Vůně španělských třešní

Vůně španělských třešní https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481453/mid_vune-spanelskych-tresni-eMs-481453.jpeg 4 81 21

Po třech neúspěšných zásnubách Beti nutně potřebuje všechno hodit za hlavu a začít znova. A přesně na to jsou ideální sluncem zalité kopce jižního Španělska. Jenže všechno není jen sangria a siesta. Beti si najde práci na starém andaluském statku, kde musí v sadu sbírat třešně, zalévat stromy a získat si přízeň svého temperamentního šéfa Antonia. Zatímco Beti tráví víc a víc času na horkém sluníčku, oblíbí si španělský životní styl. Když se učí umění flamenca, zjistí, že jde o mnohem víc než o pouhý tanec plný vášně. Stačí se uvolnit a naslouchat rytmu svého srdce…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Sunset Over The Cherry Orchard , 2018


více info...

Přidat komentář

LaBobule
28.08.2023 4 z 5

Olééé.. krásna romantická knížka z prostředí Španělska. Je o flamengu, o rodině, hledání štěstí i sebe samotné, o odvaze a lásce. Stejně jako v knize pomerančový háj i zde je z každé stránky cítit hudba, taneční kroky, vášeň.. skrz slova autorky máte pocit, že též tančíte.
Mám ráda všechny knihy od autorky.

lenkaabooks
27.07.2023 3 z 5

Beti má sen, mít ve Španělsku bar se svým přítelem. Vše se ovšem zkomplikuje a Beti je přinucena na jednom statku mýt nádobí a zalévat třešňové stromy pod dohledem nerudného majitele.
Z příběhu nám zavoní třešňové květy, dostaneme chuť na španělské pochutiny, popíjíme sangrii a to vše v rytmu flamenca.


Jana_Hlus
18.06.2023 4 z 5

Knížka jako stvořená pro krásné letní dny vypráví příběh "chladné" Britky, která v nádherném třešňovém sadu za doprovodu Flamenca najde svou duši. Příběh je sice poměrně dobře předvídatelný, to ale nesnižuje čtenářský zážitek, po sérii temných knih, které jsem v tomto období četla, to bylo velmi odpočinkové a milé čtení.

Kory98
09.06.2023 4 z 5

Mě se kniha velice líbila. Andaluští koně, ohniví Španělé a flamenco - to mám velice ráda. Španělské rytmy se mi vždycky líbily a jen tiše jsem Beti záviděla, že se mohla učit tančit. Byla mi sympatická, protože měla dobré srdce. Možná až moc kladná hrdinka, která neměla moc špatných vlastností, ale mě si tím získala a fandila jsem jí. Tak jak si ji zamilovali všichni v knize, tak se líbila i mě. Příběh je to milý, kniha se čte lehce, je to oddechové čtení, ale příjemně mě překvapila, protože jsem ani tolik neočekávala.

Kanimůra2
17.04.2023 5 z 5

Kniha splnila přesně to, co jsem čekala. Romantiku, ale ne červenou knihovnu. Lehce se čte, doporučuju pro ty, kterým se tento žánr líbí

Siegrid
15.04.2023 5 z 5

První setkání s touto autorkou. Přečteno na jeden zátah, neměla jsem hluchá místa. Příběh umí napsat stylem, že jsem se automaticky přesunula do Španělska a cítila jsem slunce, třešně, flamenco. Milá kniha, která zanechá po sobě příjemný pocit, a tak to má být.

Kaja1
18.03.2023 4 z 5

Pěkná, nijak nepřeslazená romantika. Pri čtení jsem úplně slyšela sladké tóny kytary a vzpomínala na tanečníky flamenga, které jsme na své dovolené ve Španělsku viděli. K tomu kvetoucí třešně, už aby bylo jaro.

Le Chat
06.11.2022 5 z 5

Opravdu příjemná romantika, stejně jako Za italským snem. Uděluji 5 hvězdiček a doporučuji. Určitě si přečtu i Stín olivovníku. :-)

elisa194
01.10.2022 4 z 5

Jeee to bylo krásné. Romantické, vtipné, takové příjemné čtení, ke kterému se rádi vracíte.

Buchtičkajani
22.09.2022 4 z 5

Oddechovka, plná slunce, tance, naděje, humori.Nepřeslazená romantika. Bude se Vám líbit.

Szilvia1
23.06.2022 4 z 5

Je to pěkný příběh,který je o odvaze začít znovu najít sebe samu,ale Beti nejprv ztratila a pak i našla svuj život a lásku na jednom místě.Je to trošku předvídatelný příběh,ale je pěkně provoněný.

lucakuca
09.05.2022 4 z 5

Milujete film Hříšný tanec? Jo? Tak to se vám bude kniha líbit. Láska, práce, dřina na farmě, bolavé nohy a tanec, kdy jeden neumí a druhý umí a moc a je tu sázka.... flamenco. Rodina, třešňový likér a hrdost nade vše.

kudrdlinka
11.04.2022 4 z 5

To byl hezký romantický výlet do Španělska mezi Španěly a vášnivé flamenco, které je víc než jen tanec. Tady Beti našla nejen lásku a vnitřní sílu, ale hlavně sama sebe.

Luciska13
25.02.2022 4 z 5

Tato kniha má jednoznačně lepší hodnocení, než autorky druhá kniha - Stín olivovníků, ale musím říct, že mě se naopak více líbil stín olivovníků. V této knize na mě příběh působil až moc překombinovaně, autorka se snažila zařadit spoustu prvků symbolizující Španělsko s různými dějovými zvraty, ale podle mého názoru by udělala lépe, kdyby se zaměřila jen na jedno - restaurace, bar, tedy španělské jídlo, na flamenco, nebo se naplno věnovala třešním. Ale i tak to je příjemný pohodový příběh, u kterého si člověk odpočine a rozhodně se nenudí...

intelektuálka
03.02.2022 4 z 5

Už se těším na vůni jarních stromů - a nemusí to být jen španělské třešně ....

A tak jsem se ráda potěšila příběhem ze slunné Andalusie .... malá vesnička, rustikální stavby a místní kolorit - to se mi líbilo ....

A k tomu příběh Beti - také jsem zatoužila po paelle, sangrii a siestě .... a hlavně klidu a vůni pod těmi třešněmi ...

A ještě španělské kytary a flamenco .... a jeho duende .... /duše /

" Duende se nenaučíte.... buď ji máte nebo ne ...."

Jak tu píší mé oblíbené - pěkné čtení do mrazivých dnů ....

Ivanule
02.02.2022 5 z 5

Kniha a příběh jako takový se mi velmi líbila, dokázala jsem si představit i popis španělského prostředí a krajiny jak ji autorka popisovala v knize, jako bych tam byla s hlavními hrdiny...Kdo mi v knize vůbec nesedl a docela dost mi vadil, byla Valetina..přišla mi tam navíc:D

alnahu
04.01.2022 4 z 5

Romantický příběh ,který vás zavede do slunečného Španělska v rytmu flamenga.I Beti si zde najde práci ale i novou lásku.Příjemná prosluněná oddechovka v těchto sychravých dnech.

Medvědářka
26.12.2021 5 z 5

V zimních svátcích číst o horkém počasí a zrajících třešních. Cítit půdu pod nohama a ve tváři pohlazení z opadaných květů třešní. Cítit žár a poznat sílu flamenca. Vidět růst třešně, ale i hrdost. Poznat sám sebe a tím celý svět.

Atara16
12.12.2021 5 z 5

V zimním čase číst letní knížku :-) oddechovka,plná slunce, tance, dobrodružství, naději, dospívání a hledání jistoty domova.Stojí za přečtení.

zuzana2599
15.11.2021 5 z 5

V sychravém podzimním počasí jsem si dopřála oddechovku vonící létem a rozkvetlými třešňovými stromy. Jako odměnu jsem dostala bezvadné čtení, okořeněné španělským sluncem, jídlem, jemným humorem a nepřeslazenou romantikou. Tato knížka mě překvapila !! Děj je tak živý, že mě doslova vcucl už od prvních stran a nepustil až do samotného konce.
Třicátnice Beti Winterová je tedy pořádné kvítko ! Přiletí do Španělska se svým snoubencem za svým snem a najednou zůstane sama na život i sen. Nevzdává se a vždy si poradí. Naučí se nejenom tančit flamenco a starat se o třešňový sad, ale najde i svého Antonia a hlavně samu sebe.
Olé !! Ten španělský výlet byl jako krásný sen !!

Štítky knihy

pro ženy Španělsko romantika Andalusie

Autorovy další knížky

Jo Thomas
anglická, 1972
2019  75%Stín olivovníku
2021  80%Vůně španělských třešní
2022  78%Za italským snem

Kniha Vůně španělských třešní je v

Přečtených105x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených3x
Knihotéce139x
Chystám se číst88x
Chci si koupit12x
dalších seznamech4x