Volání po odplatě

Volání po odplatě https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507838/mid_volani-po-odplate-RUm-507838.jpg 4 9 3

Vzestup Mantichory série

< 3. díl

Po katastrofálním útoku na domovskou soustavu Mantichora stojí její královské námořnictvo na pokraji zhroucení. Zatímco se tajemný nepřítel Hvězdné království snaží dobýt z neznámých důvodů, síly uvnitř vlády Mantichory se snaží zdiskreditovat a oslabit námořnictvo z důvodů, které jsou velice dobře známé: pro svůj vlastní politický zisk. Je na důstojnících jako Travis Long a Lisa Donnellyová, aby bránili Hvězdné království Mantichora před hrozbami, ale tato výzva je větší než jakákoliv, kterým dosud čelili.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

A Call to Vengeance , 2015


více info...

Přidat komentář

Ládja
03.06.2023 4 z 5

Konečně jsem se dočkal dalšího Webera. I když je to druhá nejméně oblíbena řada, hned za pochodní, tak mi udělala radost jak malýmu klukovi. Vesmír Honor prostě můžu. Občas nějaké slabší místo, ale jinak prostě dobrý a spokojenost největší.4*

kokrokr
17.04.2023 3 z 5

První dva díly vzestupu Mantichory patří mezi mé oblíbené knihy a já je četl již několikrát. Zde v databázi jsem jim dal čtyři body. Další díl tak nemohl chybět v mé sbírce e-knih. Bohužel nový příběh se zdá být slabší, příliš suchý a věcný, proto jen tři a půl bodu.


biki
14.04.2023 5 z 5

Po úmrtí "dvorního" překladatele Weberových románů pana Jiřího Engliše jsem měla velké obavy, zda na jeho práci někdo naváže a zda vůbec vyjdou další příběhy z vesmíru Honor Harringtonové. Letos jsem se konečně dočkala.
Nemůžu si pomoci, ale příběhy z těchto světů prostě pořád miluju, pořád je můžu číst (a řadu z nich i opakovaně), pořád si vychutnávám, jak dovedně Weber se svými spoluautory spřádají složitou síť vztahů politických, diplomatických či vojenských, jak atraktivně jsou vyobrazeny vojenské akce a bitevní scény. A v nich autoři opravdu nikoho nešetří, takže i ti "hodní" mívají velké ztráty.
Na rozdíl od prvních dvou dílů této série se značná část děje nyní přesunula hodně daleko od Mantichory do nám již z dřívějška trochu známých oblastí Slezska, překvapivě se zapojili i dva nečekaní spojenci. Nezanedbatelnou roli ve vojenských akcích opět hraje starý známý Travis Long (v závěru knihy mě upoutala jeho trefná až místy sžíravá charakteristika ze strany kapitánky Cleggové), ale ani další postavy nezůstávají nijak pozadu. A protože se padouchům nepodařilo dosáhnout jejich cíle, tak kují další nové pikle proti Mantichoře, takže se máme na co těšit. Doufám, že na další díl nebudeme čekat tak dlouho.

Autoři knihy

David Weber
americká, 1952
Timothy Zahn
americká, 1951

Kniha Volání po odplatě je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce25x
Chystám se číst12x
Chci si koupit12x