Vystraš ma na smrť

Vystraš ma na smrť https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358425/bmid_vystras-ma-na-smrt-GPW-358425.jpg 3 52 18

Kate Stanleyová série

< 2. díl

Kedysi slávna herečka Janet Douglasová, teraz lady Nairnová, požiada režisérku Kate, aby režírovala predstavenie Macbetha, ktoré nielenže chce uviesť na svojom zámku v Škótsku, ale chce pri tom použiť niektoré rekvizity (nôž, zrkadlo a kotol), ktoré sa spájajú s touto hrou. Kate súhlasí, no len čo príde do Škótska, kde sa zídu aj s ostatní protagonisti hry, začne sa prejavovať záhadná kliatba. Kate nájde na kopci nad zámkom telo Lily, vnučky lady Nairnovej, no o chvíľu ju stretne živú a zdravú v zámku. Zakrátko sa ukáže, že o pôvodný rukopis Macbetha má okrem lady Nairnovej záujem aj niekto iný, a to za každú cenu. Kate sa jedného dňa zobudí sama na kopci so zakrvavenými rukami a neskôr v ten deň nájde mŕtvu ženu, pričom všetko nasvedčuje tomu, že išlo o rituálnu vraždu spojenú so starodávnou pohanskou obetou. Postupne sa hromadia úmrtia, objavujú sa náznaky na dávne obrady, k slovu sa dostávajú nadprirodzené prvky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Haunt Me Still , 2008


více info...

Přidat komentář

tynaveverka
10.07.2023 3 z 5

Knihu jsem četla v originále, tempo čtení/ děje tedy nemohu zcela hodnotit, protože jsem se zároveň jazykově vzdělávala.
Hodnotím ovšem to, že pokud bych nemilovala Shakerspeara a jeho kult, tajemství a vše kolem něj, tak bych hodnotila pouze dvěma hvězdami. Knihu podruhé do ruky určitě nevezmu. A ačkoli jsem nečetla první díl, nemám teď ani touhu po něm sahat. Určitě je skvělé, že autorka na konci vysvětluje, co je v příběhu fikce a co historický fakt. Čekala jsem zkrátka víc. Nápad skvělý, provedení už bohužel ne.

LeDock
31.05.2023 2 z 5

Mňa teda rozhodne vystrašilo na smrť, keď som niekde okolo strany 60 pojal presvedčenie, že lepšie to už veľmi pravdepodobne nebude a mňa pritom čaká ešte ďalších 300 strán...
Obdobie po roku 2003, kedy sa temer všetky vydavateľstvá sveta snažili, v zúfalej snahe napodobniť úspech knihy Dana Browna, prísť s nejakým podobným konšpiračným thrillerom, považujem za temné literárne obdobie, ktoré je, podobne ako slovenskú eurodanceovú scénu 90. rokov, lepšie vymazať z kolektívnej pamäte a tváriť sa, že sa to nikdy nestalo. Jeho dôsledky však, žiaľ, sťa hnojovka presakovali (a stále presakujú) do literatúry ešte aj roky po ground zero.
Jedným zo smradľavých a prekliatych reliktov tohto post da vinciovského temnoveku je i táto neuveriteľne nudná, zle napísaná a hlúpa kniha.
Tak sa teda radšej všetci spolu zobuďme, vstaňme, prejdime do kúpeľne, otvorme sprchový kút a zistime, že to celé v skutočnosti bola len nočná mora, dobre?


Booky84
31.10.2021 5 z 5

Skvělá kniha stejně jako první díl.

moudivlacek
04.06.2020 4 z 5

Velice zajímavé pojetí o původu hry Shakespeara - Macbeth. Kniha je plná historie, ale i důmyslných nastražených literárních pastí autorky. Každopádně Shakespeare je jednou ze záhad naší historie, stejně tak jako tajemné náboženské rituály vázající se k životu a smrti. Jsou lidé, kteří tomu věří, jsou lidé, kteří toho chtějí zneužít, a jsou lidé stojící mimo všeho.
Kniha pobaví i poučí. Závěrečné vysvětlení autorky, co je a není pravda, pro mne byl jen doplňkovým bonbonkem.

postrach
10.05.2020 5 z 5

Za me stejna jako prvni kniha.....vic asi neni co napsat.

kajanovakova
25.04.2018 4 z 5

Knížka, kterou jsem si půjčila tzv. na blind - zaujala mě svým názvem, obalem...
Nelituji však toho, že jsem si ji půjčila, protože jsem ji četla jedním dechem. Vtáhlo mě to do děje a četla jsem příběh se zaujetím. :)
Je mi jasné, že každého nenadchne..a je to svým způsobem dobře. Mě ale bavila. :)

zazvorka
05.08.2017 1 z 5

Až při čtení jsem pochopila, co znamená název knihy. Je to jisté - Shakespeare tu zatracenou knihu proklel! A kletba zabrala - ke čtení ji rozhodně nedoporučuji. Anotace knihy zněla slibně, ale realita byla velkým zklamáním. Dočetla jsem jen s velkým sebezapřením. První díl nebyla žádná výhra, ale dalo se to. Tohle je jasná prohra.

MíšaS.
01.05.2017 1 z 5

Do půlky mě kniha nebavila, od půlky jsem se to nutila číst. Je to jen samé co kdyby, co kdyby, co kdyby, ale nikde nic.

Ciarra
19.03.2016 2 z 5

Ačkoli anotace na knize byla zajímavá, knihu jsem nedočetla. Pokud neznáte Shakespearovo dílo, nepochopíte dějové narážky. Až přelouskám Shakespeara (jestli vůbec někdy), tak se ke knize možná vrátím. Do té chvíle bude další položkou v mém seznamu Nedočteno :-)

kolacky
13.01.2016 2 z 5

Já jsem dočetla, ale velké zklamání. Oproti 1. dílu, kde jsem měla komu fandit, tady to nešlo.

Isew
12.09.2015 1 z 5

Nedočteno. Překombinované. Zmatené. A to jsem velký fanda Shakespeara.

Michaela91
04.05.2015 3 z 5

Knižka se četla dobře, byla docela napínavá a chtěla jsem vědět jak vše skončí. Ale na druhou stranu to bylo vše těžko uvěřitelné, taková pohádka.

Evik30
29.09.2014 2 z 5

Musím souhlasit se čtenáři kteří píší že tato kniha za moc nestála. Ke čtení knihy jsem se musela nutit, moc mě nebavila. Je spíš pro puberťáky. Autorka chtěla napsat něco na co neměla. Hodně překombinované, zmatečné a rozhodně ho dně ale hodně slabší než první díl.

uhložrout
09.06.2014 1 z 5

Nic pro milovniky thrillerů.. Postavy schematické, nesympatické, hlavní hrdinka osciluje mezi genialitou a demenci Děj překombinovaný, divný mišmaš - připomíná mi stylem fantasy pro náctileté. Nemusím být wiccanem, abych uhodl, že autorka měla honorář závislý na počtu stranek. Děkuji, příště už ne.

jefff
26.09.2013 1 z 5

Oproti prnímu dílu velmi velmi slabé. Když jsem byl po prvním díle natěšený na dvojku, dostálo se velkého zklamání. Děj je strašně vynucený a neplyne přirozeně. Autorka oproti Vraždám knihu napsala z důvodu velkého komerčního úspěchu na který chtěla navázat, ale nefunguje to. Jedna z nejhorších knížek, které jsem za poslední dobu četl.

bbara155
26.06.2013 4 z 5

Čtivý a napínavý příběh. Pro mě poučení o současných čarodějnicích a hlavně o divadelní hře Macbeth. Na rozdíl od předchozích hodnocení se mi kniha nezdála nudná, snad mohu souhlasit jen s tím, že byla kapku překombinovaná. Ale nevadilo mi to.

luciasek86
16.05.2013 5 z 5

Tato knížka se mi moc líbila má v sobě tajemno, děj dokáže zaujmout je čtivá a má vše co má mít knížka tohoto žánru. Můžu vřele doporučit :)

Verousek
03.06.2012 4 z 5

Tahle kniha se mi líbila, měla celkem působivý a zajímavý děj. Zprvu jsem měla trochu problém se do ní začíst, ale pak jsem byla ráda, že jsem knihu "přelouskala". Řekla bych, že o Shakespearovi kolují různé teorie (a bude vždy zajímavé o něm číst) a J.L.Carrell jen možná lehce rozvinula jednu, která jí přišla zajímavá, nicméně se zde projevil její smysl pro vyprávění, protože samozřejmě část informací je nepravdivá

Štítky knihy

William Shakespeare, 1564-1616 krimi

Autorovy další knížky

Jennifer Lee Carrell
americká, 1962
2008  74%Vraždy podle Shakespeara
2011  63%Vystraš ma na smrť

Kniha Vystraš ma na smrť je v

Přečtených90x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce89x