Vyznat se sám v sobě

Vyznat se sám v sobě https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199682/vyznat-se-sam-v-sobe-199682.jpg 4 7 2

Rozlišování duchů. Vyznat se sám v sobě a umět rozlišovat své myšlenky a úmysly, naučit se zacházet s pokušením a pokojně prožívat světlé i temnější chvíle života. V tom nám chtějí pomoci myšlenky sv. Ignáce, jehož pravidla pro rozlišování duchů poutavě přibližují promluvy autora této knihy.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Kartuziánské nakladatelství
Originální název:

Vyznať sa v sebe samom , 2013


více info...

Přidat komentář

honajz
04.11.2022 2 z 5

Knížka mě moc nezaujala. Je podaná moc obecně a přes svůj krátký rozsaj působí spíše jako filozoficko-vědecký traktát se spoustou odkazů, ale chybí jí to podstatné: jednoduché, prosté a konkrétní, žité rady. Třeba v první kapitole s názvem Je pro nás duchovní rozlišování důležité e na sedmi stránkách dozvíme vlastně jen jedinou podstatnou informaci - máme formovat své svědomí. Zbytek jsou odkazy na citáty v Bibli s tématem často souvisejících jen volně, ale jsou tu, aby to vypadalo, nějaké odkazy k Ignácovi a dvě historky, jejichž smysl mi v kontextu kapitoly naprosto unikl. A tak to pokračuje celou dobu dál - akademické, neživotné rady (třeba že zlý duch se může tvářit jako milý, to asi křesťana nikdy nenapadlo). Je mi líto, asi jsem od tak silného tématu čekal víc, ale kniha mne svým akademismem a odtržeností od reálného života a víry velmi zklamala.

Netopyr07
04.03.2022 4 z 5

Četla jsem každý den jednu kapitolu a bylo to tak akorát. Nejvíce mě zaujala ta, kde se píše o tom, jak se zlý duch snaží vetřít lidem do přízně. Zřejmě se k ní ještě vrátím :-)