Všechna ta krev, co nás spojuje

Všechna ta krev, co nás spojuje https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518709/bmid_vsechna-ta-krev-co-nas-spojuje-Efp-518709.jpg 3 24 8

Otec a syn přijeli na rozhrkaném voze a zabrali pozemek. Když postavili dům a stáj, připojily se k nim matka a dcera. Zorali pole, zřídili obchod a hostinec a žili z toho, že občasným pocestným nabízeli jídlo a nocleh. Vždyť kdo by v nehostinné prérii odmítl teplé sousto a přístřeší? Zvlášť když je dívka z hostince tak přívětivá a hezká a vlasy má jako oheň. A nejen to: umí mluvit s duchy mrtvých a věštit z karet a z dlaně budoucí osud. Kdo by odolal? A pak jednou lidé z města objevili v řece zohavené tělo muže. Později nalezli další dva. Začali se pravidelně ztrácet pocestní, jejich těla se však nenašla. Kdo to udělal? Stvůra, které zachutnala lidská krev? Potulná banda zločinců? Dívka z hostince nabídla, že se na to zeptá obyvatel záhrobí. Odpověď zněla: Viník je osamělý vrah. Muži z hostince ovšem vídali skupinu jezdců. Kde je pravda? Nebo je to všechno úplně jinak?... celý text

Literatura světová Horory Historické romány
Vydáno: , Fobos
Originální název:

All the Blood We Share , 2022


více info...

Přidat komentář

Sigurd_Lesandi
21.04.2024 3 z 5

Po V zahradě zášti jsem se autorčiny druhé knihy nemohl dočkat, bohužel jsem po jejím dočtení zůstal dost na rozpacích.
Podle mě autorka tak trošku nachytala samu sebe. O rodině Benderových se toho ví opravdu málo, a i ty málo, co se ví, jsou povětšinou jen spekulace. Napsat tedy historický román o takové rodině, který by měl jejich život pravdivě odrážet, nemůže být jednoduché. A tady je ten problém, nic jsem se o rodině nedozvěděl. Přišlo mi, že autorka sama moc nevěděla, jak celou knihu uchopit.
Pořád se jedná o historickou beletrii, či-li se dá očekávat, že tam bude něco málo domyšleného. Tohle je ale podle mě čistá fabulace. Bohužel ani ta dobře nefunguje. Byla to prostě nuda. Už od začátku je vám jasné, jaká bude hlavní zápletka, a tak to taky zůstane.
Neustále jsme se tak točili v kruhu, který se nikam nevyvíjel. Popravě už bych víc ocenil, kdyby autorka knihu podala záměrně jako fabulaci, která je rodinou jen inspirovaná. Nedostatek informací se takhle odrazil i na postavách, které byli strašně ploché a bez charakteru.
Je to škoda, protože po první knize je jasné, že autorka rozhodně psát umí, jen si tady podle mě nešťastně zvolila téma.

Pazďa
17.04.2024 3 z 5

Povedený příběh, který oproti své premise není ani datektivní, ani horový. Autorce se dobře povedlo vyplnit reálný příběh, který zůstává obklopený otázkami kvalitní beletrií. Víceméně je to čtivé, jen občas člověk narazí na pár hluchých míst. Pochvala pro překladate, za uvážené užití hovorové čestiny v přímé řeči.


uzivatel42014
09.02.2024 4 z 5

Tak dočteno, chvíli mi trvalo se začíst,škoda,že se kniha nezakládá více na pravdě,ten konec mě trochu zklamalo Benderovi odešli a už je nikdo neviděl nemá to konec ,ale i tak je čtivá a stojí za to

Pavlína2019
09.02.2024 3 z 5

Velmi jsem se na tu knihu těšila, protože první autorčina kniha byla prostě naprosto skvělá. Tato se mi líbila trochu méně, ale jsem spokojená. Posuďte sami.

KKK
28.01.2024 4 z 5

Za mě spokojenost, mám koupenou i první knížku a tak se těším.

Jidu
05.01.2024 3 z 5

Rodina pošuků, toxické vztahy, toto vypadalo fakt nadějně. Hlavně, když je kniha inspirovaná skutečnými událostmi.

Ale bohužel, to provedení je jaksi nešťastné. Měla jsem docela problém se do knihy začíst (asi 80 stran), a i poté mi přišly postavy totálně ploché a nudné. Chápu, že autorka se snažila příběh oprostit od emocí, protože je v té rodině nikdo ani neměl. Láska, soucit, to by tam bylo pomalu sprosté slovo, ale nějak to pro čtenáře přepískla, takže mě to nevtáhlo do děje tak, jak bych si představovala.

Velký problém mám také s tím, že autorka se inspiruje skutečnými událostmi jen velmi okrajově. O rodině těchto sériových vrahů existuje pramálo informací, takže příběh je z 90% vymyšlený. To se ale dozvíte až na samém konci. Podle mě by to mělo být řečeno na začátku.

Každopádně! Příběh byl zajímavý, nic podobného jsem nečetla. Co sakra dokázali udělat pro pár šupů, to mi nejde do hlavy. Také je super, že je zde několik úhlů pohledu. To já v knihách mám ráda. Líbily se mi i seance, které hlavní postava pořádala, bylo to zajímavé, jak se lidi nechali utáhnout na vařené nudli.

Celkově byla kniha po V zahradě zášti slabší, ale rozhodně stojí za přečtení, už jen kvůli tomu originálnímu námětu.

Já dílo hodnotím jako lehčí nadprůměr a doufám, že mě autorka příště ohromí trochu víc.

Sanny_happ
09.12.2023 3 z 5

Příběh vypráví o rodině Benderových, kteří se stěhují na prérii, aby se ukryli před krvavou minulostí. Otevřou si hostinec a ubytovnu pro pocestné, ale po čase se jejich podnikání opět zvrtne, když začnou zabíjet a okrádat své oběti
Příběh je vyprávěný z pohledu dcery Kate, matky Elvíry a malého souseda Hansona. Odehrává se v 19tém století. Právě doba, kdy se příběh odehrává mě bavila. Ukazuje, jak prosté tenkrát bylo žití a na co lidé tenkrát věřili a nevěřili.
Zpočátku mě kniha chytla a čtení mě vážně bavilo. Bohužel průběhem knihy se celý příběh vyprávění tak nějak zklidnil a spoustu věcí tak nějak vyšumělo do ztracena.
Například Kate má za sen stát se uznávaným médiem - řekla bych, že je tomuto záměru věnována velká část knihy, ale postupně téma jakoby upadá a autorka se tomu už moc nevěnuje. Alespoň já z toho měla takový pocit
Stejně tak mi bohužel přišlo, že kniha nemá až tak velkou zápletku. Motivaci jednotlivých členů Benderových proč dělají, co dělají, jsem moc nerozuměla. I proto mi byl jejich osud tak nějak jedno. Jednu postavu - Johna jsem vyloženě nesnášela, to se mi v knize už dlouho nestalo, takže za to palec nahoru.
Kniha celkově je napsána čtivě, střídání pohledů vyprávění a jiná doba, ve které se příběh odehrává je super Ale celkově knihu hodnotím průměrně - tedy 3
Nutno říci, že příběh je inspirovaný skutečnými událostmi, ale o samotné rodině Benderových se toho až tak moc neví

kaja9825
20.11.2023 3 z 5

Hodnocení: 3/5

I když jsem nečetla od autorky prvotinu, tak jsem se nechala nalákat na krvavou řež v druhém díle a popravdě jsem čekala asi něco víc.

Ani nevím kde začít.
Prostě přesně ten případ, kdy moje očekávání byla bohužel někde na maximální možné úrovni a kniha mi to nedodala.

Děj je vyprávěn z několika pohledů a to matky Elvíry, dcery Kate a malého souseda Hansona.
Nejvíc mi z celé rodiny Benderovcých k srdci přirostla Kate a teda John by byla rozhodně moje první oběť, protože jeho bláznivá žárlivost by mě dostala do kolen.
Celá rodina je na útěku, ale nakonec zakotví na jednom místě pod jiným jménem a otevřou si hostinec. Po jedné „nehodě“, za kterou může John si začnou přivydělávat zabíjením pocestných, kteří by mohli mít peníze. No ale ne vždy je mají a mrtvoly se jim jen kupí.

Osobně jsem čekala něco více brutálního a možná i spojeného se satanismem nebo něčím podobným.
Celý příběh hezky spojil dovětek autorky, kdy se dovídáme, že jde převážně o fikci, protože o rodině Benderových se toho vlastně moc neví a většina informací jsou spíše spekulace. Každý měl na tuto rodinu co přijela, zavraždila kopu lidí a zase zmizela jiný názor a jinou představu, jak to vlastně celé bylo.

Každopádně rozhodně zajímavý příběh z minulosti a i když mi zrovna tato kniha tak úplně nesedla, tak plánuju i V zahradě zášti.

Autorovy další knížky

Camilla Bruce
norská, 1976
2022  88%V zahradě zášti
2023  66%Všechna ta krev, co nás spojuje

Kniha Všechna ta krev, co nás spojuje je v

Právě čtených1x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce65x
Chystám se číst45x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x