Tělo v jezeře

Tělo v jezeře https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523779/bmid_telo-v-jezere-651e52e745502.jpg 4 32 9

Vraždy v Cherringhamu série

< 7. díl >

Cherringhamská městská rada pozvala na návštěvu starostu francouzského městečka, aby podepsali dohodu o partnerství. Během honosné recepce se ale starosta vytratí. Následujícího rána jeho tělo plave na hladině nedalekého jezera. Jack a Sarah musí přijít na to, co se stalo, avšak jde o nelehký úkol, protože podezřelou se stává celá místní honorace.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The body in the lake , 2014


více info...

Přidat komentář

MiroslavKutík
13.04.2024 4 z 5

Další povedený díl moc se mi líbil takové jednohubky by mohly vycházet třeba každý měsíc.
Opět jsem si příběh Jacka a Sarah užil a těším se na další.

janina66
27.03.2024 4 z 5

Tento díl mě velmi bavil. Byla jsem zvědavá, kdo je vrahem. Nakonec jsem byla příjemně překvapená.


akinomV
18.03.2024 4 z 5

Opět jsem si příběh Jacka a Sarah užila, jen je mi vždy líto, že je to příběh na pár stránek. Oba by si zasloužili mnohem víc prostoru. Já osobně mám moc ráda poklidné detektivní příběhy z anglického maloměsta, kde se lidé znají a celkově se ty vztahy prolínají do příběhu. Tady jsem opět dostala, co jsem chtěla.

pip11
26.02.2024

Oddechová detektivka s již známými vyšetřujícími, Jackem a Sarah. Pro mě to byl nejméně poutavý díl.

Nuttelka
31.01.2024 3 z 5

Opět takové odpočinkové čtení na jedno odpoledne :-) I když to není úplně top literatura, ráda se k této sérii vracím.. díly, případy nejsou dlouhé, tak to jde raz dva..

čef
07.01.2024 4 z 5

Klasická detektivka, kde se klasicky vyptává zúčastněných, co se vlastně na tom večírku v horké vířivce vlastně stalo. Takže se probírá jednání politiků, kterým je samozřejmě vlastní košile bližší než kabát ostatních. Takový dobrý průměr, nic extra.

sidonka
29.12.2023 4 z 5

Krátké ale velmi čtivé, oba hlavní hrdinové si mě opravdu získali a určitě sáhnu po dalších dílech

INCOGNITOREADER
29.11.2023 5 z 5

Dalai díl z mé oblíbené série. Všechny ingredience jsou zpět. Krásná obálka, Sarah i Jack. A tentokrát vyšetřují vraždu, která se stala v místním velkém sídle při večírku. Oslava měla zapůsobit na delegaci z Francie,aby podepsala velmi výhodnou dohodu pro obě strany. V celé té záležitostí je zainteresovaných spoustu lidí a velká kupa peněz. Takže máme uzavřenou společnost, motiv a jednu mrtvolu. Vyšetřování je opravdu zábavné a moc se mi líbilo samotné vyvrcholení celého příběhu.
Každý jeden díl ze série se dá bez problémů číst samostatně a hodí se třeba jako dárek k nadcházejícím Vánocům. Bude se líbit i svátečním čtenářům.

Danago
11.11.2023 4 z 5

Další povedený díl detektivní série Vraždy v Cherringhamu. Tentokrát Sarah s Jackem vyšetřují vraždu, která se udála na večírku při příležitosti oslavy partnerství Cherringhamu a sesterské francouzské obce.
Na této dohodě má zájem několik podnikatelů, kteří do ní vložili již hodně peněz v očekávání že se jim vše bohatě vrátí. Co se událo na večírku? A proč se starosta spřáteleného města rozhodl veslovat na nedaleký ostrůvek? Kdo měl motiv jej zabít? Policie svého podezřelého má, vedou k němu všechny stopy. Ale jeho babička, chce, aby se na případ podíval někdo s otevřenou myslí. A to je naše detektivní dvojice.

Autoři si drží stále stejně vysokou laťku . Děj je jednoduchý a nese se ve stylu staré anglické detektivky. Nečekejte potoky krve, ale rozhovory, dedukce, trochu intuice a nějakou tu , tak trochu úskočnou metodu, kterou by policie nemohla použít.
Příběh je krátký a poměrně jednoduchý, dobře se čte, jako všechny tyto mini detektivky. Jako čtení do čekárny či do vlaku ideální. Není úplně nutno se perfektně soustředit a bez problémů všechno pochopíte. A neztratite se v ději.

Autoři knihy

Matthew J. Costello
americká, 1948
Neil Richards
britská, 1949

Kniha Tělo v jezeře je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce58x
Chystám se číst9x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x