Všichni prezidentovi muži

Všichni prezidentovi muži https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134907/vsichni-prezidentovi-muzi-134907.png 5 11 8

Obsáhlá kniha dvou redaktorů deníku The Washington Post přibližuje okolnosti a postupný vývoj aféry Watergate, která v roce 1972 otřásla americkou veřejností a nakonec prezidenta Nixona připravila o úřad.

Literatura naučná Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , BB art
Originální název:

All the President´s Men , 1974


více info...

Přidat komentář

Pavlaj
29.12.2022 5 z 5

V hlavních rysech jsem znala aféru Watergate a miluju film s Robertem Redfordem a Dustinem Hoffmanem. Ale teprve teď jsem se dokopala ke knize (v angličtině, protože v češtině není k sehnání). A bylo to vynikající.
Z filmu není jasné, kolik času a úsilí odhalení celé Watergate stálo, kolika karamboly a neúspěchy si reportéři prošli. Přehrada intrik a lží se provalila díky jejich vytrvalosti i díky podpoře nadřízených a majitelky Washington Post. Šokující je autoritářství a pohrdání základními etickými principy, s nimiž vládla Nixonova administrativa (Nixon přitom kandidoval se sloganem Law and Order). Fascinující je síla svobodného tisku, ale i síla obyčejného občana, který se nedá tváří v tvář aroganci moci.
Skuteční Bob Woodward a Carl Bernstein jsou často k vidění na obrazovce CNN a knížka mi dala nový pohled i na dalšího přispěvatele CNN - Johna Deana.

lukas.com
28.03.2021 4 z 5

Bible pro investigativní žurnalisty a must-read pro začínající novináře. Úžasně detailní popis sledu událostí a práce dvou neodbytných novinářů, jejichž úsilí vedlo k rezignaci nejmocnějšího muže planety.
Oba pánové jsou po právu považováni za absolutní špičku mezi investigativními novináři.


ReadMore
21.05.2020 5 z 5

Hodnotím 100% protože:

1. zajímavé téma
2.zvoleny takové jazykové prostředky, díky kterým se člověk knihy nepustí
3. hodně nových informací, co jsem dříve nevědel. Poučné

Mařije
10.02.2020 5 z 5

Naprostá pecka. Škoda, že kniha není nikde k dostání (kromě ostravského antikvariátu, a tu už mám já, haha) - jinak bych jí doporučila přečíst všem hned teď.

andrii24
06.02.2019 5 z 5

V základech se otřesou bílí koně. Padat budou hlavy vysoce postavených v Bílém domě. Tihle reportéři - frajeři jsou mužové vytrvalí, horliví, popoháněni silou lví. Přijít věci na kloub, hloub. To /si/ pište. Zpráva pánů Bernsteina a Woodwarda obletěla /mediální/ svět. Každý správný novinářský elév i kmet si ji dává za vzor, staví jí doživotní monument. Watergate - investigativní hřeb sedmé velmoci, hřebík do rakve politické ambici.

MortRainey
26.07.2018 5 z 5

Téma mé bakalářské práce a pořád jedno z nepřekonaných témat souboje politické moci s novináři, opravdu coby hlídacími psy demokracie.

woodward
29.07.2015 5 z 5

Čte se to jako detektivka, i když je zřejmé, že úlohu tisku, konkrétně Washington Postu, v rozpletení celé té lapálie s odposlechem v sídle Demokratické strany autoři poněkud "přifoukli" - ale budiž jim přáno. Určitě je výlučně jejich zásluhou, že udržovali zájem veřejnosti o případ tak dlouho, až se konečně do věci vložil senátní výbor. A napsané je to fakt skvěle.

honza66
28.03.2013 5 z 5

Klasika světové žurnalistiky, skvěle sepsáno i v této knižní formě, autoři prostě umí psát.