Venkovská vražda

Venkovská vražda https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506000/bmid_venkovska-vrazda-q2v-506000.jpg 4 27 9

Vraždy v Somersetu série

1. díl >

Když člověka dožene jeho minulost, může být i anglická vesnička smrtelně nebezpečná… V krásné malé vesnici na britském venkově jménem Lower Hembrow, kde bydlí lidé normální i poněkud excentričtí, se děje něco divného… Imogen Bishopová se posledních třicet let svého života snažila zapomenout na jednu osudovou noc. Pak je ale její manžel, s nímž se nedávno rozešla, nalezen mrtev na pozemku hotelu, který zdědila po svém otci, a jí se vše začíná znovu vracet.Policejní detektiv v důchodu Adam Hennessy doufal, že povede klidný život jako majitel venkovské hospody. Najednou je však zcela zatažen do dramatu, které se odehrává v hotelu naproti přes silnici. Imogen a Adam spolu vytvoří neobvyklý tým a snaží se rozmotat klubko tajemství, vyřešit vraždu a vraha předat do rukou spravedlnosti. Napínavý detektivní román pro fanoušky slečny Marplové, Hercula Poirota či Agathy Raisinové.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Dobrá detektivka
Originální název:

A Village Murder , 2020


více info...

Přidat komentář

VasnivaCtenarka
20.01.2024 3 z 5

Poklidně plynoucí detektivka z anglického venkova. Nečekejte žádnou krvárnu ani zapeklité lidské osudy. Jen příjemnou oddechovku, ještě příjemnější anglické prostředí malebné vesničky a vraždu.

Mnoho čtenářů přirovnává tuto detektivku k příběhům ála Hercule Poirot nebo slečna Marplová. Já osobně v ní vidím spíše Vraždy v Midsomeru.

Velmi se mi líbí postava Adama. Je to takový postarší “chlapík s pupíkem, který celý svůj život zasvětil práci a na ženské měl smůlu. Přesto je to chlap se srdcem na dlani, kterého si velmi rychle oblíbíte. Imogen je také sympatická a jsem si jistá, že se s ní budeme setkávat i v dalších dílech této knižní série. Imogen je zahradnice, která miluje, když se může hrabat v hlíně a současně také novou majitelkou hotelu.

V příběhu se nachází celkem dost postav, tak je možné, že se v nich tu a tam budete ztrácet. Ale po chvíli se zorientujete.

Venkovská vražda nabízí celkem jednoduchou zápletku, kdy si vraha tipnete s velkou pravděpodobností dobře. Tempo je spíše línější a hluchá místa jsem tam ani moc nenacházela.

Knihu určitě mohu doporučit všem, kteří touží trávit poklidný večer s příjemnou knihou, která tak nějak poklidně plyne až ke zdárnému vyústění. Myslím, že tento první díl je příslibem příjemné detektivní knižní série. Jsem zvědavá na díl druhý.

Pavlnka
08.12.2023 4 z 5

Takové milé a poklidné. Balzám na nervy.


Ív688
30.11.2023 3 z 5

Kniha se mi líbila, na rozdíl od jiných rádoby typických anglických detektivek, jen jsem měla chvilku pocit, že je někde nějaké bílé místo, protože najednou se děj posunul hodně dopředu, vypadalo to jako skok či co? Ale i tak jsem si užila anglického venkova a rozhodně si přečtu i další knihu od autorky, celkové resumé, doporučuji knihu i dalším čtenářům.

janina66
01.11.2023 4 z 5

Zpočátku jsem se nemohla začíst, i když vpád tuláka psa do Adamova domova, i jeho další bláznivé pobíhání bylo osvěžující.
Kniha se pak už četla dobře. Taková poklidně plynoucí detektivka.

moudivlacek
28.05.2023 3 z 5

Detektivka po vzoru Agathy Christie. Poklidný děj začíná nalezením mrtvého muže hlavní hrdinky Imogen dědičky místního hotelu a její nečekané přátelství s detektivem v důchodu a současným hostinským Adamem pomalu ale jistě nám začíná odhalovat nejen přítomnost, ale i dávnou minulost.
Nebylo to vůbec špatné, byť jsem vraha uhodla, těšila jsem se na způsob odhalení.
Ale osvěžujícím bonbonkem příběhu byl původně tulák pes, který byl zprvu u Adama a poté Imogen. Ten neměl chybu.

Katania
16.04.2023 4 z 5

Sympatická oddechovka. Určitě přečtu i další. Ideální na dovolenou.

babicka_amalka
19.02.2023 4 z 5

příjemné čtení, které nikam nepádí a přesto se posouvá dobře kupředu;
zajímavý (i když malinko předvídatelný) konec;

alnahu
08.01.2023 4 z 5

Čtivá,poklidná detektivka z malé vesničky na britském venkově. Imogen Bishopová zdědila po svém otci zde hotel ,přijíždí na pohřeb otce ,krátce po něm zemře i její manžel. Do těchto vražd je zatažen policejní detektiv Adam Hennessy,který se těšil ,již na poklidný důchod.Imogen a Adam spolu vytvoří tým ,aby vyřešili tři záhadné vraždy.Napínavý příběh pro všechny milovníky Hercula Poirota a Agathy Raisinové.

mikika
05.12.2022 4 z 5

dokonalá oddechová detektivka z typické anglické vesničky, kde se přeci nemůže nic zlého stát. líbil se mi pes, který vnáší do příběhu chaos a veselí, i netradiční penzionovaný polda.

Štítky knihy

Anglie detektivní a krimi romány anglický venkov Agatha Christie

Autorovy další knížky

2022  73%Venkovská vražda
2023  73%Dostihová vražda
2024  83%Podzimní vražda

Kniha Venkovská vražda je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce58x
Chystám se číst30x
Chci si koupit6x