Všechny vůně Afriky

Všechny vůně Afriky https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192964/vsechny-vune-afriky-192964.jpg 4 90 32

Afrika. Žhnoucí kontinent tisíce vůní. Vůní starodávné magie, temných rituálů, rozvláčného bezčasí, krví nasáklé země i nepolapitelného temperamentu jejích mužů. Afrika, která z vás dostane to nejlepší i to nejhorší a zbytek odhodí do prachu prudkého slunce. Tereza se do Afriky vydala za poklidnou úřednickou prací na českém konzulátě v Keni. Jenže to by nebyla Afrika, aby jí nepřičarovala pár českých turistů v nesnázích, jejichž dramatické osudy Terezu okamžitě pohltily. Ale protože má černý kontinent zvláštní erotický půvab a taky smysl pro humor, vedle jedovatých hadů, nesnesitelné šéfové a vrcholícího kmenového konfliktu jí nastražil do cesty také muže. Keňského umělce, jehož kouzlu Tereza dlouho neodolá a vydává se s ním na cestu, která voní… všemi vůněmi Afriky.... celý text

Přidat komentář

Clara_C
20.08.2021 3 z 5

Africký kontinent je plný protikladů. Díky knihám Josefa Vágnera mám k Africe téměř romantický vztah, i když vím, že je to nesmysl. Proto zřejmě chápu romantické linky a velkou naivitu Evropských dívek v této knížce, ale vadila mi roztříštěnost a skoky od jednoho turisty k druhému. Možná dobré na povídky, protože některé dobře rozehrané příběhy v první třetině umřou a už se nedozvíme co bylo dál.
Škoda. Ze života v Africe, jejích vůní, intenzity života, se dalo vytěžit víc.

Hanča123
25.04.2021 1 z 5

Mě osobně knížka moc nezaujala. Odložila jsem jí ještě před dočtenou půlkou. Přišlo mi, že se děj hrozně vlekl.


beefeather
24.10.2019 4 z 5

Dostala jsem se ke knize díky čtenářské výzvě a nic jsem neočekávala, Afrika mi nic neříká. Možná právě proto jsem byla velmi mile překvapená. Čtivé, napínavé, zajímavé a poučné. Jsem si jistá, že si ráda přečtu další příběhy z tohoto kontinentu, avšak asi tam nikdy nepojedu...

denisa7430
26.09.2019 5 z 5

"Věnováno všem, kteří propadli kouzlu Afriky, i těm, kteří mu teprve propadnou..." Dokonalá kniha.

Zuzaana
11.09.2019 5 z 5

Kniha mne osobně oslovila. Bilancování života a krutost africké přírody. Autorčina nejlepší kniha.

MirrorIsis
29.08.2019 1 z 5

Styl psaný brilantní, téma velmi depresivní, ač to tak v Africe pravděpodobně opravdu je. Další, co je zvláštní - všechny tři české hrdinky různého věku sex s velmi obdařenými černými muži...nevím...Knihu jsem dočetla, ale podobnou bych asi už odložila.

astra3
18.08.2019 5 z 5

Velmi zajímavá kniha. Nikdy mě nepřestane udivovat, jací lidé se vydávají na tento kontinent bez jazykových i jiných znalostí. Nevím, zda tomu říkat naivita nebo blbost. Tím nemyslím autorku knihy, ale některé její postavy. Doporučuji.

Janin
29.12.2017 3 z 5

Na knížku jsem se moc těšila.Bohužel jsem velmi zklamaná a knížku dočtenou do poloviny odkládám.Děj nic moc,Jednotlivé kapitoly jsou popisovány velmi zdlouhavě.Není svižný,až se mi chce říct,skoro žádný.

krnoha
17.10.2017 4 z 5

Paní Beranová je mnoho let v diplomatických službách v rovníkové Africe, Afriku zná a určitě se jí tam líbí. Nakolik můžu soudit z uvedené knihy, je inteligentní a hodně vitální. Pokud můžu soudit z jejího povídání v rádiu
http://www.rozhlas.cz/radiowave/casablanca/_zprava/zuzana-beranova-v-africe-stale-ve-strehu--1231069

je asi taky ambiciózní. Afrika ji nezkrušila, žila tam ráda a snad pořád ještě žije, a z bujnosti o tom dokonce napsala knihu. Psát moc neumí, ale má hodně o čem, tak to zase až tak nevadí. Kniha je pásmo příběhů o běloších v Keni a ty příběhy jsou asi skutečné. Celé je to
poslepováno poněkud násilně vykonstruovanou story a lásce až za hrob.

Kniha začíná soubojem s mambou a pak je to asi tak do půlky pořád o přírodě a o Masajích. Potom se to láme a je to jen tak popisné vypravování příběhů pár českých turistů, jak narazili na Afriku a co to s nimi udělalo. Potom se to láme podruhé a máme tady psychologicky
hezky uchopené povídání o pár dalších Češích, kteří šli víc do hloubky a zažili si africký venkov. Podle knihy to všichni přežili, ve skutečnosti to možná tak úplně nebylo. Potom se to láme potřetí. Paní Zuzana se asi doslechla něco o udržení pozornosti čtenáře metodou
gradace, takže přechází do dobrodružné akční love story. Tady už teče krev proudama a kniha naštěstí končí. Ale stejně se mi to líbilo.

jeduna
16.06.2017 3 z 5

takže pokud vkročíte do Keni, v lepším případě se jen poserete, poblijete a dostanete malárii. v horším případě se z vašeho mozku stanou škvarky, následkem čehož asi podniknete sebevražedný výlet s baterkou do buše, stanete se třetí manželkou negramotnýho černocha, případně se pokusíte bez peněz illegálně překročit hranice do Etiopie. příčemž vás na 100% někdo okrade, zabije, nebo znásilní. klidně i všechno dohromady. uff! divim se, že ještě žiju. trochu škoda, poněvadž je vidět, že autorka tu zemi miluje, dobře zná a má co říct.

JIVaJaH
21.05.2017 5 z 5

Upoutala mě obálka knihy i samotný název. Dá se přes knihu poznat vůně Afriky?Myslím, že lze...velmi hezky nastíněn průřez Afrikou. Spousta zajímvých příběhů turistů....nepochopitelné, co je člověk schopen udělat v zamilovanosti a ze své hlouposti. Osoba hlavní hrdinky vše pěkně spojuje.

karolina5333
07.01.2017 3 z 5

V knize najdete popsané velmi zajímavé situace z Afriky, což mě osobně rozšířilo obzory a v dobrém slova smyslu změnilo moji představu o tomto kontinentě. Ovšem styl psaní autorky se mi zdál plochý a povrchní, byť děj sám o sobě je zajímavý. Chování a jednání postav je ale pro mě ve většině případů úplně nepochopitelné, většina hrdinů mi připadala jako s IQ tykve nebo autorka nedokázala dobře vystihnout příčinu jejich činů.

Evišťátko
23.11.2016 5 z 5

Zpočátku se mi zdála kniha zmatená,ale bylo to skutečně jen zdání. Kniha je psána stylem jednotlivých obrazů, které se navzájem prolínají.
Doporučuji zejména těm, kteří jsou v zajetí romantických představ o Africe podobně jako já před lety.

kata3457
14.10.2016 5 z 5

Moc se mi knížka líbila, čtivě a výstižně napsáno, přesně vystihla mentalitu i krásu Afriky.

mauvais-ange
10.08.2016 5 z 5

Tato kniha mě velmi mile překvapila, hodně se mi líbila. Místy drsné a to se mi právě líbilo, včetně konce, který byl prostě ze života, žádná pohádka. Afrika je tu dobře popsána opravdu se všemi jejími vůněmi :)

amysa
17.04.2016 3 z 5

Zajímavé setkání... velmi oceňuji námět s autobiografickými prvky, takové knihy čtu moc ráda... Nebylo to špatné, ale jak už tady někdo zmínil, prolínání všech těch příběhů mi občas přišlo docela krkolomné, ploché a ne úplně mi sedlo... I vlastní příběh Terezy mi chvílemi unikal a v závěru jsem vlastně i trochu zklamaná, že to nebyla pohádka se šťastným koncem... ve který jsem přes tu drsnou realitu Afriky stále tak nějak doufala...

orinka3
27.05.2015 5 z 5

No, tak tohle se mi hodně líbilo. Dokonce jsem chvílemi zalitovala, že s Afrikou, byť nebezpečnou, nemám vůbec nic společného. Příběh košatý, kniha plná napětí a životných postav. Myslím, že se autorce kniha povedla a ročník jejího narození slibuje, že toho může ještě dost napsat. Děkuji za pěkné chvíle při četbě.

kofee
11.01.2015 4 z 5

Vzpomínky na Afriku se nekonají, Keňa jako proměněná od dob Isaak Dinesen. Drsná tvář Afriky podaná jak jinak než s černým humorem.

Sarance
04.01.2015

Zvláštní kniha, i po přečtení si nejsem zcela jistá, co si o níže myslet
Každopádně by mne zajímalo, nakolik je autobiografická.

šmudlík
08.05.2014 2 z 5

Knížka byla zajímavá ve spustu věcech, ale očekávala jsem od ní víc. Líbilo se mi propojení příběhů více lidí. Musím říct příjemné počteníčko pro relax.