Výprodej nočních můr

Výprodej nočních můr https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/228970/bmid_vyprodej-nocnich-mur-228970.jpg 4 12 7

Vrhněte se do víru lidských slabostí, úchylek, strachu a úzkosti. Seznamte se s démony, monstry a bestiemi. Probádejte temná zákoutí lidské duše. Ano, právě začíná nefalšovaný Výprodej nočních můr. Přečtěte si novou povídkovou knihu dvojice autorů příznivě přijatých Mrazivých příběhů, která přináší skvěle namíchaný koktejl hrůzy a černého humoru.... celý text

Přidat komentář

Emik87
23.02.2024 5 z 5

Nejsem moc ctitel hororů, ale tady se při čtení nebojím.

Morbidus
03.09.2020 4 z 5

Této autorské dvojici se mi (neúmyslně) dařilo poměrně dlouho vyhýbat. Teď když jsem se k nim konečně dostal, musím říct, že pánové mě svými příběhy nezklamali. Přesto mi přijde, že v syntéze horror / humor zde vždy více převažuje buď jedna nebo druhá složka. To však hodnotu povídek nijak nesráží. Pokud bych už měl uvést nějaké negativum, množství trojteček mě místy doslova ubíjelo... ale i to je spíše formalita.
Vybrat kus, který mě oslovil nejvíce a nejméně by byl vzhledem k množství povídek tak trochu oříšek. Nicméně všechny povídky měly přibližně stejnou (tedy dobrou a velmi čtivou) úroveň, takže od tohoto svého zvyku protentokrát upustím. Své oblíbené téma či styl vyprávění si zde najde každý.
Noční můry zřejmě mít nebudu, ale i přesto doporučuji na tento Výprodej zavítat.


rabenstein
15.04.2020 5 z 5

Jedna z nejlepších českých hororových knih, která se mi dostala do rukou. Vtip a nadhled, včetně černého humoru jsou jen dalším bonusem.

los
17.06.2019 1 z 5

za mě spíš anekdoty než hororové povídky, předvídatelné, povrchní, bez literární hodnoty

kristina6651
07.06.2017 5 z 5

Velmi čtivý koktejl horrorových povídek u kterého se pobavíte, otřesete hrůzou nebo okoušete nehty napětím. Ačkoliv všechny práce pochází z pera jedné dvojice autorů, je velmi různorodý, takže si v něm každý "horrorista" najde to své. Knize samotné by slušela dokonalejší grafická úprava.

martinstefko
18.01.2015 4 z 5

„Výprodej nočních můr“ se snadno zařadíte k tomu nejlepšímu hororovému, co u nás po roce 1989 vyšlo od českých autorů. Jsou zde slabé povídky, jsou zde povídky, které se mohou jevit jako neoriginální, ale ve všech si pánové udržují dostatečně vysokou kvalitu a je na nich vidět, že už jsou hodně vypsaní. Mají skvělé nápady a já jen doufám, že pořád mají dost co nabídnout a že od nich v brzké době zase nějakou podobně obsáhlou knihu zase uvidíme. Tohle je horor, který stojí za to číst. Možná bych se jen ještě trochu věnoval formální stránce, kdy odsazení odstavců mi prostě chybělo, přemíra tří teček také vadila, ale na celkovém dojmu z čtení to zase tolik neubírá.

eraserhead
23.11.2014 4 z 5

Boček se Zubíkem do nás perou další várku svých horrorových a thriller povídek, tu šmrncnutých ironickým humorem, tu amtosférickým mrazením. Oproti první sbírce se prezentují i dělšími útvary (jedna povídka má přes 30 stran), což někdy prospívá, pokud máte rádi širší uvedení do prostoru, postav a času, někdy to nepomáhá ale nikdy to není na škodu. V kontrastu kníha obsahuje tři bloky kratičkých povídek. Autoři umí chytit za ruku a nepustit, dokud vám neřeknou vše, co chtějí a i v případě, kdy zrovna neoplývají originalitou, se drží hesla, když už nepíšeme originálně, píšeme alespoň dobře. Na českém nejen povídkovém, ale i horrorovém nebi prostě nepřehlédnutelné dvojhvězdí.