Vysvoboď mě

Vysvoboď mě https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498288/bmid_vysvobod-me-tkc-498288.jpg 4 33 7

Ve Våringe je snadné zemřít, ale zatraceně těžké žít. Na opuštěné hřiště se tiše snáší sníh. Čtrnáctiletý chlapec leží tváří dolů před houpačkou a pomalu z něj vyprchává život. Za ním stojí jeho nejlepší kamarád s ještě horkou pistolí v třesoucí se ruce... Obětavá místní policie, svobodné matky, majitel obchodu s potravinami na náměstí – nikdo není ušetřen v komunitě, v níž násilí gangů ovládlo město a kde děti zabíjejí děti. A kdo převezme odpovědnost za to, aby se to už nikdy neopakovalo? Nový pronikavý román švédské spisovatelky Malin Persson Giloito, v němž o napětí není nouze.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

I dina Händer , 2022


více info...

Přidat komentář

eMKay86
18.12.2023 4 z 5

Čtu knížky bez přebalu, ať je nepoškodím. Už v půlce ve mě pohled na černobílé schéma přebalu vyvolával stejný pocit jako při čtení. Smutek, úzkost, beznaděj.

teresz.c to shrnula hezky, já jen dávám vyšší hodnocení.

astra3
21.10.2023 5 z 5

To nebyla detektivka, ale společenský román. A popisuje teprve začátek problémů ve Švédsku. Bohužel myslím, že bude hůř.


Katulinka69
26.09.2023 1 z 5

Tady jsem sáhla vedle, dočteno z donucení,jedna velká nuda

cleopatra11
03.09.2023 1 z 5

Nedočteno, jedna velká katastrofa...Chaos v lidech, samé švédské jména, nechytlo mě to vůbec.

kalinkacz
03.08.2023 3 z 5

Malin Persson Giolito, švédská autorka krimi, pro mě nebyla před svou letošní novinkou neznámá. Četla jsem od ní už před lety thriller Tekutý písek a ten mě bavil!
Na její další knihu jsme si chvíli počkali... Byla jsem proto moc ráda, když se ke mně novinka Vysvoboď mě dostala jako reading copy.
Příběh je to dost drsný, až autorku obdivuju za to, jak místy až brutální scény dokázala napsat. Bavilo mě město, téma dětského přátelství i jakéhosi tajemna...
Ale... Oproti Tekutému písmu jsem nebyla moc napjatá a místy mi příběh přišel lehce natahovaný... Podle recenzí vím, že jsem skoro jediná, ale tak to prostě je.
Pokud máte rádi thrillery, které postavy vůbec nešetří, pak novinku Vysvoboď mě zkuste.

terkahrud
22.07.2023 5 z 5

Noir drama ze soudní síně o síle dětského přátelství a drsném zobrazení toho, co se stane, když společnost nedokáže ochránit ty, kteří to nejvíce potřebují.

teresz.c
14.07.2023 3 z 5

Giolito se vážných témat opravdu nebojí. Po Tekutém písku se vrací s dalším mrazivým příběhem. Tentokrát sledujeme životy dvou chlapců z rozdílných světů - jeden vyrůstá v luxusním domě na předměstí, druhý v chudinské čtvrti plné kriminality a nenávisti. Jejich osudy však nejsou až tak rozdílné a oba dva jsou velmi brzy vrženi do světa gangů, násilí a drog. Jak se s tím vypořádají a jaký vliv to má na všechny kolem nich, to už si musíte přečíst v samotné knize. Pro mě to byl velmi silný příběh. Autorka zde vyzdvihuje problémy naší "zkažené" společnosti a nebojí se jít do hloubky. Svět není vždy jen černobílý, ale stejně v to většina z nás slepě věří.

Autorovy další knížky

Malin Persson Giolito
švédská, 1969
2017  72%Tekutý písek
2023  70%Vysvoboď mě

Kniha Vysvoboď mě je v

Právě čtených1x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce80x
Chystám se číst108x
Chci si koupit23x
dalších seznamech2x