Vyměň chemii za jídlo

Vyměň chemii za jídlo https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452262/bmid_vymen-chemii-za-jidlo-Hfh-452262.jpg 3 9 2

Julita Batorová si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání antibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit! Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou. O své zkušenosti se Julita dělí v této knížce. Vysvětluje, které produkty jsou bezpečné a kterých je lepší se vyvarovat. Sdílí recepty na nenákladná a zdravá jídla, která můžete uvařit z produktů dostupných v nejbližším obchodě. Teď hned se můžete vydat na cestu jezení bez chemie.... celý text

Literatura česká Kuchařky Zdraví
Vydáno: , Alferia
Originální název:

Zamień chemii za jedzenie


více info...

Přidat komentář

Dzis.Vagriski
03.07.2023 1 z 5

Je vidět, že kniha je psána z pohledu amatéra, rádobyznalce. Bohužel je v ní hodně nepřesností a nakonec i řada věcí není vysvětlena. Nejvíce mne rozčiluje kapitola o cukru, ve které jako přírodní náhražky bílého cukru jsou uvedeny vesměs takové, které nejsou o nic zdravější. Jaký je přínos medu jako sladidla (fruktóza, glukóza, voda), jaký je přínos agávového sirupu (80 % fruktózy), fruktózy atd. bez vysvětlení, co je dobré, co ne, tedy většina toho není o nic lepší než řepný cukr. Stejně tak je nezvládnutá kapitola o tucích. V podstatě se z ní čtenář nic pořádného nedozví. Co, proč, proč jiné ne. Ale tyto věci jsou základ. Pro někoho, kdo o zdravější výživu nezavadil, může být knížka dobrá, ale je v ní dost nepřesností nebo nevysvětlených tvrzení. Ve výživě platí, že čím méně zpracovaná potravina, tím lépe. A pokud je tomu tak, pak není potřeba přidávat skoro žádné "vylepšující látky". Určitě bych do ní peníze neinvestoval, jsou mnohem lepší knižky (Frej, Slimáková, Bukovský apod., záleží na přístupu).

Musel jsem se pousmát, když překladatelka na min. dvou místech do závorky uvedla cosi ve smyslu "autorka nejspíš měla na mysli..." Tak to překládal člověk, nebo Google? Když nevím, tak se zeptám. To snad autorka knihy už nežije?

Josh
20.04.2021 4 z 5

Jde poznat, že autorka má za sebou nejen praxi ohledně „jídla“, ale také blog, protože je kniha psána tak, že se nenudíte, víceméně hltáte informace a ani si nevšimnete kolik jste už přečetli…. Ono to samo ubíhá:o))

Líbil se mi recept na banánový dezert – zmrazíme několik banánů, oloupeme a rozmixujeme je:o) Ty další jsou podstatně „výřečnější“ a je znát, že jsou jak praxí ověřené resp. vím, že fungují z vlastní zkušenosti, tak sledují přístup dle titulu knihy "vyměň chemii za jídlo".

Grafika pomáhá čitelnosti, orientaci v knize a je příjemná, snad až na větší znaménka u obsahu různých potravin, jež na 2.stranu zase nelze přehlédnout a zdůrazňuje jejich důležitost.

Postřehy – určitě už znáte z praxe co čekat u potravin „pro děti“, ale komplexní pohled autorky včetně mnoha rad může zaujmout a být díky praktickým zkušenostem přínosný, a možná zjistíte jak může být jednoduché něco změnit… Praktické jsou sekce Zlatá rada nebo Shrnutí, kde je doporučení „místo“, „vyhýbejme se“ či „kupujme“ nebo třeba kolik stojí koupený vs doma vyrobený.


Štítky knihy

zdravý životní styl

Autorovy knížky

2020  69%Vyměň chemii za jídlo

Kniha Vyměň chemii za jídlo je v

Právě čtených1x
Přečtených9x
Knihotéce30x
Chystám se číst25x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x