Vrdlouháni aneb Prauda vo zázračným uzdravováni

Vrdlouháni aneb Prauda vo zázračným uzdravováni https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506132/mid_vrdlouhani-aneb-prauda-vo-zazracnym-36e-506132.jpg 5 10 3

Lidi, lidi. Víte vy vubec, co vlastně chcete? Nejdřiu furt praudu, praudu, a pak řeknete, že vo jizerskohorskym Faustoj! Pan doktor Kittel nebyl žádnej Faust. Fausta vzal čert, a pana doktora by nejvejš brali všecky čerti, kdyby slyšel, co se vo něm poudá. Kniha o Faustovi Jizerských hor, na kterého se ani po 200 letech nezapomnělo.

Přidat komentář

matali
17.10.2020 4 z 5

knížka se mi líbila je napsaná v zajímavém nářečí a mě je blízká,protože pocházím z Jablonce a měli jsme starý barák po dědovi na Bratříkově a jezdili jsme tam přes Krásnou často.

Tyet
14.08.2019 5 z 5

Půvabné vypravování od Kláry Hoffmanové o Šumburském doktoru Kittelovi potěší čtenáře nejen nářečím z oblasti Jablonecka, ale především vtipným a zároveň moudrým podáním autorky. Já jsem si je s velkým potěšením přečetla.
„I takový lidi sou mezi náma, no jo. Moje babička vo nich poudala: Pámbičky žerou, čertičky serou. Moc se nevoškerujte, abych nezačla menovat, kerá famílie ráno samou zbožnostěj vyvracela v kostele voči v sloup a vodpoledne doma skopla bábu ze schodů, aby dřiu dědila. Eště by se moh někdo poznat a já bych z toho měla popotahováni. Víte, víra a dobro maj bejt pěkně skovaný v srdci. K těm, kdo je potřebujou, k těm se dycky dostanou. Kdo todle zboži nosí s velkym křikem na trh, ten dycky prodává ňákej ksindl.“


Millagros115
02.04.2013 5 z 5

Sebrané pověsti o J.J.A.E. Kittelovi a uvedené na opravou míru, jak se to asi mohlo stát. Více méně navazuje na Mikoláškovy pověsti Ďáblův doktor.

Štítky knihy

léčitelství lékaři

Kniha Vrdlouháni aneb Prauda vo zázračným uzdravováni je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x