Dostihová vražda

Dostihová vražda https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522144/mid_dostihova-vrazda-NSE-522144.jpg 4 14 4

Vraždy v Somersetu série

< 2. díl >

Další detektivka ze série Vraždy v Somersetu s policejním detektivem v důchodu a majitelem venkovské hospody Adamem Hennessym. Belinda Sandfordová se raduje, zatímco krásný šedák Butterfly Charm, na němž jede, se řítí na prvním místě do cíle na wincantonském dostihovém závodišti. Radost se ale brzy změní v zoufalství, když dostihová komise její vítězství zamítne a udělí ho její dlouholeté rivalce Alexandře Deaconové. Když je pak Alexa nalezena mrtvá za podezřelých okolností, spousta obviňujících pohledů se obrátí právě směrem k Belindě a její nešťastná matka prosí Adama Hennessyho, aby očistil dceřino jméno.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Dobrá detektivka
Originální název:

A Racing Murder


více info...

Přidat komentář

VasnivaCtenarka
19.03.2024 4 z 5

Frances Evesham, v Česku ještě zatím stále ne příliš známá autorka, nás – milovníky klasických detektivek, opět nesmírně potěšila, když jí zde vyšla její druhá kniha s názvem Dostihová vražda.

První díl, Venkovská vražda, jsem přečetla jedním dechem. Zamilovala jsem si tu malebnou britskou vesničku i s jejími podivnými obyvateli, kteří mají tak rádi drby! Jakmile tedy vyšel druhý díl, musela jsem si ho samozřejmě přečíst! Návrat do Lower Hembrow je vždycky tak kouzelný!

Pokud máte rádi svižné tempo a velké dějové spády, pak to nebude kniha pro vás. To je je zkrátka naprosto typická detektivka ála Agatha Christie – jen se děj odehrává v současnosti a hlavní postava Adam nemá, i přes to, že vyřeší každou vraždu, tak dokonalé šedé buňky mozkové jako Poirot.

I přesto vás spíše línější tempo zahřeje na duši. Vesničku i její obyvatelé si zamilujete – jsou prostě všichni sví.

Pokud čekáte nějaký extrémně zamotaný příběh, musím vás zklamat. Dostihová vražda nabízí příjemnou zápletku, ve které se budete postupně dozvídat informace a tak si můžete sami zahrát na detektiva a odhadnout vraha. Já jsem si tipla dobře. Jsem si jistá, že při troše štěstí si dobře tipnete i vy. Je ale pravdou, že svého podezřelého jsem měla až spíše ke konci příběhu. Do té doby jsem nasávala fakta a tvořila si vlastní hypotézy.

Dostihová vražda tedy, podle mého názoru, možná o chlup předčila první díl – Venkovskou vraždu.

Před nedávnem vyšel také třetí díl této série a už si na něj brousím zuby.

Takže pokud jste milovníci klasických detektivek, rozhodně si nenechte tuhle ujít! A začněte hezky prvním dílem, ať si Adama zamilujete stejně jako jsem si ho zamilovala já!

akinomV
07.01.2024 3 z 5

Opět prima čtení, jen z počátku jsem se nemohla začíst. Ale tak poslední třetina knihy už jela dost :-D Líbí se mi tenhle styl detektivek, takže si ráda přečtu pokračování. Jen tedy tato obálka je dost šílená - ten kůň je tam asi dodaný photoshopem a je to teda jak pěst na oko... A pár tiskových chybiček se taky vloudilo. I tak doporučuji k přečtení všem, kteří mají rádi takové to poklidné detektivní pátrání.


Pavlnka
13.12.2023 4 z 5

I druhý díl byl poklidný, pěkný. Postavy sympatické.

mikika
31.10.2023 4 z 5

pohodová konverzační detektivka z klidného venkova, kde se krom jarních slavností a dostihů nic neděje. takže když někoho zabijí, jdou drby z jednoho konce vesnice na druhý. a nejlepší drby najdete v koloniálu, hospodě nebo u kadeřnice...

Štítky knihy

detektivní a krimi romány anglický venkov koňské dostihy

Autorovy další knížky

2022  73%Venkovská vražda
2023  73%Dostihová vražda
2024  83%Podzimní vražda

Kniha Dostihová vražda je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce51x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x