Všechny vůně Afriky

Všechny vůně Afriky https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162072/vsechny-vune-afriky-162072.jpg 4 90 32

Afrika. Žhnoucí kontinent tisíce vůní. Vůní starodávné magie, temných rituálů, rozvláčného bezčasí, krví nasáklé země i nepolapitelného temperamentu jejích mužů. Afrika, která z vás dostane to nejlepší i to nejhorší a zbytek odhodí do prachu prudkého slunce. Tereza se do Afriky vydala za poklidnou úřednickou prací na českém konzulátě v Keni. Jenže to by nebyla Afrika, aby jí nepřičarovala pár českých turistů v nesnázích, jejichž dramatické osudy Terezu okamžitě pohltily. Ale protože má černý kontinent zvláštní erotický půvab a taky smysl pro humor, vedle jedovatých hadů, nesnesitelné šéfové a vrcholícího kmenového konfliktu jí nastražil do cesty také muže. Keňského umělce, jehož kouzlu Tereza dlouho neodolá a vydává se s ním na cestu, která voní… všemi vůněmi Afriky.... celý text

Přidat komentář

Clara_C
20.08.2021 3 z 5

Africký kontinent je plný protikladů. Díky knihám Josefa Vágnera mám k Africe téměř romantický vztah, i když vím, že je to nesmysl. Proto zřejmě chápu romantické linky a velkou naivitu Evropských dívek v této knížce, ale vadila mi roztříštěnost a skoky od jednoho turisty k druhému. Možná dobré na povídky, protože některé dobře rozehrané příběhy v první třetině umřou a už se nedozvíme co bylo dál.
Škoda. Ze života v Africe, jejích vůní, intenzity života, se dalo vytěžit víc.

Hanča123
25.04.2021 1 z 5

Mě osobně knížka moc nezaujala. Odložila jsem jí ještě před dočtenou půlkou. Přišlo mi, že se děj hrozně vlekl.


beefeather
24.10.2019 4 z 5

Dostala jsem se ke knize díky čtenářské výzvě a nic jsem neočekávala, Afrika mi nic neříká. Možná právě proto jsem byla velmi mile překvapená. Čtivé, napínavé, zajímavé a poučné. Jsem si jistá, že si ráda přečtu další příběhy z tohoto kontinentu, avšak asi tam nikdy nepojedu...

denisa7430
26.09.2019 5 z 5

"Věnováno všem, kteří propadli kouzlu Afriky, i těm, kteří mu teprve propadnou..." Dokonalá kniha.

Zuzaana
11.09.2019 5 z 5

Kniha mne osobně oslovila. Bilancování života a krutost africké přírody. Autorčina nejlepší kniha.

MirrorIsis
29.08.2019 1 z 5

Styl psaný brilantní, téma velmi depresivní, ač to tak v Africe pravděpodobně opravdu je. Další, co je zvláštní - všechny tři české hrdinky různého věku sex s velmi obdařenými černými muži...nevím...Knihu jsem dočetla, ale podobnou bych asi už odložila.

astra3
18.08.2019 5 z 5

Velmi zajímavá kniha. Nikdy mě nepřestane udivovat, jací lidé se vydávají na tento kontinent bez jazykových i jiných znalostí. Nevím, zda tomu říkat naivita nebo blbost. Tím nemyslím autorku knihy, ale některé její postavy. Doporučuji.

Janin
29.12.2017 3 z 5

Na knížku jsem se moc těšila.Bohužel jsem velmi zklamaná a knížku dočtenou do poloviny odkládám.Děj nic moc,Jednotlivé kapitoly jsou popisovány velmi zdlouhavě.Není svižný,až se mi chce říct,skoro žádný.

krnoha
17.10.2017 4 z 5

Paní Beranová je mnoho let v diplomatických službách v rovníkové Africe, Afriku zná a určitě se jí tam líbí. Nakolik můžu soudit z uvedené knihy, je inteligentní a hodně vitální. Pokud můžu soudit z jejího povídání v rádiu
http://www.rozhlas.cz/radiowave/casablanca/_zprava/zuzana-beranova-v-africe-stale-ve-strehu--1231069

je asi taky ambiciózní. Afrika ji nezkrušila, žila tam ráda a snad pořád ještě žije, a z bujnosti o tom dokonce napsala knihu. Psát moc neumí, ale má hodně o čem, tak to zase až tak nevadí. Kniha je pásmo příběhů o běloších v Keni a ty příběhy jsou asi skutečné. Celé je to
poslepováno poněkud násilně vykonstruovanou story a lásce až za hrob.

Kniha začíná soubojem s mambou a pak je to asi tak do půlky pořád o přírodě a o Masajích. Potom se to láme a je to jen tak popisné vypravování příběhů pár českých turistů, jak narazili na Afriku a co to s nimi udělalo. Potom se to láme podruhé a máme tady psychologicky
hezky uchopené povídání o pár dalších Češích, kteří šli víc do hloubky a zažili si africký venkov. Podle knihy to všichni přežili, ve skutečnosti to možná tak úplně nebylo. Potom se to láme potřetí. Paní Zuzana se asi doslechla něco o udržení pozornosti čtenáře metodou
gradace, takže přechází do dobrodružné akční love story. Tady už teče krev proudama a kniha naštěstí končí. Ale stejně se mi to líbilo.

jeduna
16.06.2017 3 z 5

takže pokud vkročíte do Keni, v lepším případě se jen poserete, poblijete a dostanete malárii. v horším případě se z vašeho mozku stanou škvarky, následkem čehož asi podniknete sebevražedný výlet s baterkou do buše, stanete se třetí manželkou negramotnýho černocha, případně se pokusíte bez peněz illegálně překročit hranice do Etiopie. příčemž vás na 100% někdo okrade, zabije, nebo znásilní. klidně i všechno dohromady. uff! divim se, že ještě žiju. trochu škoda, poněvadž je vidět, že autorka tu zemi miluje, dobře zná a má co říct.

JIVaJaH
21.05.2017 5 z 5

Upoutala mě obálka knihy i samotný název. Dá se přes knihu poznat vůně Afriky?Myslím, že lze...velmi hezky nastíněn průřez Afrikou. Spousta zajímvých příběhů turistů....nepochopitelné, co je člověk schopen udělat v zamilovanosti a ze své hlouposti. Osoba hlavní hrdinky vše pěkně spojuje.

karolina5333
07.01.2017 3 z 5

V knize najdete popsané velmi zajímavé situace z Afriky, což mě osobně rozšířilo obzory a v dobrém slova smyslu změnilo moji představu o tomto kontinentě. Ovšem styl psaní autorky se mi zdál plochý a povrchní, byť děj sám o sobě je zajímavý. Chování a jednání postav je ale pro mě ve většině případů úplně nepochopitelné, většina hrdinů mi připadala jako s IQ tykve nebo autorka nedokázala dobře vystihnout příčinu jejich činů.

Evišťátko
23.11.2016 5 z 5

Zpočátku se mi zdála kniha zmatená,ale bylo to skutečně jen zdání. Kniha je psána stylem jednotlivých obrazů, které se navzájem prolínají.
Doporučuji zejména těm, kteří jsou v zajetí romantických představ o Africe podobně jako já před lety.

kata3457
14.10.2016 5 z 5

Moc se mi knížka líbila, čtivě a výstižně napsáno, přesně vystihla mentalitu i krásu Afriky.

mauvais-ange
10.08.2016 5 z 5

Tato kniha mě velmi mile překvapila, hodně se mi líbila. Místy drsné a to se mi právě líbilo, včetně konce, který byl prostě ze života, žádná pohádka. Afrika je tu dobře popsána opravdu se všemi jejími vůněmi :)

amysa
17.04.2016 3 z 5

Zajímavé setkání... velmi oceňuji námět s autobiografickými prvky, takové knihy čtu moc ráda... Nebylo to špatné, ale jak už tady někdo zmínil, prolínání všech těch příběhů mi občas přišlo docela krkolomné, ploché a ne úplně mi sedlo... I vlastní příběh Terezy mi chvílemi unikal a v závěru jsem vlastně i trochu zklamaná, že to nebyla pohádka se šťastným koncem... ve který jsem přes tu drsnou realitu Afriky stále tak nějak doufala...

orinka3
27.05.2015 5 z 5

No, tak tohle se mi hodně líbilo. Dokonce jsem chvílemi zalitovala, že s Afrikou, byť nebezpečnou, nemám vůbec nic společného. Příběh košatý, kniha plná napětí a životných postav. Myslím, že se autorce kniha povedla a ročník jejího narození slibuje, že toho může ještě dost napsat. Děkuji za pěkné chvíle při četbě.

kofee
11.01.2015 4 z 5

Vzpomínky na Afriku se nekonají, Keňa jako proměněná od dob Isaak Dinesen. Drsná tvář Afriky podaná jak jinak než s černým humorem.

Sarance
04.01.2015

Zvláštní kniha, i po přečtení si nejsem zcela jistá, co si o níže myslet
Každopádně by mne zajímalo, nakolik je autobiografická.

šmudlík
08.05.2014 2 z 5

Knížka byla zajímavá ve spustu věcech, ale očekávala jsem od ní víc. Líbilo se mi propojení příběhů více lidí. Musím říct příjemné počteníčko pro relax.

Štítky knihy

Afrika Keňa černoši safari

Autorovy další knížky

Zuzana Beranová
česká, 1971
2013  75%Všechny vůně Afriky
2007  89%Setkání se smrtí
2015  58%Poslední nosorožec
1999  0%Italská kuchyně - dr.Oetker
2022  70%Dlouhé safari z Opavy do Keni

Kniha Všechny vůně Afriky je v

Právě čtených1x
Přečtených125x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených6x
Knihotéce51x
Chystám se číst41x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x