Vzpomínky

Vzpomínky https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122287/vzpominky-122287.jpg 4 10 2

František Kožík mapuje svůj život přes nelehké peripetie i štastné okamžiky do současnosti ( poslední chvíle svého života).

Přidat komentář

Koka
05.03.2018 4 z 5

Překvapující! A velmi! Pan Kožík byl úplně jiným člověkem, než jakého jsem si jej - podle jeho knih - představovala. Díky tomu, že jeho život obsáhl téměř celé 20. století, stala se kniha jeho vzpomínek velmi bohatým katalogem událostí a dějiných zvratů celé české společnosti. Autorův činorodý život a kontakty s mnoha známými osobnostmi udělaly z knihy jeho vzpomínek fascinující čtení o mladících, jejichž jména se až o mnoho let později dostala do čítanek a na fasády knihoven či divadelních síní, o mnoha mnoha ženách, které prošly jeho životem (a natrvalo v něm zakotvila více, než jedna!) o historických událostech, jichž byl přímým aktérem a díky svému spisovatelskému nadání je dovedl vylíčit velmi barvitě, autenticky (mobilizace, demobilizace, boje o rozhlas v květnu '45, únor '48 a bezprostřední roky po něm, srpen '68 a co to udělalo s českou inteligencí atd. atd.).
Všem zájemcům o kulturní život jižní Moravy a Brna zvláště, všem, které zajímají autentické a subjektivní pohledy na události 20. století v Čechách, všem, kteří četli historické romány pana Kožíka a zajímá je jejich tvůrce - doporučuji.

maryzka
30.04.2012 3 z 5

Stojí za přečtení kdo má rád knihy Kožíka tak tohle je skvělé čtení já jsem si vždy myslela že to byl takový decentní pán ale mládí si uměl užít taky.