boldrick
17.03.2019 5 z 5

Byla to bomba, zatím nejlepší ze série. Kdyby se pan Swallow snažil trochu více (a GW mu to dovolilo) mohlo z toho být skvělé dílo o zradě a povinnosti :-)

OlafSveinsson
04.11.2018 5 z 5

Konečně vyšla další kniha Horova kacířství. Hrozně jsem se na to těšil, i když je to vlastně depresivní čtení. Příběh se pomaleji rozjíždí, ale druhá půlka už mi nedala vydechnout a musel jsem ji dočíst najednou. Doufám, že na další díl už tak dlouho čekat nebudeme.

Štítky knihy

Warhammer

Autorovy další knížky

James Swallow
britská, 1969
2017  76%Nomád
2018  74%Exil
2019  73%Hacker
2018  91%Let Eisensteinu
2016  67%Deus Ex: Černé světlo

Kniha Let Eisensteinu je v

Přečtených92x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených10x
Knihotéce64x
Chystám se číst10x
Chci si koupit18x