Vůně domácího pečení

Vůně domácího pečení https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484681/bmid_vune-domaciho-peceni-K6A-484681.jpg 4 21 4

Objevte zcela nový rozměr kynutí a pečení – se slánkem! Kynuté pečivo má nezaměnitelnou chuť, za kterou vděčí především kvasinkám. Kromě droždí a přírodního kvasu však existuje ještě jedna možnost: slánek. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Není divu, tahle originální metoda má v českých pečicích publikacích premiéru. Jak dosáhnout skvělého výsledku? Třeba i s formulkou „věnuj mi jednu noc“ – zatímco vy nerušeně spíte, s těstem se dějí nevídané zázraky. Myslím, že tuto metodu si zamilujete.... celý text

Přidat komentář

Dámaskloboukem
25.12.2022 5 z 5

Děkuji Ježíšku - nejlepší dárek, co na mě čekal letos pod stromečkem!
Já jsem nadšená ze všech kuchařek, ale z této obzvlášť.
Krásné grafické zpracování, ke každému receptu fotka, recepty jednoduché, ale přitom ne úplně známé.
Chystám se vyzkoušet pečení ze slánku, vyrobit ( už poněkolikáté ) vlastní kvásek, takže bude domácí chleba ( doufejme ).

Autorka věnovala knihu své mamince a zveřejnila i její černobílou fotku.
Z receptu vyzařuje zkušenost a tradice.

lucie.ova
05.05.2022 5 z 5

Knihu jsem si koupila na doporučení známé a jsem opravdu spokojená. Autorka knihy velmi dobře vysvětluje jednotlivé návody na přípravu. Myslím si, že text je srozumitelný a čtivý. U některých receptů se mi líbily grafické náčrty postupů a velké detailní fotografie.


kristiiink
07.01.2022 5 z 5

Je to příjemné čtení, dobré návody i spousta skvělých receptů. Doporučuju.

alesak488
05.01.2022 5 z 5

Zajímám se o pečení především chleba a tuto knihu jsem dostal na Vánoce. Velmi pozitivně hodnotím obsáhlý úvod, který vysvětluje suroviny, nástroje, pečení, ale i metody práce s těstem, ten obohacuje závěr s názvoslovím. Těší mě i struktura knihy, kdy jsou recepty rozděleny do skupin dle základu (droždí, kvas a také moderní slánek). Jako vyloženě úžasný nápad vidím rychlé recepty a zpracování zbytků. Protože jsem znal předchozí knihu autorky, nepřekvapilo mě osobní či rodinné vyprávění v jednotlivých receptech - tato forma se příliš nevidí, rozhodně ne v takto povedené podobě, snad jen v Kuchařce pro dceru. Oceňuji velké, detailní fotografie a názorné ilustrace. Vytknul bych menší písmo a šedé nadpisy, které se hůř čtou.

Štítky knihy

pečení

Autorovy další knížky

2019  96%Upečeno s láskou: Kváskový chléb a pečivo
2021  86%Vůně domácího pečení