Výchova dětí - Měly by děti mladší 3 let navštěvovat jesle?

Výchova dětí - Měly by děti mladší 3 let navštěvovat jesle? https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404511/mid_vychova-deti-mely-by-deti-mladsi-3--Gho-404511.png 3 1 1

Autor, známý psycholog, jasně ukazuje na podkladu světových výzkumů psychologů, neurovědců a pedagogů, že dávat děti do jeslí před třetím rokem věku je nevhodné. Pokud se tak stane, dítěti se v pravý čas nedostane dost lásky a pozornosti a nebude se vyvíjet tak dobře, jak by mělo. Závěry desítek a stovek výzkumů z celého světa jsou v tom naprosto jednotné: Žádné jesle nejsou schopny nahradit milující a pečující rodiče! S předmluvou Evy Labusové a Jeronýma Klimeše.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Impakt
Originální název:

Raising babies - should under 3s go to nursery? , 2006


více info...

Přidat komentář

Koka
01.03.2019

Ta anotace (a tedy zajisté i celá kniha) se snaží vyvolat dojem, že dítě, které není v jeslích, je zajisté v náruči pečující milující maminky, případně táty. Ale tak to přece není.
Ano, souhlasím, žádné jesle nejsou schopny nahradit dítěti pečující rodiče, ale současně vím, že u nás každé jesle jsou schopny dát dítěti toho mnohem více (péče, jídla, hygieny), než svým dětem poskytují mnohé nefunkční rodiny, resp. osamělé samoživitelky. Škoda jen, že právě takové děti, pro něž by jesle byly skvělou náhradou hodnot v jejich domově absentujích, se do těch jeslí vůbec nedostanou. Nejenže se jesle staly po finanční stránce luxusem, a ješte se i najdou autoři, kteří je odsoudí jako zařízení ničící charakter?!
A co ty generace lidí narozených ve 50. - 80. letech minulého století, které téměř kompletně prošly jeslemi - jsou to generace citově zdegenerované, nebo nevyvinuté?