Vyhnání z Ráje

Vyhnání z Ráje https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397191/bmid_vyhnani-z-raje-mrL-397191.jpg 3 2 2

Jednu třetinu vesmíru prý nikdy neuvidíme, neboť jeho světlo není schopno k nám doputovat. Ale i ty zbylé dvě třetiny autorovi stačí, aby nás ve svých povídkách pozval na oceán osudů lidí i bohů – či Boha, chceme-li, pokud hledáme příčinu a původ univerza. Nečekejte však teologický spis. Humor je tu všudypřítomný a paradox je jeho prorok. Koneckonců, vyhnáním z ráje to pro člověka teprve začalo.... celý text

Přidat komentář

ElfkaEleanor
24.10.2020 2 z 5

Obsahově je velmi hutná. Zpracování povídek je věcné, propracované a okořeněné humorem. Nicméně mnoho z povídek by vydalo na samostatné knihy, kdyby se rozpracovaly. Je škoda, že autor tolik originálního materiálu vložil do jedné krátké knížečky. Potenciál je tam opravdu velký. Myšlenky jsou nevšední a schopnost dívat se na problém z tolika úhlů v kombinaci s autorovým vzděláním je výjimečná.

Grafické zpracování také není špatné. Prosté, jednoduché. Pouze ilustrace působí rušivě. Na celou knihu jsou tři. Abstraktní, barvité a do celkového konceptu nezapadají. Buď dát každé povídce nějakou, nebo raději žádné. Kombinace infantilního obrázku kočky a až odborně působícího sci-fi textu je už hodně do oka bijící.

kUMters
29.12.2018 3 z 5

Skvelé nápady, ale než mikro-poviedky by to vyznelo oveľa lepšie ísť do hĺbky a spraviť menej (asi tak 5), ale dlhších poviedok.

A tá najdlhšia bola podľa mňa brutálne teologická/filozofická bez obsahu...


Autorovy další knížky

2015  100%Boží odysea
2018  50%Vyhnání z Ráje
2017  80%Pitva a jiné povídky
2019  0%Nekonečno
2021  0%Nebezpečí z vesmíru

Kniha Vyhnání z Ráje je v

Přečtených3x
Knihotéce3x
dalších seznamech1x