Vzdálené světy I

Vzdálené světy I https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54525/vzdalene-svety-i-54525.jpg 5 9 2

Vzdálené světy I Bezedné nebe a oceány bez oblohy: Královská planeta a světy Galileovy pohledem astrobiologie První díl publikace zaměřené na problematiku života v kosmu, konkrétně na vnějších planetách naší sluneční soustavy. Přístupnou formou umožňuje čtenářům poznat některé z nejnovějších objevů a teorií týkajících se planet, jejich satelitů a možností života na nich.... celý text

Přidat komentář

Andy_cz
06.01.2017 5 z 5

Vynikající dílo! Pro všechny fanoušky planetologie či kosmického výzkumu je to povinnost. Krásně vysvětlující exobiologický úvod navazuje na výborný souhrn v té době nejvčerstvějších poznatků o Jupiteru a jeho největších měsících.

Druhý díl je neméně poutavý. Moc se těším na již dlouhou dobu slibovaný třetí díl. Snad to vyjde a Tomášovi se to povede dotáhnout do konce!

pfa
06.04.2015 5 z 5

Příjemně poutavý úvod do astrobiologie a přehledný popis a ucelené poznatky Jupiterových Galileových měsíců, tedy čtyř jeho největších satelitů, Jupitera samotného i popis soustavy, v jejímž čele skví se naše nejdražší hvězda. Těší mě, že tato publikace pochází z krajin našich luhů a hájů vesmíru a přináší soubor zkompletovaných a "neošoupaných" informací ze světů nad našimi hlavami. Tabulky se základními údaji k jednotlivým subjektům příjemně knihu doplňují.

[9/10] Naučná literatura; Přírodní vědy, Vesmír