Síla

Síla https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67491/bmid_sila-j9q-67491.jpg 4 26 3

Vycházející hvězdy série

< 2. díl

Začalo to vraždami. Pokračuje to válkou. Příběh neobyčejnou mocí obdařených Zvláštních se řítí do finále. Od minule se toho hodně změnilo. Moc těch, kteří přežili, se mnohokrát zvýšila a bývalé pedersonské děti se staly silou, se kterou se musí počítat. Ty nejnebezpečnější z nich ovládly Chicago a odřízly ho od světa. Aby zabránili větší tragédii, rozhodnou se někteří ze Zvláštních spolupracovat s vládou a začnou plánovat útok... Jenže nejen sovy nejsou tím, čím se zdají být - aj. Michael Straczynski dokáže s příběhem i čtenářem několikrát pořádně zatřást. J. Michael Straczynski (Babylon 5, Spider-Man) mixuje v druhém díle Vycházejících hvězd monumentální bojové scény s osobními tragédiemi, splétá jednotlivé osudy a uzavírá propracovaný příběh, ve kterém má každý dílek své přesné místo.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Rising Stars: Power , 2007


více info...

Přidat komentář

fvalek
12.06.2023 3 z 5

Oproti prvnímu dílu, který byl dost temný a až filosofický, je tenhle druhý doslova jen taková akční řežba s cílem udělat co největší drama. A to mě docela mrzí, čekal jsem větší přesah, který byl u prvního dílu víc znát. Navíc mi finále prvního dílu přišlo, jako že teď mají všichni maximální schopnosti a jsou v podstatě bohové, ale v tomhle dílu už každý má zase jen své klasické schopnosti, takže to mi tam příliš nesedělo.

Kritická mez je padouch, co se trošku rýsoval už v prvním díle, i když mi tam přišla spíš sympatická. Tady je to totální vražedný cvok, co chce jen zabíjet a dělat co největší šílenosti. No a proti nastupují naši staří dobří známí, kteří samozřejmě nemají šanci, aby to nebylo tak lehké. Musím říct, že tam byla spousta naprosto zbytečných prvků... Sešívaná zvířátka apod. Pak tam bylo dost pokusů o to ukázat i nějaká vážná témata, ale vyzněly do prázdna, třeba obětování té oživovačky nebo Joshuova orientace, to by si zasloužilo větší hloubku.

Finále dopadlo jak dopadlo, co se dá dělat, asi to bylo nevyhnutelné, ale líbí se mi úplný konec, kde se rozhodnou začít hrdinsky měnit svět mimo dohled vlády. Odvážné a pěkné, i když samozřejmě zase trošičku banální vzhledem k tomu, v jaké atmosféře se nesl první díl a na co vše se tam snažili narážet.

Disease
05.12.2019 2 z 5

Tak jsem nakonec neodolal a vzhledem k nahodnemu setkani v knihovne půjčil a přečetl. Nebylo to nutné, měl bych něco dělat se svojí zvědavostí...


Kapis
29.09.2015 4 z 5

Vrazil jsem do toho nos a po chvíli čtení se mi začaly trhat listy odspodu vzadu. Kurva! Vazba je pouze lepená, papír mnohem horší, než u prvního dílu, no nic, musím to číst opatrně - ale stejně - po prvním dočtení, aby mně za ty prachy od kompletně vypadnuvších listů dělila jen opatrnost srovnatelná s péči o kojence, to se mi nelíbí. No, co už, jsem přece rád, že to Crew vůbec dovydala. Přiznám se, že jsem s koupí prvního dílu váhal, ale když Crew vydala pokračování na krev jen pro fanoušky, musel jsem je podpořit a koupil jsem oba díly dohromady. Ještě minulý týden byly v igelitu balený. Tak a k ději, až na již zmíněnou (ne)kvalitu vydání, jsem si tento kolosální příběh užíval, desetiletý skok mi přišel logický a i vývoj děje a postav dával smysl. Jsem přesvědčen, že Straczynski od začátku moc dobře věděl kam to směřuje, kdo co umí a neumí a čím to všechno bude gradovat. Za mě to akorát zabil tím trapně patetickým a patriotickým koncem, kterým asi sbíral body u amerického publika - to fest zabolelo, ale v rámci "celé" série se to dalo jakžtakž zkousnout. No a jestli to chápu správně, tak tu chybí ještě 2 sešity z booku "Power", je tak? Jestli jsou ve stejném duchu jako poslední díl této knihy, plné "dělání lepšího světa" vražděním kolumbijských rolníků a ochranou bitevních křižníků USA, s chutí si je odpustím, a jsem Crwi vděčný, že je nevydali, ukončili to logickým předělem a nepokazili mi dojem úplně. A to se dívám, že je na světě pak ještě třetí book, dohromady tedy u nás nevyšlo 10 sešitů. Pro ně platí to samé, co pro ty dva poslední z Power. Možná je to dobře.