Výlety za šiframi

Výlety za šiframi https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346463/bmid_vylety-za-siframi-6GB-346463.jpg 5 1 1

Turistický průvodce, nebo hra? Obojí! Výlety za šiframi představují úplně nový koncept průvodce. Autoři pro vás naplánovali tři výlety v Praze a ve Středočeském kraji, ale jejich konkrétní trasu vám neprozradí. Ptáte se, jak tedy dojdete do cíle? Budete jej muset sami objevit! Každý výlet je hra. Šifrovací hra. Kniha vám prozradí pouze místo startu, kde dostanete první úkol. Když jej vyluštíte, získáte heslo. To zadáte do herního systému na svém chytrém telefonu a ten vás pošle na další místo. Když vyluštíte správně všechna hesla, dojdete až do cíle. Že to nedokážete a ztratíte se v půlce? I na to hra myslí: Můžete využít nápovědy nebo si zobrazit řešení úkolu, a tím se bezpečně posunete dále. V knize kromě místa startu tras naleznete části příběhů a části zadání úkolů. Na konci každé šifrovací hry najdete zajímavé tipy na výlety po okolí. Jak těžké jsou šifry a úkoly, které na vás v rámci výletu čekají? Náročnost jsme zvolili takovou, aby si kromě dospělých poradily se šiframi a úkoly i děti od druhého stupně ZŠ. Čekejte chytrou zábavu v netradičním pojetí, trochu výzvu, úžas z toho, když přijdete na princip řešení šifry, a radost ze společně nalezeného řešení. Tak na co čekáte? Jsme zvědaví, kam dojdete! * 3 výlety v Praze a Středočeském kraji * 3 příběhy, které neznáte * 17 autorských šifer, které vás jistě pobaví * spousta turistických tipů * a samozřejmě 100% Cryptomania... celý text

Přidat komentář

angloumene
16.12.2018 5 z 5

Výlety za šiframi nabízí tři plnohodnotné outdoorovvé hry - jedna je v Praze a dvě jsou ve Středočeském kraji. Všechny tři hry jsou na relativně vysoké úrovni. Obtížnost šifer sice není nijak vysoká, za to překvapí svou různorodostí. Něco se najde pro matematicky zaměřené typy a něco zase třeba i pro ty, kteří rádi tvoří. Všechny hry jsou vhodné i pro děti (samozřejmě trošku starší, aby vůbec chápaly princip hry). Jednotlivé lokality jsou navíc doprovázeny propracovaným příběhem, který odkazuje na historii daného místa.

Celkově takovýto počin hodnotím velice pozitivně. Jednotlivé hry byly dobře připravené a zábavné. Ačkoliv jsme sice nějaké drobné chybičky objevili, jedná se o opravdu kvalitní publikaci, která potěší každého milovníka "šifrovaček". Osobně si také cením velice přijatelné ceny - něco okolo pětistovky za tři hry. To je ve srovnání s cenami jednorázových outdoorovek (často nad tisícovkou), opravdu příjemná změna.

Kniha Výlety za šiframi je v

Přečtených4x
Knihotéce13x
Chystám se číst10x
Chci si koupit4x