Vražedná matematika

Vražedná matematika https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208477/vrazedna-matematika-35x-208477.jpg 4 28 3

Věda bez otravných úloh a nudných počtů! Vražedná matematika vám dokáže, že čísla neslouží jen k mučení školáků! Kde jinde byste zjistili • proč můžete být rádi, že nejste Římané • kam je třeba namířit kanon, abyste se nezastřelili • jak ohromíte své přátele pomocí třinácti karet Tento nebezpečně jiný průvodce vás přesně v duchu děsivé vědy vezme na okružní cestu do světa matematiky. Hned na prvních stránkách se seznámíte s gangstery Jednoprstým Jimmym a Charliem Pilou, kteří vám coby živé důkazy předvedou, že matematika skutečně může být vražedná. Nechybějí ani obvyklé bláznivé vtipy, neuvěřitelné příklady se snadno pochopitelnými důkazy a životopisy několika slavných matematiků, kteří byli dost drsní (a někteří z nich dokonce zavražděni). (1. vydání)... celý text

Věda Pro děti a mládež Matematika a logika
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Murderous Maths , 2002


více info...

Přidat komentář

Morbidus
25.03.2024 4 z 5

I v rámci mého současného toaletního vzdělávání s Děsivou vědou je to hezký návrat do dětství. Rozhodně jedna z těch lepších Děsivek, která ve vás něco zanechá - když ne konkrétní informace, tak alespoň určitý pocit, který ji od většiny knih z této edice odlišuje. Těžko říct čím to je. Jiný typ ilustrací? Odlišný druh humoru? Víc textu než je zvykem? Nevím, ale faktem je, že i když jsem dnes už o dost starší než tehdy a většinu uvedených informací znám, tohle mě číst bavilo.
Když už jsme u toho generačního posuvu - pro dnešní mladé čtenáře tato kniha může být poněkud retro, protože zde figurují záhadné pojmy jako teletext, telefoní seznam a pokud ke kalkulačce přilepíte anténu, máte mobil. Ona je vlastně zvláštní i ona omílaná kalkulačka, kterou už má dnes naneštěstí v mobilu (bez antény) kdekdo. Sám ovšem tento závan dob minulých vnímám pozitivně. Navíc je tato kniha v podstatě plná krátkých povídek s matematickou tématikou, nějaké ty hádanky a triky s čísly, které můžete použít (minimálně dva si pamatuji). Měl jsem matematiku vždycky rád, takže po tomhle všem musím knihu hodnotit jen dobře.
Pokud mají vaše děti matematiku a beletrii rády, tohle je dobrá volba.

mia.com
01.02.2023 4 z 5

Knihy z této série mě jako školačku hodně bavily. Dozvěděla jsem se něco nového zábavnou formou a navíc jsem milovala to grafické zpracování a obrázky.


Miss Utahraptor
13.01.2013 5 z 5

Jednodušší matematika v zábavné formě- klasické Děsivky. Tahle útlá knížečka byla moje první ze série Děsivé vědy a ještě dnes mne spolehlivě pobaví. Doporučuji přečíst třeba jen pro úsměvnou pohádku o záchraně princezny Laplace Thágem Matemágem a Chrabrými vektorovými válečníky.

Věda ještě nikdy nebyla tak děsivá! :D