Vražedkyně - Ženy s krví na rukou

Vražedkyně - Ženy s krví na rukou https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485604/bmid_vrazedkyne-zeny-s-krvi-na-rukou-tKQ-485604.jpg 4 20 9

Zabíjely z vášně, nenávisti, pro potěchu, nebo jen tak, z jakéhosi zvrhlého rozmaru. Kdo jsou ženy, které byly schopny vzít lidský život nebo i více? Jejich činy nelze jednoduše odsoudit, aniž by člověk věděl, co se za jejich pohnutkami skrývalo. Pravdivé příběhy nejznámějších vražedkyň v dějinách, které otřásly společností a změnily pohled na něžné pohlaví.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Historie
Vydáno: , Alpress
Originální název:

She Kills Me , 2021


více info...

Přidat komentář

Hradčiatko
27.04.2024 3 z 5

Zaujala ma veľtrhu kníh, keďže som už z tejto edície mala viac knižiek, tak som si ju musela odniesť do "rodinky" a neľutujem. Súhlasím s pripomienkami ostatných komentujúcich, jednotlivé medailónky nie sú vyvážené úrovňou ani výberom, ale v zásade veľmi dobre spracované, nenudilo a v poličke ostane.

zsykorova
24.04.2024 4 z 5

Zajímavá publikace, ale autorčiny rádoby vtipné poznámky mě občas dost štvaly.


Kakho-Oto
23.05.2022 4 z 5

Psáno žurnalistickým stylem, místy bulvárního charakteru (Bathoryová byla zřejmě šílená sadistka, avšak koupání v krvi patří pouze do říše legend - to by mohla Wrightová vědět). Je vidět, že knihu napsala Američanka, poněvadž příběhy jejích krajanek jsou v knize zastoupeny nejvíce. V knize jsou krátké medailony desítek vražedkyň - ovšem v řadě případů se jedná o "vražedkyně". Vedle sebe jsou tak v knize na jedné straně kreatury Darja Saltykovová, Susan Atkinsová, satanistka Monvoisinová (viz Angelika a král), madagaskarská královna Ranavalona, travičky apod., na druhé straně bojovnice proti tyranům jako Boudicca, Zenobie či Charlotta Cordayová, nebo dokonce účastnice protinacistického odboje Virginia Hallová a Freddie Oversteegenová. Publikace tedy míchá hrušky s jablky, přesto klady převažují. Díky ní jsem se dozvěděl řadu nových zajímavých informací.

ještěrka38
21.05.2022 4 z 5

Celkem zajímavé čtení spíše o ženách z dob minulých. Celkově mám ráda knihy z této edice, takže ani tato mě nezklamala.

Lucina88
22.04.2022 3 z 5

Zajímavá kniha, ale pro ty, kteří nikdy o vrazích nečetli více. Pro mě, jakožto milovnici těchto psychopatů, žádné novinky.
Velká škoda jak píše níže Aduš - více faktů a celkově informací. A teda velmi chabé fotografie, škoda.

LittleRebelle6
01.04.2022 5 z 5

Tak to je bohová kniha. Zajímavé informace. Ne že bych nēco z toho nevēdēla Ale řekla bych že i plno informací jsem se dozvēdēla co jsem opravdu neznala. Opravdu neznala. Takže paráda. Prostē super.

Aduš_01
24.03.2022 3 z 5

Jsou to spíše jakési příběhy o vražedkyních povětšinou z dávných dob. Určitě bych ocenilo víc faktů u novějších případů pak i informace ze soudního procesu atd.

leny.wood
13.01.2022 4 z 5

Pak že ženy patří k něžnějšímu pohlaví. Určitě to není čtení pro každého, ale jsou zde i příběhy, které mi do konceptu knihy úplně nesedí. Chyběly mi fotografie u každého jména. Je jasné, že u některých historických postav asi nebudou k dispozici, ale u těch ostatních by to bylo příhodné.

TerezaMondeková
11.01.2022 3 z 5

Docela zajímavá kniha... Tvrzení, že obrovského násilí jsou schopni jenom muži... tomu po přečtení téhle knihy opravdu nevěřím. Některé příběhy byly opravdu silná káva a musela jsem to zpracovat. Na můj vkus v knize bylo až moc povídek. Byla bych radši, kdyby jich tam bylo míň, ale zase by byly delší. Některé byly opravdu krátké a strohé, ale na druhou stranu... jsem za to i ráda. Asi bych nechtěla moc dlouho číst o vraždění sekyrou, trávení lidí jedem, kanibalismu, o krutém zacházení s otroky... Hrůza!

Štítky knihy

vražedkyně skutečné kriminální případy

Autorovy knížky

Jennifer Wright
americká, 1986
2021  75%Vražedkyně - Ženy s krví na rukou